Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)
Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Moćna Barsa zaustavila Drezgića i ubedljivom pobedom ostavila Partizan bez finala

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 13:02

Katalonci još jednom demonstrirali klasu u Pioniru

Pokazala je Barselona moć pobedom od 36 razlike na startu kvalifikacionog ANGT turnira juniorske Evrolige u Beogradu protiv Hapoela iz Tel Aviva, ali pokazao je i Partizan od čega je tako što je porazio Megu sa plus 32. Nadali su se crno-beli da bi na krilima sjajnog Sava Drezgića mogli da se nose i sa internacionalnim sastavom iz Katalonije, ali...

Barsa je ipak druga dimenzija. Pronašla je način da stane na put Drezgiću i tako ugasila nade crno-belih da mogu do novog iznenađenja. Na drugoj strani parketa su briljirali Kasparas Jakučionis i drugovi, te je Blaugrana slavila sa ubedljivih 55:89 i napravila još jedan korak ka finalu, pritom sprečivši ekipu Bojana Simanića da mu se nada.

Izabrane vesti

Partizan je posle dve utakmice na 1-1 i koš razlici -2, pa sve i da savlada Hapoel u poslednjem kolu grupne faze, a Mega dobije Barselonu i napravi trougao od tri ekipe sa istim učinkom (2-1), jedan od ta dva tima će na kraju imati pozitivan košgeterski bilans u trouglu i završiti na prvom mestu Grupe B, koje vodi u veliko finale. Dakle, crno-beli se neće boriti za najviši plasman, pa su samim tim ostali i bez šanse da se nađu na završnom turniru u Berlinu.

Savo Drezgić je posle sjajne partije na premijeri, koja mu je donela i zvanje MVP-a prvog dana turnira, bio izuzetno dobro čuvan od strane katalonske ekipe, pa je postigao samo četiri poena. Bio je i tako ipak najbolji u Partizanu, pošto je sakupio pet skokova, ukrao tri lopte i podelio dve asistencije, pa je meč okončao sa indeksom 17. Čak osam puta je bio fauliran, što jasno pokazuje koliko su košarkaši Barselone bili rešeni da ga zaustave po svaku cenu.

Aleksa Dimitrijević sa 14 i Uroš Danilović sa 10 poena su pružili kakav takav otpor favorizovanom rivalu, dok je u dresu Barselone briljirao ponajbolji igrač ove selekcije, Litvanac Kasparas Jakučionis sa 22 poena, pet skokova i četiri asistencije, kao i impresivnih 10/10 sa linije penala (šest puta fauliran), pa je bio igrač utakmice sa indeksom 34.

Ispratili su ga Dame Sar sa 18 poena, sedam skokova i pet ukradenih lopti, kao i Arturas Butajevas sa 14 poena i osam skokova. Obojica su sakupila po 21 indeksni poen, a dvocifren košgeterski učinak su za pobedničku ekipu ubeležili i Matje Grujičić i Alan Garsija koji su dodali po 11 poena.

Kasparas Jakučionis (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)Kasparas Jakučionis (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

O samom toku susreta ne treba preterano trošiti reči. Dovoljno je pogledati prvu četvrtinu, koju su gosti iz Španije rešili u svoju korist sa 25:9. Crno-beli su početkom drugog kvartala reagovali, istopili veliki minus, ali je Barselona odbila nalet Partizana i do kraja se nije osvrtala. Bilo je pitanje samo sa kojom razlikom će okončati meč, a na kraju je došla i do željenog viška, kojim je anulirala pobedu Partizana nad Megom i ostavila ga bez šansi za finale.

Barsa je, jednostavno, u svemu bila bolja. Imala je kontrolu skoka (45:36), daleko više asistencija (24:14), pa tako i bolji protok lopte, a čak je imala i značajno više ukradenih poseda (14:9). Katalonci su imali i impresivne procente šuta za ovaj uzrast: 15/32 za dva, 13/29 za tri i 20/25 sa linije penala. Partizan je imao 11 odsto preciznosti sa distance i pogodio samo dve trojke (2/18), ubacio 11 penala iz čak 24 pokušaja (45,8 odsto).

Abdramane Sibi protiv Hapoela (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)Abdramane Sibi protiv Hapoela (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Mega je uprkos teškom porazu na startu zadržala šanse da se bori za najviši plasman, jer je ubedljivo savladala Hapoel 89:66 i kaska samo pobedu za Barselonom protiv koje će odlučujući meč igrati od 19.00.

Posle košmarnog nastupa u susretu sa Partizanom, ponajbolji igrač selekcije Dragoljuba Avramovića, Abdramane Sibi, razgoropadio se kako ume u susretu sa Izraelcima i uz 18 poena ubeležio i osam skokova, pa četiri ukradene lopte i dve blokade. Sve to mu je, uz osam iznuđenih faulova, donelo epitet najkorisnijeg igrača utakmice sa indeksom 26.

Najefikasniji je bio Aleksandar Vojinović sa 22 poena, dok je samo jedan manje postigao Luka Solomun. Dvocifren učinak ubeležio je i Ognjen Srzentić sa 12 poena, a podelio je i pet asistencija, uhvatio pet skokova (indeks 20).

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart:

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

Olimpija Milano – Next Generation tim 75:68

Partizan – Mega 91:59

Barselona – Hapoel Tel Aviv 90:54

Crvena zvezda – Olimpija Milano 90:97

Makabi Tel Aviv – Next Generation tim 95:90

Subota 2. mart:

Mega – Hapoel Tel Aviv 89:66

Partizan – Barselona 55:89

13:00 Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv

15:00 Next Generation tim – Crvena zvezda

17:00 Hapoel Tel Aviv – Partizan

19:00 Barselona – Mega

Nedelja 3. mart:

10.00 - sedmo mesto

12.00 - peto mesto

14.00 - treće mesto

16.30 - finale


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK BarselonaKK MegaJuniorska EvroligaANGTSavo Drezgić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara