Jan Veseli (©MN Press)
Jan Veseli (©MN Press)

Moćno veče Jana Veselog! Žalgiris pružio dobar otpor, ali Barsa mnogo bliža Fajnal foru

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 21:56

Španski tim posle dva meča kod kuće vodi 2-0 u četvrtfinalnoj seriji

Bilo je mnogo neizvesnije nego na prvom meču, publika je gledala zanimljiviju utakmicu - ali pobednik je ponovo isti. Barselona je dobila i drugi duel u četvrtfinalnoj seriji protiv Žalgirisa. Veoma raspoloženi Jan Veseli je doveo španski tim do trijumfa - 89:81 (20:21, 25:23, 23:22, 21:15), pa Šarunasova četa sa 2-0 putuje u Kaunas, gde će joj biti potrebno da ostvari samo jednu pobedu za prolaz dalje.

U ovom trenutku Barselona i Partizan su veoma blizu velikog okršaja u polufinalu završnog turnira Evrolige. Obe ekipe vode 2-0, s tim što crno-beli naredni meč (ili dva) igraju na domaćem terenu, a Mirotić i drugari gostuju Žalgirisu. Ukoliko budu preskočili i poslednju prepreku naredne nedelje Obradović i Jasikevičijus će zakazati veliki obračun.

Izabrane vesti

Nekadašnji košarkaš crno-belih Jan Veseli je u večerašnjoj pobedi odigrao glavnu ulogu. Bio je na visini zadatka tokom celog meča, završio je utakmicu kao najefikasniji akter, ali ono što je najvažnije za njegov tim - ubacio je bitne poene krajem četvrte deonice kada se lomilo pitanje pobednika. Postigao je ukupno 26 poena, a za dva je šutirao 13-10. Imao je šest skokova, dve asistencije za ukupan indeks 33.

Tokom utakmice je Veseli postao lider Evrolige svih vremena po broju ubačenih dvojki. Preskočio je Kajla Hajnsa koji je postigao 1289. Zaista veliko dostignuće za letećeg Čeha... Po njegovim notama je večeras igrala Barselona, a naravno rame uz rame bio je Nikola Mirotić.

Mirotić je ubacio 22 poena, imao je i četiri skoka i jedno uspešno dodavanje. Njih dvojica su jedini došli do dvocifrenog učinka u španskom timu - ali bili su dovoljni za veliku pobedu. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić je trijumfu doprineo sa osam poena (sl. bacanja 2-2, trojke 3-2) i dva skoka. Igrao je nešto manje od 15 minuta.

Na utakmici koja je odigrana na istom mestu dva dana ranije Barselona je imala vođstvo od prvog do poslednjeg minuta. Već u drugoj četvrtini je došla do plus 17. Ovog puta Žalgiris je bio mnogo bliži iznenađenju, igrao je veoma dobro, u nekoliko navrata i vodio, ali je u završnici poslednje deonice posustao.

Kad je bilo važno pogađali su Mirotić, Veseli, Jokubaitis - pa gosti do brejka ipak nisu mogli.

U poraženom sastavu najbolji je bio Brazdeikis koji je završio meč sa 20 poena. Ulanovas je ubacio 13, a Birutis deset.

Treća utakmica u seriji igra se 3. maja od 19 časova u Kaunasu.

ČETVRTFINALE EVROLIGE, DRUGE UTAKMICE

Četvrtak

Monako - Makabi Tel Aviv 86:74 (rezultat u seriji 1:1)

/Lojd 33 - Boldvin 17/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 80:95 (rezultat u seriji 0:2)

/Hezonja, Fernandez 16 - Egzum 19/

Petak

Barselona – Žalgiris 89:81 (rezultat u seriji 2:0)

/Veseli 26 - Brazdeikis 20/

20.30: Olimpijakos - Fenerbahče U TOKU

rezultat u seriji 1:0


tagovi

KK BarselonaNikola KalinićJan Veselikk ŽalgirisŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara