Saša Obradović (©AFP)
Saša Obradović (©AFP)

Monako ima ozbiljne ambicije, sprema 18.000.000 evra za plate igrača

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 17:17

Kako stoje stvari, Kneževi bi mogli da imaju jedan od najvećih budžeta u Evroligi

Osvojio je Monako prošle godine Evrokup i tako izborio istorijski plasman u Evroligu. Da ima ozbiljne ambicije pokazao je sastavljanjem odličnog igračkog kadra koji predvodi jedan od najboljih košarkaša elitnog takmičenja Majk Džejms. Domogao se u debitantskoj sezoni i četvrtfinala, a šta god da uradi na premijeri u društvu najboljih, planira da podigne lestvicu. Kako prenosi Eurohups, ideja Kneževa je da za narednu takmičarsku godinu podignu budžet za plate na 18.000.000 evra.

Prema zvaničnim podacima, Monako je ove sezone raspolagao sa budžetom od 13.500.000 evra, uz napomenu da je polovina te sume otišla na plate igrača - 6.700.000 evra neto. Pretpostavlja se da u tu cifru nisu uključena Džejmsova primanja, s ozbirom da je ugovor potpisao pred početka borbe u Evroligi.

Izabrane vesti

Neće uprava kluba na čelu sa predsednikom Aleksejom Fedoričevim i potpredsednikom sportskih operacija Sergejem Djadečkom utrostručiti budžet narednog leta, s ozbirom da je u pomenutu cifru uračunat i poraz. Ipak, biće značajno veći.

Trener francuskog tima Saša Obradović će imati ozbiljna sredstva na raspolaganju pri sastavljanju tima narednog leta. Ukoliko uprava sprovede plan u delo, staće uz rame najvećim trošadžijama u Evroligi poput Barselone i madridskog Reala (CSKA je zasad isključen iz takmičenja).

Dobri rezultati podigli su ambicije i utisak je da je plan Monaka da se u skorijoj budućnosti potuče i za titulu najboljeg tima u Evropi. Nije ni ove sezone otpisan, s ozbirom da je uzeo brejk u Pireju i došao do prilike da pred svojim navijačima napravi novi iskorak - domogne se Fajnal fora u Beogradu.



tagovi

KK MonakoSaša ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara