Vanja Marinković (@Starsport)
Vanja Marinković (@Starsport)

Moneke i Marinković čuvaju Baskoniju u Top 8: Srbin odličan protiv Gasolove Đirone

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 22:47

Baski ponovo uspešniji od Katalonaca - 93:85

Odlično je zaigrala Baskonija po dolasku Duška Ivanovića na klupu, ali onda i pala. Uoči večerašnjeg gostovanja u Đironi, Baski su imali samo jednu pobedu iz pet utakmica. Ipak, mladi klub u vlasništvu Marka Gasola izgleda odgovara košarkašima Baskonije koji su i u trećem međusobnom okršaju uspeli da slave - 93:85.

Veliki doprinos tome dao je Vanja Marinković, koji je bio drugi strelac svog tima sa 17 poena, a imao je i dve ukradene lopte, te po jednu blokadu, asistenciju i skok. Za tri poena srpski bek je šutirao 4/6, a za dva 2/5. Efikasniji od njega u ekipi Baskonije bio je samo Čima Moneke sa 23 poena, sedam skokova i dve asistencije, dok je domaći sastav predvodio Nigerijac Ike Iroegbu sa 14 poena. Đorđi Goloman je ubacio 13, Kino Kolom 12, uz pet asistencija i tri skoka, a naš Stefan Đorđević šest, uz jedan skok, za sedam i po minuta u igri.

Izabrane vesti

Uspešno su košarkaši Baskonije završili godinu i učvrstili se na osmom mestu španskog prvenstva, a sada im predstoji odmor kako bi napunili baterije za tri teška izazova u Evroligi koji ih očekuju već u prvih 10 dana 2024: protiv Panatinaikosa (3. januar), Barselone (5. januar) i Monaka (9. januar). U međuvremenu će Ivanovićevi izabranici i na megdan Real Madridu u ACB ligi (7. januar).

Ovaj meč potvrdio je dobru formu Vanje Marinkovića, koji je četvrti put uzastopno sakupio dvocifren broj poena i popravio lični prosek u ovoj sezoni (10.5).

Gosti su se početkom druge četvrtine učvrstili u vođstvu, ali iako su pred kraj treće četvrtine otišli na +19, nisu uspeli ranije da osiguraju pobedu. Đirona je uspela da smanji na sedam razlike (83:90), međutim, ne i da izbegne deveti prvenstveni poraz, a četvrti u nizu.



tagovi

BaskonijaVanja MarinkovićDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara