Dža Morant (©AFP)
Dža Morant (©AFP)

Morant krenuo na savetovanje, ne zna se kada će ponovo na parket

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 15:52

Plejmejker Memfisa traži pomoć kako bi se bolje nosio sa stresom

Ogromna se prašina digla u SAD zbog neprimerenog ponašanja koje je Dža Morant pokazao u poslednje vreme.

Video snimak na kojem drži pištolj u ruci, fotografije sa striptizetom u krilu i hrpom novca rasutim oko njih samo su neki od skandala u kojim je plejmejker Memfisa bio učesnik. Srećom po njega i Memfis, odbačena je mogućnost da bude suspendovan na 50 utakmica pošto nije utvrđeno da je nosio vatreno oružje u blizini saigrača. Kako je objavio ESPN – i dalje postoji nikakav vremenski okvir kada bi mogaoda se vrati na parket.

Izabrane vesti

Morant je ušao u program savetovanja na Floridi, zbog čega do daljeg neće biti na raspolaganju Tejloru Dženkinsu u narednom periodu. On je potražio pomoć kako bi naučio da se bolje nosi sa stresom.

On sigurno neće igrati na gostovanju Majamiju u noći između srede i četvrtka, a klub je spreman da maksimalno izađe u susret 23-godišnjem košarkašu kako bi se izborio sa problemima koje ima.

Nadležni organi su posle završene istrage još jednom istakli Morantovo problematično ponašanje i diskutabilne odluke koje je donosio u proteklim godinama. Trener Dženkins je pre pobede nad Dalasom (104:88) poručio da je ”Dža odlučio da preuzme odgovornost za svoja dela i da će raditi na sebi kako bi pomogao timu u budućnosti”.

Morant je stalnom kontaktu sa saigračima, ali će morati da se strpi pre povratka na teren. Kompanija Najki, čije je Morant zaštitno lice, podržalo ga je u nameri da poradi na sebi i svom ponašanju uz pomoć stručnjaka. On je sa Memfisom potpisao petogodišnji ugovor vredan 231.000.000 dolara koji startuje od jeseni.



tagovi

NBA ligaDža MorantMemfis Grizlis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara