Dža Morant (©AFP)
Dža Morant (©AFP)

Morant se vratio uz pobedu, Atlanti ne ide bez Bogdana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.01.21. | 06:39

Detroit razbio Majami

Posle osam utakmica odsustva Dža Morant se vratio u tim Memfisa i to je propraćeno pobedom.

Tesnu završnicu odigrali su Grizliji protiv Filadelfije i umalo su ispustili sedam poena prednosti koje su imali skoro četiri minuta pre kraja. I za to sve vreme do poslednje sekunde ubacili su samo jedan poen – 106:104.

Izabrane vesti

Siksersi su uspeli da naprave seriju 6:0 i da minut i 25 sekundi pre kraja dođu na poen zaostatka. I tu su stali. Nisu se ni pomerili više. Zabrljao je Simons, koji je izgubio loptu, pa napravio faul na Morantu, a ovaj je ubacio jedno bacanje, drugo promašio, a u poslednjoj sekundi je probao Maksi dugom trojkom da donese pobedu Filadelfiji, ipak nije uspeo.

Povratnik Morant je ubacio 17 poena za Memfis, pratio ga je Tilman sa 15, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Milton sa 28 i Heris sa 21 poenom.

Memfisu je ovo, posle lošeg starta sezone, četvrta uzastopna pobeda.

Duel Majamija i Detroita nije bio ni izbliza tako neizvestan.

Tim iz grada motora je krajem treće četvrtine počeo da stvara prednost, koju je u poslednjoj podigao do 20 razlike – 120:100.

Meč su prelomile izgubljene, odnosno ukradene lopte. Majami je imao deset „prodatih“ lopti više, a Detroit je imao deset ukradenih, uz daleko bolji skok. Majamiju je ovo treći uzastopni poraz, dok su Klipovi mali podigli glavu, iako su i dalje zakucani za dno Istočne konferencije.

Grant sa 24 i Rouz sa 23 poena su vodili Detroit do pobede, dok su kod Hitsa najbolji bili Adebajo sa 28 i Robinson sa 22 poena.

Atlanta je upala u crnu rupu iz koje ne uspeva da se izvuče. Pogotovo to važi za period otkako se povredio Bogdan Bogdanović.

Jastrebovi su doživeli šesti poraz u sedam poslednjih utakmica, a meru im je uzeo Portland – 112:106. A, Pioniri su se vratili na pobedničku stazu nakon poraza od Indijane. Ovo im je peti trijumf u šest poslednjih utakmica.

Atlanta je igrala jako dobro u drugoj četvrtini, kada je imala i 16 poena prednosti (52:36), vodila je i tokom cele treće deonice, da bi već na početku poslednje ispustila prednost. Portland nije uspevao da se značajnije odlepi, najviše je išao do osam razlike, ali je sve vreme vodio.

U završnici Atlanta je prilazila dva puta na dva poena zaostatka, ali je onda Demijan Lilard preuzimao odgovornost, dva puta je iznudio faulove i poslednja četiri poena su bila njegova sa linije za bacanja.

Upravo je Lilard sa 36 poena bio najefikasniji kod Portlanda, dok je Jang sa 26 poena bio najbolji kod Atlante.

NBA LIGA

San Antonio - Hjuston 103:91

/Derozan 21 - Vud 24/

Bruklin - Orlando 122:115

/Durant 42 - Vučević 34/

Toronto - Šarlot 116:113

/Pauel 24 - Hejvard 25/

Memfis – Filadelfija 106:104

/Morant 17 – Milton 28/

Majami – Detroit 100:120

/Adebajo 28 – Grant 24/

Portland – Atlanta 112:106

/Lilard 36 – Jang 26/

 


tagovi

Filadelfija SeventisiksersMemfis GrizlisDetroit PistonsAtlanta HoksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara