Nemanja Vranješ i Jaka Blažič (©ABA liga/Mornar)
Nemanja Vranješ i Jaka Blažič (©ABA liga/Mornar)

Mornar ostao zakucan za dno: Blažič i Matković oporavili Cedevita Olimpiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 18:58

Ljubljančani u Baru do osme pobede na Jadranu

Evrokup se za Cedevita Olimpiju završio i pre no što je počeo. Udarac za udarcem, decet poraza u nizu i nijedna pobeda! Na međunarodbnoj sceni je bespomoćna, ali se na regionalnom planu drži pri vrhu. Taman što je dobila trilere protiv Partizan Mozzart Beta i podgoričke Budućnosti, usledio je šok u Zadru. Nije imala rešenje za fenomenalnog Luku Božića. Zakazala je na hrvatskoj obali, ne i na crnogorskoj.

Ljubljančani u Evrokupu nisu u stanju da se odlepe od dna, Mornar u – ABA ligi. Drži fenjer, ima samo jednu pobedu – ostvarena protiv davljenika Krke – i  kako nedelje prolaze, sve je u težoj poziciji. Barani nisu iskoristili ni to što je Cedevita Olimpija imala skraćenu rotaciju, što je doputovala samo sa desetoricom igrača i što Simone Pjaniđani nije „skidao“ Nikolu Radičevića – 86:74.

Izabrane vesti

Jaka Blažič i Karlo Matković bili su dovoljni za Barane i oporavak Cedevita Olimpije od gostovanja u Zadru, te povratak na pobednički kolosek. Upravo su njjih dvojica podbacili u dvorani Krešimir Ćosić, ali su se izvadili u Topolici. Hrvatski centar odigrao je meč sezone, ubacio je 24 poena, bio i najbolji skakač tima, uz slovenačkog beka, koji je bio motor Pjaniđanijevog tima.

Sve je na terenu radio Jaka Blažič. Najbolje je pucao sa distance, pogodio je tri trojke i meč završio sa 19 poena. Kao i Karlo Matković uhvatio je sedam lopti pod odbručima, a prizom je podelio i sedam asistencija. Bio je prvi organizator igre svog tima, zasenio je Di Džej Stjuarta i Džastina Kobsa, a konstantno je bio agresivan i na la liniji dodavanja. Tri iščačkane i presečene lopte upotnile su sjajnu partiju u Topolici.

Ove sezone Mornar nije konkurentan najboljim klubovima na Jadranu, boriće se za goli život i neće mu biti lako da opstane. Nijednom nije vodio u drugom poluvremenu, izdalo ga je najjače oružje – šut sa distance. Generalno Barani ispodprosečno šutiraju cele sezone, Cedevita Olimpiji ubacili su samo tri trojke, nije bilo ni protoka lopte. Upola manje asistencija imali su od gostiju. Markus Vejters jedini je donosio dobre odluke, sa 16 poena bio je najefikasniji u ekipi Mihaila Pavićevića, kao i prvi skakač sa osam uhvaćenih lopti pod obručima.

ABA LIGA – 11. KOLO

Četvrtak:

Cibona – Split 81:73

/Aranitović 19 – Perković 13/

Petak:

Krka – Igokea 80:92

/Radovanović 14 – Milosavljević 25/

Zadar – Borac Mozzart 79:80

/Ramljak 19 – Segu 28/

Subota:

Mornar Cedevita Olimpija 74:86

/Vejters 16 – Matković 24/

19.00: (1,10) Budućnost (23,0) FMP (7,50)

Ponedeljak:

18.00: Mega – Crvena zvezda

20.00: Partizan Mozzart Bet – Studentski Centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

ABA ligaCedevita OlimpijaKK Mornar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara