Mozzart uz Orlove na putu ka Mundobasketu i evropskom zlatu

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.07.22. | 08:17

Čeka nas uzbudljivo leto

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije je izuzetno važan period. Posle duela sa Belgijom u Nišu (21.00), kojim će biti spuštena zavesa na prvu fazu kvalifikacija za Mundobasket, izabranike Svetislava Pešića krajem avgusta čekaju i prvi mečevi na startu druge faze. U septembru i borba za evropsko zlato. Čitavim putem Orlovi će imati podršku kompanije Mozzart.

Zajedničko putovanje počelo je pred Svetsko prvenstvo u Kini. Na svakom koraku od leta 2019. Košarkaški savez Srbije imao je vernog pratioca, koji će nastaviti da ga prati i u izazovima koji predstoje. Vreme je da se naplate uloženi rad i trud iz prethodne tri godine. Da u Berlinu sredinom septembra uspešna saradnja dobije zlatni pečat.

Izabrane vesti

Kompanija Mozzart kao ekskluzivni beting partner KSS-a svojom podrškom pomaže u razvitku i popularzaciji igre pod obručima na našim prostorima. Pruža veće mogućnosti reprezentaciji da sklopi prave kockice, koje će održati košarku u Srbiji na visokom nivou. Da stvori sve potrebne uslove za osvajanje medalja.

Seniorski tim Srbije predvođen selektorom Pešićem već je obezbedio mesto u drugoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, gde će zajedno sa Letonijom i Belgijom ukrstiti koplja sa selekcijama Grčke, Turske i Velike Britanije. Večeras u Čairu naši reprezentativci imaju priliku da protiv Belgije obezbede četvrtu pobedu, revanširaju joj se za poraz u Monsu i naprave dobru zalihu pred nastavak puta ka završnom turniru koji će se održati u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Dobiće Srbija večeras i prve rivale u četvrtom kvalifikacionom prozoru koji je na programu od 22. do 30. avgusta. Pobeda Orlovima donosi drugo mesto u Grupi A i 25. avgusta megdan sa trećeplasiranim iz Grupe B (poraženi iz duela Turske i Velike Britanije). Ako u Nišu padne Belgija, drugi rival Srbije u narednom prozoru biće Grčka (28. avgust).

Početak druge faze kvalifikacija poslužiće i kao generalna proba našim reprezentativcima za Evropsko prvenstvo (od 1. do 18. septembra). Srpski košarkaši će borbu za kontinentalni tron početi u Grupi D, zajedno sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom. Svi mečevi igraće se u Pragu. Prvi rival, već drugog septembra, biće nam selekcija Holandije. Kako je najavljeno Orlove će ka zlatu predvoditi dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić.

"Učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno za kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom", poručio je sportski direktor reprezentacije Dragan Tarlać još sredinom juna.

Zahvaljujući čuvenoj akciji „100 terena za jednu igru“ i konstantnim otvaranjem terena širom Srbije kompanija Mozzart pomaže i u stvaranju novih generacija košarkaša. Daje mogućnost nekim novim klincima da u najboljim uslovima naprave prve košarkaške korake. Poslednji je otvoren u čast velikana svetske i evropske košarke Dušana Dude Ivkovića. Krajem marta je vrpcu presekao Željko Obradović.

"Ovo što radi kompanija Mozzart je fenomenalno. Otvaraju terene i daju priliku mladim ljudima da igraju košarku. Mojoj generaciji, a i pre toga, ništa nije smetalo. Igrali smo bosi, po betonu, a ovi uslovi danas su fantastični. Verovatno bi bilo dobro da malo ostave telefone i sva čuda tehnologije koja postoje. Da uzmu loptu, a da onda neke od njih gledamo i u Areni", rekao je devetostruki šampion Evrope na otvaranju košarkaškog igrališta kraj Beogradske arene.

Kompanija Mozzart želi mnogo uspeha našim reprezentativcima u borbama koje predstoje. Da ostvarivanjem zacrtanih ciljeva ponovo podignu "zemlju košarke" na noge i inspirišu dečake i devojčice širom Srbije da krenu njihovim stopama.



tagovi

KSSKošarkaški savez Srbijekošarkaška reprezentacija Srbijekompanija mozzartMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara