Džamal Mari (©AFP)
Džamal Mari (©AFP)

Mundobasket ostao bez još jedne zvezde, Džamal Mari neće igrati za Kanadu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 14:21

Košarkaš Denver Nagetsa odustao od učešća na planetarnoj smotri

Došao je na okupljanje, ali vrlo brzo su Kanađani istakli da će sa Džamalom Marijem morati da budu oprezni. Imao je napornu sezonu posle teške povrede, osvojio NBA titulu sa Denver Nagetsima i nije bio u najboljem fizičkom stanju na početku priprema. Sada su se crne slutnje Kanađana obistinile, Mari neće nastupiti na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Kada sam došao na trening kamp, želeo sam da vidim kako će moje telo reagovati posle duge i zahtevne sezone i da li ću fizički biti spreman da se takmičim na najvišem nivou potrebnom za Svetski kup. Posle konsultacija sa lekarskim osobljem i timom, postalo je jasno da je potreban dodatni oporavak i doneo sam tešku odluku da ne učestvujem na turniru. San mi je da predstavljam Kanadu na Olimpijskim igrama i podržavaću tim na svakom koraku ka tom cilju", rekao je Mari.

Kanađani su naprasno postali jedna od favorita za medalju na samitu najboljih svetskih selekcija, pošto su se na preliminarnom spisku našli brojni NBA igrači. Ipak, Mari neće moći da pomogne selekciji Đordija Fernandeza, ali tu su i dalje Šaj Gidlžus Aleksender, Ar Džej Beret, Nikil Aleksender Voker, Lu Dort, Dilon Bruks, Keli Olinik...

Ima Kanada i dalje odličan sastav, ali jasno je da bi Mari doneo dodatni kvalitet. Ipak, kao i brojne druge zvezde svetske košarke, morao je da odustane.

"Nakon brojnih razgovora koje smo obavili prethodnih sedmica sa Džamalom i lekarskim osobljem, shvatili smo da će potreba za dodatnim oporavkom sprečiti Džamala da se pridruži našem timu za predstojeće Svetsko prvenstvo", rekao je generalni menadžer Kanade, Rovan Beret.

Selekcija španskog stručnjaka Fernandeza, koji je neposredno pred početak priprema preuzeo selektorsku ulogu od Nika Nursa, boriće se u prvoj fazi planetarne smotre sa Francuskom, Libanom i Letonijom u Grupi H, koja će se odigrati u Indoneziji.

Podsetimo, od učešća na Svetskom prvenstvu su iz različitih razloga odustali i Nikola Jokić, Janis Adetokunbo, Vasilije Micić, Kristaps Porzingis, Džoel Embid, Riki Rubio, Lorenzo Braun, Domantas Sabonis, Rui Hačimura, Kostas Slukas, Nik Kalates, Maksi Kleber, Frank Nilikina, dok je i reprezentacija SAD povela podmlađen sastav, bez NBA asova poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Entonija Dejvisa, Kevina Duranta, Devina Bukera...


tagovi

Džamal Marikošarkaška reprezentacija KanadeKanadaMundobasket 2023

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara