Nikola Jokić protiv Finiksa (AFP)
Nikola Jokić protiv Finiksa (AFP)

MVP ne može sam: Brutalan tripl-dabl Jokića, ali Kris Pol(udistanca) poslao Denver na rub eliminacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.06.21. | 06:09

Finiks poveo 3:0 u polufinalu zapadne konferencije

MVP partija Nikole Jokića od 32 poena, 20 skokova i 10 asitencija i opet malo... Malo da bi Denver izbegao rub eliminacije, odnosno zaostatak od 3:0 u polufinalnoj seriji zapadne konferencije. Nikola nije imao adekvatnu podršku saigrača, dok je na drugoj strani konstanta bio Devin Buker. Ali večeras je Kris Pol imao svoj mini šou sa polu distance i kada god bi se Denver približio, plejmejker Sansa bi ga demoralisao cepanjem mrežice - 102:116.

Kakvu seriju igra Kris Pol dovoljno govori podatak da je u tri utakmice protiv Nagetsa izgubio samo tri lopte, a podelio 34 asistencije! Veteran NBA lige proživljava drugu mladost.

Izabrane vesti

Furiozno su Sansi otvorili meč, odlepili se na 21:8, a prvu deonicu okončali sa prednošću 37:27. Već tada je Jokić sa sedam poena, šest skokova i četiri asistencije nagovestio partiju u skladu sa zvanjem najkorisnijeg košarkaša NBA lige, ali je bilo jasno da će mu biti neophodna pomoć saigrača. Eron Gordon nije uspevao ništa da pogodi, Majkl Porter Džunior takođe nije bio u sjajnom napdačkom ritmu.

Pomoć je stigla u drugoj deonici. Trojke su počeli da pogađaju Fakundo Kampaco i Monte Moris, Jokić je nastavio gde je stao, te na pauzu otišao sa dabl-dabl učinkom – uz 15 poena i 12 skokova imao je i šest asistencija. Nagetsi su na veliki odmor otišli sa svega četiri poena zaostatka što je bio obećavajući znak pred drugi čin utakmice.

Međutim, ispostavilo se da u trećoj četvrtini ekipa Majkla Melouna nije imala rešenje za šuteve Krisa Pola sa poludistance, odnosno raskošan napadački arsenal Devina Bukera kojem je većina stvari polazila za rukom. Pritom je Eron Gordon odmogao saigračima. Četiri uhvaćene lopte nisu bile ni približno dovoljne da kompenzuju šut iz igre 2/10, partiju od četiri poena i sa četiri izgubljenje lopte. A proveo je skoro 36 minuta na parketu.

Denver su u igri održavali ofanzivni skokovi, sredinom treće četvrtine odnos je bio 13:2 u korist Nagetsa (na kraju 18:4). Dobar deo je sakupio Nikola Jokić čiju individualnu dominaciju saigrači nisu uspevali da isprate. Pred odlučjujuću četvrtinu imao je 23 poena, 15 uhvaćenih lopti i sedam dodavanja koja su prethodila ponima saigrača. Ali je tim iz Kolorada imao deficit od 14 poena.

Pokušavali su Moris i Barton čitavim tokom utakmice da se nametnu kao leva i desna ruka srpksog centra, ali 35 poena koje su kombinovali nisu bili dovoljni da se prepolovi zaostak u seriji.

Početkom poslednje deonice Jokić je sa 23 poena imao poen više od svih ostalih članova Denverove startne petorke zajedno - Gordona, Riversa, Kampaca i Porter Džuniora. Imali su Nagetsi minus 20 na devet minuta do kraja, a onda se trgli za minut i po istopili sedam poena zaostaka i pogađajte... Ponovo im se desio Kris Pol. Uzastopnim pogocima sa poludistance odbio je poslednji pokušaj povratka i Finiks je lagano priveo meč kraju.

Šteta, zbog utakmice čija je uvertira bila zvanična dodela MVP priznanja Nikoli Jokiću. Šteta i zbog monstruoznog tripl-dabla Nikole Jokića koji je sa 32 poena bio najefikasniji pojedinac susreta. U pobedničkom timu Buker je zabeležio 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, Pol je imao poen manje uz šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja.

Sansi prvu meč loptu imaju u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00. Biće to takođe prilika za Denver da kao i u prošlogodišnjem plej-ofu pokažu da su tvrd orah i da probaju da režiraju spektakularan povratak.


tagovi

Nikola JokićDevin BukerKris Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara