Redži Džekson (Foto: AFP)
Redži Džekson (Foto: AFP)

Nagetsi traže poslednji deo šampionske slagalice: Redži Džekson bi mogao da pomogne Jokiću na putu ka NBA tronu

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.02.23. | 19:00

S ozbirom da je rok za trejdove prošao, Denveru ostaje da popuni roster angažovanjem slobodnog igrača, a nekolicina interesantnih bi uskoro mogla da ostane bez ugovora

U haotičnom finišu roka za trejdove, Denver Nagetsi su uspeli da angažuju pojačanje u reketu i doveli Tomasa Brajanta kako bi Nikola Jokić mogao da sakupi još koji minut odmora. Rastali su se i sa mladim Bounsom Hajlandom koji se preselio u Kliperse, pa su tako ostavili jedno upražnjeno mesto u spoljnoj liniji.

S ozbirom da više nemaju mogućnost razmene igrača, okreću se tržištu slobodnih u nameri da kompletiraju šampionsku slagalicu oko dvostrukog uzastopnog MVP-a, a prema informacijama novinara bliskom klubu Majka Singera, na vrhu liste želja tima iz Kolorada je doskorašnji član Los Anđeles Klipersa Redži Džekson.

Izabrane vesti

Ali, da vratimo film na poslednje trenutke "prelaznog roka". Denver je za Brajanta put Los Anđeles Lejkersa poslao Devona Rida i pika druge runde, dok je za mladog Hajlanda dobio dva pika druge runde. Mnogi su se zapitali zašto su Nagetsi tako jeftino pustili talentovanog beka, ali čini se da bi to mogao da bude pravi potez.

Naime, Hajland je počeo da pravi probleme u svlačionici. Singer prenosi da je sve počelo kada je napustio klupu Nagetsa nekoliko minuta pre kraja utakmice sa Oklahomom i svima u klubu stavio jasno do znanja da želi veću ulogu. Te večeri je proveo 11 minuta na parketu, dve ranije protiv Indijane samo devet. Pojedini veterani u klubu su bili nezadovoljni njegovim ponašanjem. Jedan od Jokićevih saigrača, koji je želeo da ostane anoniman, istakao je nedeljama pre roka za trejdove da ga neće pogoditi ukoliko Bouns napusti tim i da razume zašto Denver pokušava da ga razmeni. Interesantno je da su Nagetsi odlučili da ga kazne tako što nije putovao na naredna gostovanja sa timom, već javnim letom.

Jedan od onih koji je bio nezadovoljan Hajlandovim ponašanjem je i Džamal Mari. U tekućoj sezoni su često zajedno igrali sa klupe, a zbog nezainteresovanosti mladog igrača u odbrani, Kanađanin i drugi najbolji igrač ekipe je morao da čuva najopasnije protivničke ofanzivce, što ga je frustriralo. Pritom nisu ni u napadu najbolje kliknuli, jer je Bouns pokušavao da se nametne i trudio se da diriguje igrom. To je dovelo do toga da ga Džamal preskače u organizaciji igre na protivničkoj polovini.

Kako bilo, brak Denvera i Hajlanda je, po svemu sudeći, morao da bude prekinut, a sada je na Nagetsima da pametno iskoriste upražnjeno mesto u ekipi.

Redži Džekson je u finišu roka za trejdove završio u Šarlotu u zamenu za Mejsona Plamlija, ali prema poslednjim informacijama iz SAD neće se dugo zadržati u Severnoj Karolini. Očekuje se da Hornetsi otkupe njegov ugovor i načine ga slobodnim igračem.

Utisak je da bi bivši košarkaš Oklahome mogao fino da legne četi Majka Melouna. Očajnički joj je potreban još jedan plejmejker kako bi podebljala šampionske ambicije. Izuzev Marija, Brus Braun koji je često igrao na "kecu" nije klasičan organizator igre, dok Iš Smit oscilira i ne pokazuje da bi Meloun mogao ozbiljnije na njega da se osloni.

Redži s druge strane igra 12. sezonu u NBA. Imao je neke odlične godine u Oklahomi i Detroitu, a vrlo dobro se snašao i u Los Anđelesu, gde je recimo prošle sezone na 75 nastupa prosečno beležio 16,8 poena. Ipak, tada je Klipersima nedostajalo par prvotimaca zbog povreda, pa nisu imali ni prevelike ambicije, a Džekson je dobio nešto više prostora i dobro ga iskoristio.

Ove takmičarske godine je izgubio na minutaži, ali je nastavio da daje važan doprinos ekipi sa prosekom od 10,9 poena i 3,5 asistencija na 52 ubeležena nastupa (38 u startnoj petorci). Sasvim solidna statistika, s ozbirom da je pored sebe imao "potrošače" poput Kavaja Lenarda, Pola Džordža i Normana Pauela.

Ukoliko Nagetsi ne pronađu zajednički jezik sa 32-godišnjim bekom, opcije bio mogli da budu i Patrik Beverli, kao i Deni Grin i Vil Barton (iako nisu plejmejkeri). Beverli se preselio u Orlando u finišu roka za razmene i očekuje se da tim sa Floride otkupi njegov ugovor, dok se Grin iz Memfisa preselio u Hjuston, ali su i za njega procene da se neće dugo zadržati u Teksasu. Što se tiče Bartona, nije zablistao u Vašingtonu i pojavile su se priče u američkoj štampi da Vizardsi razmišljaju o prekidu saradnje. Ostaje samo pitanje da li je Denver spreman da ga vrati? On je leta 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa timom iz Kolorada težak 30.000.000 dolara, ali nije opravdao uložen novac, pa je pred početak tekuće sezone prosleđen timu iz glavnog grada SAD.

Ne kriju Denver Nagetsi da ove sezone žele da idu do samog kraja u plej-ofu, a to su potkrepili i odličnim rezultatima, pošto sede na čelu Zapada sa učinkom 38-18, trećim najboljim u čitavoj ligi. Pritom, Nikola Jokić ima još jednu nestvarnu godinu. Ponovo je prvi kandidat u MVP trci, s ozbirom da beleži tripl-dabl u proseku: 24,8 poena, 11,3 skoka i 10,1 asistenciju. Sve to uz procenat šuta 63,2 odsto.

Da li je vreme da se Džoker okiti prstenom?


tagovi

Denver NagetsRedži DžeksonBouns HajlendPatrik BeverliDeni GrinVil Barton

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara