Komentari na vest

Najveći problem srpske klupske košarke: Kako smo se zagušili prosekom i gde je nestao domaći igrač?

G

GR-ĆU

pre gotovo 3 godine

Jedan gazda na dva kluba.
V

Vladimir vz

pre gotovo 3 godine

navlačenje gluposti Problem je u najranijoj selekciji o sto su radi plaćanja pocela da treniraju deca imućnih mesto u skolama Kosta oko 10 hiljada evra godišnje izlaz je u SAD modelu skole su besplatne ali svi igraci daju 2 procenta u klupsku skolu gde su potekli
m

morski

pre gotovo 3 godine

Izludjuju me ovi strucnjaci, imamo drugu najjacu reprezentaciju na svetu, buduceg mvp-a, bogdana koji kida u nba, mozda i njajacu petorku u istoriji nade reprezentacije(zna da ce nrko da kaze da je bila jaca npr iz 2002) ali po meni je ova bolja i stranci ne unistavaju nasu kosarku vec samo dolazi do izrazaja kvalitet.
d

drago10

pre gotovo 3 godine

ajde sad usporedi ovu zvezdu u kojoj dominiraju stranci i onu zvezdu u kojoj su dominirali domaći igrači, i kaži koja je bolja ekipa i koliko je tih domaćih igrača završilo u repki te sezone... a sada koliko i zvezda i partizan imaju igrača da mogu odmah igrati u repki... i po tvojoj logici, srbija nije zemlja košarke kad su toliko potrebni stranci, pogotovo ovi polovni
L

Lupanja bez

pre gotovo 3 godine

Sve je lepo receno ovde, primera radi, ja nisam neki postovalac Uskokovica, ali sigurno da on nista losiji ne bi bio od Hola, a jos manje od Koloma. Takodje Radanov je ove sezone mogao i morao da se pogura, Dobric i Davidovac odavno treba da budu nosioci ali su uvek ti koji ulaze sa klupe. Evo pise Obradovic nije hteo Nedovica, Blazica, Apica, Mitrovica... Ajde za Blazica i Mitrovica mogu da razumem, Jaka zauzima mesto stranca, Mitrovic je sklon povredama, a nije nesto sjajan, ali s druge strane Apica je morao uzeti, kao i Nedovica jer su to domaci igraci koji imaju kvalitet. Nadam se da cemo sledece sezone svim silama pojuriti Jovica, neka mu daju platu maksimalno mogucu za nas i nek grade igru oko njega.
I

ISTINA

pre gotovo 3 godine

VLAST DAJUCI VELIKI NOVAC ZVEZDI POREMETILA ODNOS DOMACIH I STRANIH IGRACA. ZVEZDA U SEZONI MENJALA I DO DESET STRANIH IGRACA. VIDI SE USPEH U EVROPI !?
G

GOSTSD

pre gotovo 3 godine

A što ne postoje ostali domaći klubovi? Pa zbog toga što Zvezda i Partizan igraju ABA ligu, dok je domaće takmičenje izgubilo svaki značaj. Lepo treba da napustimo ABA ligu (ionako Evroliga uskoro postaje skroz zatvoreno takmičenje) i da imamo našu ligu od 16-20 klubova, a onda će vremenom svi imati koristi od toga, plus što će pored Partizana, Zvezde, FMP-a, Mege tu biti i klubovi iz Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Leskovca, Vršca, Užica, Valjeva, Kraljeva, a onda će i biti mnogooo više domaćih igrača, a samim tim i kvalitet domaćih igrača će da se podigne na zavidan nivo.

Vlada

pre gotovo 3 godine

Ne lupaj, pored toga što će zvezda i partizan praviti 30 razlike na tim utakmicama, za godinu dve bi postali suvi prosek i utopili bi se u to sivilo domaće lige jer bi vremenom slabili zbog nedestatka konkurencije. Da ne beše ABA lige ni jedni ni drugi ne bi videli Evroligu. To je realnost.

07.08.16

pre gotovo 3 godine

Ako neko zna,zna Nolan Smit..

07.08.16

pre gotovo 3 godine

Ima onaj jedan sto je izneo silne milione iz svog kluba,a pritom i pljuvao po drzavi koja ga je lecila...Onaj kod koga se igralo zbog kikirikija i stipendija..On je pricao da ima nekakav sistem.Doduse,taj sistem nigde nije vise funkcionisao,cak ni u Srbiji nije uvek funckionisao,vec je uspeh tog sistema iskljucivo bio vezan za tadasnju politicku scenu i partiju na vlasti.Znate onaj sistem zbog kojeg je iz Moskve oteran,a da se cestito nije ni raspakovao.Sistem koji je srusen kad je proitvnicki igrac dao trojku sa pola terena.E,pa tog tvorca tog sistema mozemo da pitamo za recept,pod uslovom da prekineu intervjuima da siri mrznju,vec da proba da nam oda taj recept.
S

Sacha_PFC

pre gotovo 3 godine

Koliko ke tvoje nepoznavanje sporta uopste i tebi posto si mlad stvara problem da razjasnis u svojoj glavi ko je i sta je.Vujosevic je trener koji je stvarao igrace i kao takav bio je idealan Partizanu jer je sa tim igracima koje je stvarao pravio veoma ozbiljne rezultate u Evropi.Sa tim istim igracima koje je Vujosevic stvorio je i Reprezentacija ostvarivala rezultate i tu nista nije sporno.Kada je otisao u CSKA od njega se trazio rezultat odmah jer su mu doveli gotov proizvod od igraca i kao takav klub nije mu dao sansu da on bira sta je najbolje od igraca da igra u klubu.
k

klinac

pre gotovo 3 godine

Jel te boli sto vas je ugasio? Razumes se u kosarku kao marica u kriv k

07.08.16

pre gotovo 3 godine

Pa vas tegijevce da nema,trebalo bi vas izmisliti....Cuj ovoga,mene nesto kao boli,a ovamo vi skidate plocice sa osvojenog Kupa..Sva ka druga recenica rumunsko bosanskog generala se tice Zvezde...E,svasta....
М

Мињоле

pre gotovo 3 godine

Питајте човића
E

ET-1

pre gotovo 3 godine

Treba uvesti pravilo kao u fudbalu da u startnoj petorci mora biti jedan igrač do 20 godina i da mora provesti najmanje 10 minuta na terenu.
D

Djolex

pre gotovo 3 godine

Kvalitetni domaci igraci su skupi, ne mozes praviti rezultate sa mladim i neiskusnim.
d

drago10

pre gotovo 3 godine

imaš pravo, bolje tokom sezone dovesti 3 strana polovna playa, nego platiti jednog domaćeg i kvalitetnog, a tako i na ostalim pozicijama
V

Vujošević Dule

pre gotovo 3 godine

Nema ko da stvara igrače kao što sam to radio JA
G

Gost s brda

pre gotovo 3 godine

Nema niko neogranicen budzet,a ni svako da igra iz ljubavi!
S

Smejsnje

pre gotovo 3 godine

Ti si druze krao igrace iz drugih klubova Tj Tadic ti davao na poklon Ni jednog stvorio nisi
t

tako znaci

pre gotovo 3 godine

Cim se spomene av u komentaru nastaje tisina hahahahaha

Banca

pre gotovo 3 godine

Moje mišljenje je da se stvori domaća jaka liga kako bi mogao da se stvara domaći igrač i pravilo o broju stranaca promeni tj izbace stranci iz domaćih klubova kako kosarkskih tako i fudbalskih, pa da ostvarujemo one realne rezultate a ne kao sad nepostoojece ili rezultate na kratak rok
2

221 sektor

pre gotovo 3 godine

Kad djeci das iz ljubavi da igraju, imas rezultat, ja jesam delija, ali ovako nista necemo postici, radonja jedini ima filozofiju mladjih nasih igraca, pustiti ga da radi, ako bude legija stranaca mozemo komotno ugasiti klub.
T

Tekući račun

pre gotovo 3 godine

Tejić oteran iz kluba, Simanić ni blizu parketa (prvi mandat), Radanov isto oteran u FMP, Apić zakucan u FMPu, Dobrić pored terena, Davidovac u FMPu, Jovanović ni blizu Zvezde, Ristić otišao u Ameriku, onaj nesretni Negić isto ništa, Radanov opet ne dobija adekvatne minute u drugom mandatu, Uskoković zakucan za klupu, Lazarević ni na vidiku... Radonja sve samo ne radi sa mladima. Sa domaćim igračima da, ali onima koji su bar već 80% formirani. Gudurić bi mogao da bude jedini izuzetak, ali i on je bio u dobroj meri formiran, a drugo, u Fener je otišao kao perspektivan igrač, a ne po nekom super ekstra kvalitetu. Legitimno je reći da Radonja pravi ekipe od domaćih igrača, da ima rezultat, ali da pravi mlade igrače - nikako!
K

Knele (realno)

pre gotovo 3 godine

Uništili su Partizan, uništili su i košarku! Ovaj plastični klub zvani Crvena Zvezda će nas dovesti do toga da nećemo imati predstavnika u Evroligi! S ovim rosterom su za Eurokupa,realno! Partizan je bio nešto što nikad ni jedan klub iz regiona biti neće,ljutili se vi ili neljutili! Smrt Čovinizmu, živeo Vujošević (Partizan)!
I

Iks Tb

pre gotovo 3 godine

Ziveo covek sa najvećom zapreminom gepeka!!! Sto je veci gepek to vise sudija moze stati. To je deviza gosp. Duleta zvanog Kamata KKP..
I

ISTINA i SAMO ISTINA

pre gotovo 3 godine

Nije Covic kriv vec oni koji mu daju novac. A zna se koji su ti ! Da ih ne imenujem ! COVIC samo trlja ruke i popuje na PINKU kod SARAPE. DUET !

Чорба

pre gotovo 3 godine

Не ваља систем, не ваља систем... ПА ПРОМЕНИТЕ ГА ОНДА! Ви сте га и направили и дотерали а сад кад сте увидели да вам не ваља кукате. Активирајте вашу агенцијско лобистичку машину која се протеже од врха КСС па до клубова по мањим градовима и за пар година ето вам играча.

Darko Lazic

pre gotovo 3 godine

zvezda te godine pokupila 12 najtalentovanijih igraca iz srbije, izbacila je 2 iz svoje skole.... nije ni tad bilo sjajno samo je tad naisla generacija
G

G

pre gotovo 3 godine

Zanimljiv trenutak za tekst... u interesu srpske košarke pred početak finala ABA lige. Nije se niko bavio ovom temom u doba domaće lige, kada su se gasili klubovi... reprezentacija 8. na EP i slično. Ali sada je to tema, kada srpski klub igra EL kroz ABA ligu, a ne domaću ligu sada već nepostojećih klubova, dok je reprezentacija 2. na svetu i OI... onda se vide problemi... obojeni ste.
T

Tubeki

pre gotovo 3 godine

Unistise blizanci svee. Njima prodefiluje 15 stranaca kroz sezonu, i na kraju kaze imamo 4 Pa normalno kad si skoro sve otpustio, nekome dao pasos itd...
r

revolution

pre gotovo 3 godine

ovaj intervju je pola tacan a pola ne....dakle nije tacan...jer ne moze da se laze do pola....davoj je suvlasnik jedne od najbrojnijih skola u beogradu i srbiji...kk cerak.....koliko je igraca u zadnjih 20 godina izbacila ta skola kosarke...problem je u tome sto decu vode mladi a ne stariji treneri....mladi treneri zele rezultat kako bi se dokazali...a stariji prenose znanje..pri svemu tome orsijaju se u mladjim kategorijama akceleranti, a ne sazrevaju izicki i psihicki sva deca u isto vreme...ko zna koliko ekstra talentovane dece odustane oko 15 godine od kosarke.. nekada su deca u seksijana skolskim i u klubovima trenirala za dzabe....sada roditelji lece svoje frustracije a meadzeri mesetare...svaki menadzer zeli svoga jokica i bogdanovica, i prodaje pricu roditeljima....orsira se fizicka kosarka a najvece uspehe nase kosarke su napravili igraci koji igraju glavom....borbenost , sut i kolektivna odbrana su cinili srz nase skole kosarke....sad ko da svi treniraju za nba...nemamo mi genetiku afroamerikanaca....ni toliku bazu.
D

Dre

pre gotovo 3 godine

Kakvi su ovo tekstovi, u finalu smo, osvajamo a tekstovi samo crnjak, stavljajte partizanovu sliku kao tambnejl oni nisu usli ni u top 4
M

Monterooo

pre gotovo 3 godine

Gde je nestao.....pa u u milion skola kosarke gde kvazi treneri pricaju roditeljima -paljevinama da je bas njihov klinac novi Donca,Jokara da treba da pojacaju clanarine na 5000din.,individualne treninge i kampove od 300e 7 dana....tu lepo zajedno se druze i treniraju i ko hoce i ko nece i ko voli i ko ne voli i onaj koji bi za dres zvezde ili partizana dao zivot i onaj koji je tu da ubije vreme rezultat su igraci koje niko nece i ciji je plafon aba liga. Sreca pa skauti ove najtalentovanije odvedu sa 16 g ...pa ko prodje prosao je.
B

Bob Rock

pre gotovo 3 godine

Suviše sam star da bih vam mogao pomoći, ali ja mislim da postoji mnogo faktora koji utiču na nepostojanje sistema. 1. Jako dobri treneri odlaze u Kinu, Ameriku, Arabiju, Rumuniju... trbuhom za kruhom. Mladi perspektivni, ali i stariji iskusni. Sa mladima rade oni koji se nisu snašli da zapale negde. 2. Akcenat se stavlja na instant rezultate u mladjim kategorijama, a ne na razvoj igrača. Igraju akceleranti koji su fizički dominantni u svom uzrastu, ali se gube na prelasku u seniore. Uvežbava se taktika, a ne tehnika. 3. Bela kuga, a i to malo dece što imamo ima drugačije prioritete nego pre. Telefoni, tablet, aplikacije, igrice. Teško da neko ceo dan trči za loptom kao ranije. 4. Sve ostalo :) Davor je potpuno u pravu, a nažalost izgleda kao da će biti još gore kako vreme bude prolazilo. Meni već sad muka od stranaca u Zvezdi i Partizanu. Ali ograničenje broja stranaca neće podići kvalitet domaće košarke. Pametnije ulaganje u razvoj mladih sportista bi moglo.

Чорба

pre gotovo 3 godine

Добро решење је и једно и друго... ограничити странце и форсирати младе. Цијена? Права ситница.
G

Gost2005

pre gotovo 3 godine

Pitajte Nebojšu Čovića i Miška Ražnatovića... oni su par exelans stručnjaci kako nešto uništiti zarad svoje koristi.
G

Gost 007

pre gotovo 3 godine

Oboje rade u svoju korist !
m

mudra breskva

pre gotovo 3 godine

Pa rekao bih da se potpuno slazem sa svim recenim ali da li je zaista momenat za plasiranje ove price ? Mislim na pocetak finalne serije. Sta se sada time dobija ? Hoce se ubrzo nesto promeniti ? Zar nije bolje posle zavrsetka kad i ne bude toliko tema i kad su svi pametni jer znaju ishod ? Iskreno bih voleo da dobijemo ovo finale a da znacajan doprinos daju Davidovac i/ili Dobric. A ovom pitanju imamo celo leto pred nama da razglabamo do besvesti ! I gde je bila ova prica kad je recimo Partizan skoro nakrcao sve one strance. Mislim pitanje je na mestu ali nikako nije novo a po meni svakako nije momenat, bar za Crvenu Zvezdu. Koliko primecujem u medijima nikad nije ni bilo nekog lozenja i hajpa kad je Zvezda tukla neke odlucujuce bitke kao sto se kreirala atmosfera pred neke Partizanove bitne momente. Sve u svemu - Napred Zvezdo, kako god te saplitali !!!!!!!!!!!!!!!!!!
V

Vlax

pre gotovo 3 godine

U ovakvoj Srbiji, gde ste proglašeni stubom države, gde za Zvezdu navijaju svi državni funkcioneri, od predsednika do ministra bez portfelja, pa preko medija, od pinka do informera, vas neko sapliće?! Prosto mi vas dođe žao, tako jadni i usamljeni, sami protiv svih.
m

mudra breskva

pre gotovo 3 godine

Vlax ti si verovatno i premlad da bi znao da u ovakvoj Srbiji zivimo vec 30 godina pa je predsednik Vlade bio i predsednik FK Partizan u isto vreme ?! i izgradio Teleoptik u vreme najvece bede i nemastine dok je Zvezda kao aktuelni sampion Evrope ruiniran a mogao bi i da se informises ko je bio predsednik KK Partizan kad je postao sampion Evrope i kako je zavrsio. To sto vi prolazite danas mi kao navijaci smo prolazili preko dve decenije a iskreno ja bih najvise voleo da vi skinete ove kao samoproklamovani predstavnici potlacenih pa da se sve resetuje i postavi kako treba. Recimo ja licno ne mogu da gotivim Covica ali je svakako morao kod nas da dodje neko ciji jezik razumeju vodeci ljudi vaseg KK. Cim smo tu bili negde bar a bar vi ste poklekli. A sto se tice pinka i informera ne znam sta bih ti rekao, ocigledno ih ti pratis/citas pa znas koga oni podrzavaju, mene djubre apsolutno ne zanima. Sportski pozdrav
Z

ZzzRrr

pre gotovo 3 godine

Uvek je bilo i biće mladih talenata, problem je što im se ne daje značajna minutaža zbog pritiska ostvarivanja rezultata. Uzmimo primer Uskokovića, dečko je rame uz rame sa Holom ali jednostavno ne dobija šansu zato što je ovaj stranac koji mora da igra. Videlo se koliko su Dobrić i Davidovac značajni za Zvezdu, jedini problem je njihova nekonstantnost koja se u našem području ne prašta dok stranci poput Lojda i Voldena moraju da igraju jer su zato i dovedeni
t

titulaaa

pre gotovo 3 godine

,,U Tem Denveru'' objasnio covek lepo sve....
S

Sasa Gost

pre gotovo 3 godine

Ja bih ostavio samo Voldena i Noka, a sve ostale strance oterao. Naravno da ostane Davidovac, Dobrić Radanov, i to je to.
s

spartacus

pre gotovo 3 godine

kako gdje su, pola onog sto valja po americi, aj te i razumijem donekle - nba je nba. ostalih pola po evropi u nekim osrednjim klubovima - bajern, himki, milano i sl. mislim da za to treba kriviti mozda ponajvise nase klubove, dovedu neke strance za tri puta vece pare nego sto placaju nase igrace. i normalno da ce ovima biti krivo sto tamo neki amerikanac koji uglavnom dodje da nabija svoju statistiku i da predje u neki jaci evropski klub, prima mnogo vecu platu nego oni. ne znam nisam pametan...
9

951357

pre gotovo 3 godine

Pa desila se dominacija avangarde. Gde su oni redom otimali sve sto valja, a maticni klubovi se gasili. U svojoj maniji da ugase Zvezdu, ugasili su sport. Ista situacija kao i u fudbalu i vaterpolu. Ostao je FMP samo od razvojnih klubova. Mega je dosla kasnije. A da jeste problem to sto se mladim igracima ne pruza sansa, jeste. Jer zbog opet nezdrave situacije i konkurencije, prioritet su rezultati, i nema mesta a ni vremena za razvoj igraca. Samo sto ti mladi igraci sada nisu dovoljno dobri da budu nosioci za EL i EC, pa ni za pola ABA lige, uz bukvalno par izuzetaka. Ali jeste i problem sto se neplanski i nesistematski radi, od saveza pa do klubova, sto klubovi nemaju para, sto se desava isto kao i u fudbalu, da igraju mamini i tatini sinovi ili oni koji gurnu kovertu treneru a ne oni koji zasluzuju. Ali sve to je ogledalo drzave u kojoj zivimo vec decenijama, gde vladaju korumpirani i nestrucni, a strucni i posteni beze iz nje.
S

Samo

pre gotovo 3 godine

jednom da te sretnem..
p

pancevac92

pre gotovo 3 godine

@Samo evo ajde sretni mene?
Z

Zweeb

pre gotovo 3 godine

Nznm ko je kriv ali znam da cemo kroz koju godinu biti kao Hrvati ako se nesto ne uradi. Reprezentativnog pleja nismo izbacili ja msm od generacije '94 i Vase Micica. Ovih visokih igraca ce vazda biti koliko hoces ali vanjskih slabo, presusio bazen...
B

Bravo

pre gotovo 3 godine

Bravo za tekst. Ovu priču treba da forsirate, bar jedan ovakav tekst na nedeljnom nivou.
R

Resa

pre gotovo 3 godine

Renesansno zlatno naprednjacko zvezdasko doba ostace upamceno kao najgori deo istorije u Srbiji
U

U Tem Denveru

pre gotovo 3 godine

Najveci problem je sto svi momci od 13,14 godina imaju menadzere koji ih odmah guraju u mladje selekcije zvezde, partizana i mege u poslednje vreme. Stalno citam zvezdini juniori osvojili ovo, kadeti ovo. Niko od tih momaka ne dodje do 1.tima. Prosto ne shvataju da iz mladjih selekcija ne dolazis u 1.tim. To je tuzno, ali je tako. Za njih bi mnogo bolje bilo da ostaju u svojim maticnim klubovima gde ce sansu u 1.timu dobiti sansu sa 17,18 godina. Ako imaju kvalitet, primetice ih neko i dovesti u 1.tim, a ne u omladince. I tako mi gubimo vecinu talenata. Dovede ga meznadzer u zvezdu, prica mu bajke da je najbolji na svetu, da ce sa 17 godina da igra, da ce ici u nba, malog posalju na neke pozajmice, on se demoralise jer misli da moze odmah da igra za zvezdu. Sta ja da igram za beovuk, kad moj menadzer kaze da zvezda moze da gradi igru oko mene? I ode karijera, a nije ni pocela. A da ne pricam koliko klince forsiraju po teretanama,da bi napravili fizikalce. Njihova tela se jos razvijaju, lako dolazi do povreda teze prirode sa jacim posledicama. Boga pitaj sta im sve od suplemenata trpaju u hranu. Dobro rece vanja grbic pre neki dan, decaci do 16.godine treba da se igraju, kakvo crno forsiranje i takmicenje, samo igra.
D

Dovlatovic

pre gotovo 3 godine

Domaci kvalitetni igraci su nestali teranjem Duleta Vujosevica i pojavom mutiranih insant klubova gde se ne radi kako treba i samo se bacaju nase pare..
G

Gost013

pre gotovo 3 godine

Tacno!
t

titulaaa

pre gotovo 3 godine

promasio si temu!!! a to sto pises bolje da odes da radis nesto nego sto kuckas u sta se ni sam ne verujes i ne razumes!!!
l

lazete cim zinete

pre gotovo 3 godine

Teranjem? vas pekovic vasa legenda je njega oterala...
у

ускее1512

pre gotovo 3 godine

Радоњић? Цела репрезентација ти је састављена од играча који су били код Радоње, какав твој црни Вујошевић??