Kari (© Reuters)
Kari (© Reuters)

Napravite malo mesta u muzeju velikana košarke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 05:43

Stiv Ker bukvalno nije dao Stefonu Kariju da pojuri još neke rekorde

Davno su mu prišli nadimak „najbolji šuter današnjice“. Euforični bi posle izdanja u Oklahomi rekli i svih vremena. Utemeljenje bi pronašli u podatku da Stefon Kari kao u pesmi Riblje čorbe ratuje sam, pa je doslovce sam, kao da mu niko na ovom svetu nije potreban razbio Tender i potpisao ubedljiv trijumf Golden Stejta – 147:109.

Pitanje je koliko će značiti Ratnicima u nameri da osiguraju plej-of, ali će sigurno pomoći obožavaocima lika i dela 33-godišnjeg košarkaša da ga uzdignu na pijadestal. Teško je porediti vremena Vilta Čembrlejna, Majkla Džordana, Kobija Brajanta ili sad Lebrona Džejmsa, ali tu negde, na prvom spratu muzeja velikana košarke, mora biti mesta za beka iz Akrona. Da se iz profila osmehuje posetiocima, namiguje i smeje se, kao što se smeje svaki put kad pogodi koš. Hvala Bogu, čest je to prizor. Kombinacije lakoće pokreta i brojeva od kojih zastaje dan.

Izabrane vesti

U pobedi nad Oklahomom Stef Kari je brojao do 42 za samo 29 minuta. Zna on i za više, pre tri meseca spakovao je Portlandu 62 poena i ko zna, možda bi taj rekord karijere ugrozio samo da ga je Stiv Ker pustio da igra. A Kari je želeo, krenuo da se vrati na parket, jedino što što mu trener gostujućeg sastava nije dozvolio još pred kraj treće četvrtine. U poslednjoj nije ni ulazio. Nije ni bilo potrebe, jer je razlika bila ogromna.

A ta treća deonica pamtiće se dugo. U njoj je as Golden Stejta bio nepogrešiv. Sve što je šutnuo prošlo je kroz mrežicu. Osam od osam, do čega šest trojki. Još pet sa linije penala za ukupno 25 poena u 12 minuta. Primera radi, za celo prvo poluvreme dao je 17.

Ukupno je postigao 11 trojki. Pre dve večeri u koš Denvera spakovao ih je deset. U Oklahomin jednu više. Ukupno u karijeri ima 19 utakmica na kojima je realizovao dvocifren broj dalekometnih hitaca.

Od četvrtka jutro ima i tačno 200 mečeva u NBA na kojima je davao najmanje 30 poena.

U senci Karijevog učinka ostao je podatak da je Alen Smailagić ubacio četiri poena, uhvatio tri lopte ii zabeležio dve blokade za devet minuta na parketu, dok zbog bola u ruci nije bilo Alekseja Pokuševskog u kombinaciji za domaći sastav.

NBA LIGA

Šarlot – Klivlend 90:103

/Rozije 22 – Prins 25/

Filadelfija – Bruklin 123:117

/Embid 39 – Irving 37/

Toronto – San Antonio 117:112

/Anunobi 22 – Derozan 19/

Čikago – Orlando 106:115

/Lavin 30 – Vučević 29/

Detroit – Los Anđeles Klipers 98:100

/Grant 28 – Džekson 29/

Nju Orleans – Njujork 106:116

/Ingram 28 – Rendl 32/

Hjuston – Indijana

/Vol 31 – Levert 27/

Oklahoma – Golden Stejt 109:147

/Bezli 22 – Kari 42/



tagovi

Stefon KariGolden Stejt VoriorsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara