Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Napušta li Bogdan Atlantu? Prvi tim Zapada se interesuje, ali...

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 00:25

Pitanje je da li je trejd realnost zbog raznih faktora

Nepunih deset dana ostalo je do spuštanja rampe na trejdove među NBA klubovima, a jedini srpski reprezentativac koji bi mogao da bude u miksu za eventualni transfer je Bogdan Bogdanović.

Prema informacijama američkog portala "Clutch Points", interesovanje za kapitena Srbije pokazala je Minesota. Trenutno najbolji tim Zapada želi da sa Bogdanovićem pojača roster za završnicu ligaškog dela i plej-of u kojem Vulvsi imaju visoke ambicije posle odličnih igara u dosadašnjem toku sezone. Iako se konstatuje da je Bogdanović zanimljiv Timbervulvsima, odmah je usledila konstatacija da se Minesotino stanje u seleri kepu i ugovor srpskog šutera ne uklapaju lepo.

Izabrane vesti

Dugogodišnjem članu Atlante u ovoj sezoni sleduje 18.700.000 dolara, a kako ima ugovor na još dve garantovane godine od 17.260.000 i 16.020.000 dolara, uz sezonu 2026/27 koja je opciona za tim u kojem Bogdanović bude bio u tom trenutku, Minesota bi morala da napravi određene korekcije na platnom spisku kako bi napravila prostor za eventualni trejd. Iz tog razloga, kako se ističe, Minesota je spremna da se odrekne Kajla Andersona, koji je svakako u poslednjoj godini ugovora.

Bogdanović igra sezonu karijere, na nivou najboljeg šestog igrača lige sa 17,1 poenom i gotovo 37 odsto za tri, te 3,1 skokom i 2,6 asistencija. U poslednje dve utakmice zabeležio je po 24 poena uz po četiri trojke, a u proteklim mesecima je na proseku od 3,1 ubačenog dalekometnog hica.

Zbog svega toga, logično je da privlači veliku pažnju eventualnih poslodavaca, s tim da je i Atlanta spremna da napravi određene promene u timu. Dežonte Mari je već u izlogu i prema nekim informacijama mogu da idu svi osim Treja Janga i Džejlena Džonsona. Ipak, želja sportskog sektora je da Bogdanović ostane.


tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaAtlanta HoksMinesota TimbervulvsKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara