Domantas Sabonis (©AFP)
Domantas Sabonis (©AFP)

NBA: Šampion će teško zaustaviti Sabonisa, kiša koševa u Solt Lejk Sitiju

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.03.21. | 16:28

Sedam mečeva na programu u noći između petka i subote u okviru NBA lige, tri košarkaša u centru pažnje

Ol-Star vikend je prošao, a to znači da smo ušli u drugi deo sezone gde počinje rasplet za pozicije u plej-ofu. Sledećih dana dosta će se pričati o potencijalnim trejdovima jer je zadnji dan prelaznog roka 25. marta, ali do tada će se odigrati jako puno utakmica na koje treba obratiti pažnju. Večeras se igra sedam mečeva, a mi smo odabrali nekoliko zanimljivih parova za vaše tikete.

JUTA DŽEZ - HJUSTON ROKETS (zbir poena na meču (226,5), tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Hjuston nije izgledao loše na početku sezone. Delovalo je da je Džejms Harden grešio kada je tražio odlazak iz Raketa jer je ekipa s Džonom Volom, Kristijanom Vudom i Demarkusom Kazinsom izgledala bolje nego bilo koja koju je 'Brada' bilo kada imao u Hjustonu. Ni kada je on otišao u Bruklin, Hjuston se nije raspao, i dalje je sve izgledalo u redu, a onda su stvari krenule nizbrdo. Povreda Vuda bila je okidač za nestajanje Hjustona s karte klubova koji igraju ozbiljnu košarku, a onda je i uprava odlučila da će ova sezona biti iskorišćena za uigravanje nekih novih igrača i traženje šta boljeg pika na draftu. Sledio je niz od 14 poraza zaredom, a bilo bi čudno da se taj niz ne produži jer Hjuston večeras igra protiv Jute. Džez je i dalje ekipa s najboljim učinkom u NBA ligi, a s obzirom na to da je u zadnje vreme ipak malo pala u formi, Hjuston im dobro dođe da upišu sigurnu pobedu. Opklada na njih ne donosi puno (kvota je 1,05), nekako ne volimo igrati na NBA hendikepe, ali bi opklada na 'više' koševa mogla proći. Juta postiže najviše koševa na celom Zapadu, a Hjustonove utakmice su po pravilu efikasne. Od zadnjih deset koje su 'Rakete' igrale, u njih čak sedam postignuto je više koševa od današnja margine. Moglo bi to da prođe i večeras.

DŽIMI BATLER (broj poena (23,5), tip više, kvota 1,85)

Majami je uhvatio ritam pobeda - u zadnjih 10 utakmica slavili su čak 8 puta pa je ekipa Hita došla na peto mesto na Istoku s učinkom 19-18. Veliki deo tog niza je dobra forma Džimija Batlera koji je u sezoni na proseku od 20,8 poena, 8 asistencija, 7,6 skokova i dve ukradene lopte. On je u zadnje četiri utakmice posebno raspoložen - postizao je redom 27, 33, 29 i 27 poena - a mogao bi s tim nizom nastaviti i večeras kada Majami igra protiv Čikaga. Bulsi ove sezone ne izgledaju loše, ali su ipak ekipa koja je zasluženo u donjem domu Istočne konferencije. Posebno su Bulsi loši u branjenju reketa, pod košem primaju jako puno poena, a igrači Čikaga prave i veliki broj faulova. Upravo su to dve stvari koje Batler radi sjajno - napada protivnički reket i iznuđuje veliki broj faulova. Sve to znači da bi vrlo lako mogao otići 'više'.

DOMANTAS SABONIS (broj poena (20,5), tip više, kvota 1,75)

Indijana večeras igra protiv Lejkersa kojima ne igraju Entoni Dejvis i Mark Gasol, a lakšu povredu ima i Lebron Džejms. Sve to otvara veliki prostor centrima Pejsersa, a nekako mislimo da bi Domantas Sabonis to itekako mogao iskoristiti. On je već dve godine zasluženo igrao na Ol-Star utakmici, zna kazniti sve protivničke greške, a u sezoni je na lepom proseku od 20,8 poena, 11,1 skokova i 6 asistencija.

DŽA MORANT (broj poena (20,5), tip više, kvota 1,85)

Memfis je stvarno ekipa koju je lepo gledati. Grizliji imaju mladi tim koji zna šta radi, a Dža Morant je tu definitivno predvodnik jedne lepe skupine. On je prošle sezone zasluženo osvojio naslov najboljeg rukija godine, a ove je svoje brojke još malo popravio pa je trenutno na proseku od 19,8 poena, 7,8 asistencija i 3,4 skoka po utakmici. Pre Ol-Star pauze Morant je povezao dve utakmice u kojima je postigao po 35 poena, pre dva dana je Vošingtonu ubacio 21 pa mislimo da bi dobru seriju mogao nastaviti i protiv Denvera. Nagetsi znaju imati problema s obranom na bekovskim pozicijama, a Morant je idealan igrač da iskoristi njihove greške.

NBA

Subota

02.00: (2,50) Memfis (13,0) Denver (1,65)

02.00: (1,40) Nju Orleans (14,0) Klivlend (3,35)

02.00: (2,60) Vašington (13,0) Filadelfija (1,60)

03.00: (2,30) Čikago (12,5) Majami (1,75)

03.00: (1,40) San Antonio (14,0) Orlando (3,35)

04.00: (1,02) Juta (35,0) Hjuston (13,0)

04.30: (1,60) LA Lejkers (13,0) Indijana (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

NBA klađenjeDomantas SabonisDža MorantDžimi Batler

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara