Alperen Šengun (©AFP)
Alperen Šengun (©AFP)

NBA večeras: Džez se vraća kući, Šengun će izgoreti u vrelini Floride

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.12.22. | 14:36

Pogledajte neke od kladilačkih predloga za večerašnje NBA utakmice

Četvrtkom u NBA ligi uglavnom nema previše mečeva, a danas su na rasporedu četiri. Među njima imamo dva zanimljiva duela - Memfis igra protiv Milvokija, Klipersi protiv Finiksa.

Evo naših saveta za vaše tikete.

Izabrane vesti

JUTA DŽEZ - NJU ORLEANS PELIKANS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,80)

Jedan od najvećih misterija ove sezone u NBA ligi je šta da se dešava s Juta Džezom. Tim iz Solt Lejk Sitija je pre početka bio osuđen na borbu za poslednja mesta i prvi pik na sledećem draftu, ali oni su krenuli iznad svih očekivanja te se dosta dugo držali na samom vrhu Zapadne konferencije. U zadnje vreme su malo pali, ali su i dalje na učinku 16-14 i osmom mestu Zapada. Teško je prognozirati kako će Juta izgledati u bilo kojoj utakmici, a to smo najbolje videli pre dva dana kada su pobedili Nju Orleans, ekipu koja je do tada imala sedam pobeda u nizu, a trenutno je na prvom mestu Zapada sa učinkom 18-9. Pelikansi su tu gde jesu s razlogom, stvarno su složili dobru ekipu na čelu koje je Zajon Vilijamson koji sve više pokazuje zbog čega se predviđalo da bi mogao da bude jedan od najboljih košarkaša na svetu. Uz to, Nju Orleans stvarno misli ozbiljno i želi da se zadrži tu gde jeste, a kada je već tako onda nam se čini da bi večeras mogli da se osvete Juti za nedavni poraz te da dođu do slavlja. Istina je da je ovaj Džez teško preslušati, ali ako neko može to da napravi, onda je to ekipa iz Nju Orleansa. Tamo je ipak Džez rođen.

LOS ANĐELES KLIPERS - FINIKS SANS (zbir poena na meču (219,5), tip manje, kvota 1,85)

Klipersi su najslabija ekipa na Zapadu šta se tiče postignutih poena na utakmici - Kavaj Lenard i drugovi postižu samo 107,6 poena po utakmici. Ni Finiks nije u samom vrhu, trenutno je osmi na Zapadu sa 115,4 poena po meču. S druge strane, Klipersi su najbolja odbrambena ekipa na Zapadu s prosekom od 108 primljenih poena po meču dok je Finiks četvrti s 111,3 poena. Ove sezone su ove dve ekipe već igrale jedan meč na kojem je postignuto ukupno 207 poena. Sve te informacije su dovoljne da bi odigrali na 'manje' u zbiru poena na ovom meču. Moglo bi biti tvrdo.

GREJSON ALEN (broj poena na meču (10,5), tip više, kvota 1,85)

Jednu stvar treba uvek imati na umu kod klađenja na poene NBA igrača, a to su mečevi protiv bivših klubova. U takvim dvobojima košarkaši imaju poseban motiv da se pokažu i dokažu, odnosno da se vidi da je bivši tim pogrešio u činjenici da ga je pustio da ode. Grejson Alen je odradio dobre dve sezone u Memfisu i bilo je iznenađenje kada su u leto 2021. Grizliji dopustili da bez novog ugovora ode u Milvoki. Alenu je verovatno drago da igra s Janisom Antetokunmpom i ima svoju ulogu kao šuter sa spoljnih pozicija. Na proseku je od 11,1 poena po meču, znači iznad večerašnje margine, a nju je prebacio i u poslednja tri meča koja je igrao. Uglavnom, opcija za 'više' nam se čini jako primamljivom u ovom slučaju.

ALPEREN ŠENGUN (broj poena na meču (12,5), tip manje, kvota 1,85)

Apleren Šengun je dobar igrač. Mladi turski centar je ove sezone iskoristio činjenicu da je u statusu prvog centra Hjustona te je digao prosek poena s 9,6 na 14,4 po utakmici. No, i dalje Šengun nije dominantan te nema kontinuitet dobrih igara. Posebno nije raspoložen u decembru. U šest odigranih mečeva u ovom mesecu ima prosek od 11,2 poena, a u samo dve utakmice je prebacio večerašnu marginu. S obzirom na to da Hjuston večeras igra protiv Majamija koji na poziciji centra ima odličnog odbrambenog igrača Bema Adebaja, prilično smo sigurni da će Šengun i večeras da ostane ispod ove margine.

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Alperen ŠengunGrejson AlenNju Orleans PelikansJuta DžezLos Anđeles KlipersFiniks SansNBA ligapredlozzipredlozzi i tipovanjaklađenjeInternet klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara