Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

NBA večeras: Janis se vraća, Grizlisima se loše piše protiv Lejkersa

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.04.23. | 19:15

Milvoki jači za MVP kandidata pokušava da izjednači u seriji sa Majamijem, Jezeraši pokazali kvalitet i teško će Memfis uspeti da odgovori

Prva runda prvog kruga NBA plej-ofa se lagano bliži kraju. Filadelfija je već prošla dalje nakon što je s 4-0 'pometlala' ekipu Bruklina i sada čeka vesti o tome koliko je povreda Džoela Embida ozbiljna, odnosno hoće li biti spreman za drugi krug.

U pet preostalim serijama odigrane su četvrte utakmice, a večeras su one na rasporedu i u preostale dve. Igraju se zanimljivi dvoboji - Majami vodi 2-1 protiv Milvokija i ima utakmicu kod kuće, a ista je situacija s Lejkersima koji u svojoj dvorani igraju četvrti meč serije protiv Memfisa. I oni vode s 2-1, a moguće je da sedme ekipe u obe konferencije nakon večerašnjih utakmica dođu do tri meč lopte protiv onih koji su u plej-of ušle s drugih pozicija.

Izabrane vesti

MAJAMI HIT - MILVOKI BAKS

Janis Adetokunbo se vraća na teren, kako je preneo Šams Čaranija. Grčki košarkaš je imao problema s povredom leđa koja nije ozbiljna, ali ga je svejedno ostavila van parketa u poslednje dve utakmice. Prvu bez njega su Baksi dobili, u drugoj su pretrpeli prilično ubedljiv poraz i s ozbirom da je situacija takva da Majami s večerašnjom pobedom može da dođe do velikih 3-1 u seriji, bilo je jasno da Majk Budenholzer mora da aktivira najjače oružje.

Iako smo mislili da će Tajler Hiro, koji je slomio ruku i neće ga biti do kraja plej-ofa, više da fali Hitu nego šta će Janis faliti Baksima, Erik Spolstra je pronašao način da nadoknadi Hira. Jednostavno je dao veliku minutažu pomalo zaboravljenom Dankanu Robinsonu koji nije toliko dobar kreator kao Hiro, ali je spreman da pogodi svaku otvorenu trojku koju dobije. U poslednjem meču je trener Majamija napravio još jednu promenu, pa je Kevin Lav umesto s klupe, utakmicu počeo u startnoj petorci šta je anuliralo prednost Milvokija pod košem.

Baksi nisu uspeli da se nametnu bez Janisa u poslednjem meču. Kris Midlton je bio na svom nivou, ali nisu i Džru Holidej i Bruk Lopez pa je Milvoki ostao bez dovoljno oružja za tu borbu. Još kada znate da je s druge strane neumorni Džimi Batler koji živi za ovekve utakmice, onda je jasno da Milvokiju izuzetno treba Janis.

Ne znamo hoće li Janis igrati u punom kapacitetu, s ozbirom da se tek vraća iz povrede, pa ćemo da izbegnemo sve opklade vezane za ishod meča, a odigraćemo manje poena za Bema Adebaja. Margina je 19,5, a u ove tri utakmice prebacio ju je samo jednom - prvi put kada je postigao 22 poena. Nakon toga je imao 18 i 12 poena, ali puno važnije je to šta mu pada broj šuteva - 18, 16 pa 10, a uz to i ne puca previše slobodna bacanja. Uostalom, Majamiju više treba njegova odbrana nego napad, a poene moraju postizati Batler i trojkaši.

LOS ANĐELES LEJKERS - MEMFIS GRIZLIS

Verujemo da Dilon Bruks nije naučio lekciju iako je to trebao. Nakon druge utakmice ove serije bek Memfisa je izjavio da je Lebron Džejms star i da 'Kralj' treba da zasluži njegovo poštovanje, a onda je dobio odgovor. Nije Džejms ulazio u rasprave, nije niko iz redova Lejkersa, ali su mu odgovorili na parketu. Tim iz Los Anđelesa je doslovno razbio Memfis u prvoj četvrtini zadnjeg meča, a nakon njega su iz svlačionice Lejkersa dolazile informacije da ih je Bruks svojim izjavama dobro napalio. Ako ne poštuje Lebrona, kako će da poštuje druge, kao da su se pitali. Bruks je u toj utakmici dobio i isključenje pa bi definitivno što pre trebalo da je zaboravi.

Bez obzira na to hoće li Bruks sve zaboraviti ili ne, čini nam se da je Memfis u problemima. I pre početka ove serije smo pisali kako bi Lejkersi mogli da prođu dalje jer su zadnjih sedmica bili u odličnoj formi, a stvarno su se dobro posložili nakon kraja prelaznog roka. Sada se sve pokazuje tačnim, a tim iz Los Anđelesa odjednom ima dosta oružja. Lebron i Dejvis su dobili pravu pomoć od Ostina Rivsa, Rui Hačimura pogađa trojke kao da je nepriznati brat Stefa Karija, a i ostatak tima igra svoje, posebno u odbrani. Kod Grizlija nismo još videli da svi odigraju na pravom nivou, a to im je potrebno. Ako žele da prođu, Dža Morant, Desmond Bejn i Džeren Džekson moraju da odigraju najbolja šta znaju. I to ne samo jednom.

Mi ipak ne verujemo da će to da se dogodi večeras. Tipujemo na pobedu Lejkersa. Kvota 1,60 je sasvim dobra.

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Janis AdetokunboMilvoki BaksMajami HitDžimi BatlerLos Anđeles LejkersLebron DžejmsEntoni DejvisMemfis GrizlisDilon BruksDža MorantDžeren Džekson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara