Stef Kari (AFP)
Stef Kari (AFP)

NBA večeras: Kari se igra košarke protiv Memfisa, Dončiću potrebna podrška

Vreme čitanja: 5min | čet. 28.10.21. | 16:32

Evo nekih predloga za klađenje

Minesota pobedila Milvoki, a Oklahoma još jednom pokazala da su Los Anđeles Lejkersi, barem na početku sezone, daleko od toga da izgledaju kao tim koji bi trebalo da se boritiza titulu prvaka. Klivlend je pobedio i Kliperse pa sada imaju tri uzastopne pobede protiv timova koji su prošle godine igrali u plej-ofu. To su one najvažnije stvari iz sinoćnjih NBA utakmica, ali i pokazatelji da se u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ništa ne sme uzeti zdravo za gotovo, odnosno da se niko se ne sme otpisati pre same utakmice. Koliko god neke ekipe na papiru bile slabe, sve su one spremne da iskoriste ponuđeno, odnosno da pobede u utakmici u kojoj protivnik iz bilo kojeg razloga nije na najvišem nivou.

Tako i večeras možemo da očekujemo neka iznenađenja, a biće zanimljivo da se vidi hoće li Golden Stejt, Juta i Čikago, tri još uvek neporažene ekipe, zadržati taj status i nakon večerašnjih dvoboja. Ukupno se u NBA ligi večeras igra šest utakmica, mi vam donosimo najavu i savete za klađenje iz tri.

Izabrane vesti

GOLDEN STEJT VORIORS - MEMFIS GRIZLIS

Stvarno je lepo videti Voriorse na vrhu Zapadne konferencije sa skorom 4-0, ali još je lepše videti Stefa Karija kako se igra košarke i podseća na najlepše dane ove ekipe. Voriorsi izgledaju dobro, čak i bez povređenog Kleja Tompsona ne vidimo kako bi mogli da propuste plej-of, a s obzirom da će se Klej vratiti oko Nove godine, onda će i Golden Stejt jurnuti na neki bolji rezultat. Teško ih možemo očekivati u finalima, bilo konferencije, bilo cele lige, ali nikad se ne zna šta će se dogoditi u NBA-u.

Grizlisi su u sezonu ušli s pobedama protiv Klivlenda i Klipersa da bi zatim izgubili od Lejkersa utakmicu koju su mogli, možda i trebalo da pobede, dok protiv Portlanda nisu imali previše šansi. Nisu mnogo menjali u svojoj ekipi za ovu sezonu, a dolazak Stivena Adamsa umesto Jonasa Valančijunasa se pokazao kao dobar potez, jer Memfisu dobro dođe čvrsta igra koju voli Adams.

Savet za klađenje: Endrju Vigins, manje poena (17,5), kvota 1,85. Vigins je našao svoju ulogu u Golden Stejtu - od potrošača lopti, šta je bio u Minesoti, pretvorio se u radnika koji igra dobru odbranu, ali uredno i postiže dovoljan broj poena da rastereti Karija. Vigins je ove sezone na proseku od 16,8 poena uz dobrih 57,3% šuta, ali mi savetujemo da igrate na manje poena jer je samo jednom u četiri utakmice prebacio ovu marginu, a i obrana Memfisa je poznata po tome da dobro zatvara protivnička krila.

VAŠINGTON VIZARDS - ATLANTA HOKS

Na početku teksta nismo stavili sinoćnu pobedu Vašingtona protiv Bostona kao neko veliko iznenađenje jer su Vizardsi odmah na početku sezone pokazali da su ozbiljan tim koji se s razlogom nada nastupu u plejofu. Pisali smo u najavi sezone da su oni odradili odličan posao ovog leta i da su definitivno bolji nego lani, kad su igrali s Raselom Vestbrukom, a prve utakmice su to potvrdile. Bredli Bil izgleda jako zadovoljno, iako ga ne služi šut na početku sezone, ali tu je Spenser Dinvidi koji igra odlično. Kajl Kuzma i Montrezl Harel su odlučili da pokažu Lejkersima da su pogrešili, a i ostatak ekipe je odlično posložen.

Ako smo ovako nahvalili Vašington, šta onda tek reći za Atlantu. Oni su lani odlično izgledali u drugom delu sezone, kad ih je preuzeo Nejt MekMilan te došli do finala Istoka, a ove sezone su samo nastavili tamo gde su stali. Imaju skor 3-1, a iako pobede nisu došle protiv previše jakih suparnika, u njima je Atlanta pokazala da je reč o stabilnoj ekipi koja je naoružana na svim pozicijama i koja zna šta želi. Definitivno su Hoksi tim koji s razlogom računa na prednost domaćeg terena u prvom krugu plejofa.

Savet za klađenje: Kajl Kuzma, manje poena (13,5), kvota 1,85. Nije Kuzma loše ušao u sezonu, na proseku je od 13,8 poena i 11,8 skokova, ali puno važnije od napadačke uloge je ona odbrambena gde se pokazao da je dosta napredovao od kada je došao u NBA ligu. Šta se tiče ove opklade, Kuzma je u samo jednoj od četiri utakmice prebacio marginu, a s obzirom da igra na poziciji 'četvoke', očekujemo da će večeras imati više posla u odbrani protiv Džona Kolinsa nego u napadu.

DALAS MEVERIKS - SAN ANTONIO SPARS

Još jedan teksaški derbi nakon što je Dalas pre dva dana pobedio Hjuston. Meveriksi su tom pobedom otišli na omer 2-1, ali na otvaranju sezone nisu nikoga previše oduševili, jer ova ekipa podseća na onu od prošle sezone kada nije sve završilo onako kako su se Meveriksi nadali, a sve je i rezultiralo odlaskom dugovečnog trenera Rika Karlajla iz kluba. Luka Dončić će uvek napraviti dosta toga da njegova ekipa dođe do pobede, pitanje je samo koliko mu iz noći u noć mogu pomagati Kristaps Porzingis i Tim Hardevej.

Što se Sparsa tiče, pisali smo već da su oni u jednoj prelaznoj fazi gde glavne uloge imaju mlađi igrači, pa nije ni čudno da imaju oscilacija u igri poput kraja utakmice protiv Lejkersa gde su izgubili utakmicu koju su itekako mogli dobiti. San Antonio je trenutno na skoru 1-3, ali nije to toliko loše koliko su neki očekivali da će biti.

Savet za klađenje: hendikep (-6,5) na Dalas, tip 2, kvota 1,85. Čak smo se razmišljali da stavimo predlog da se okladite na San Antonio (kvota 3,35) jer stvarno ne verujemo Dalasu, ali našli smo kompromis sami sa sobom pa vam predlažemo da odigrate 'kontra-hendikep' na San Antonio. Ove dve ekipe su puno bliže kvalitetom nego to omer na pobedu Dalasa (1,40) kaže. Ako Maveriksi i pobede, ne verujemo da će to biti s velikom razlikom.

NBA:

01.00: (1,22) Filadelfija (16,0) Detroit (5,00)

01.00: (2,50) Vašington (13,0) Atlanta (1,65)

02.00: (1,80) Čikago (12,5) Njujork Niks (2,25)

02.00: (4,30) Hjuston (15,0) Juta (1,27)

02.30: (1,40) Dalas (14,0) San Antonio (3,35)

04.00: (1,50) Golden Stejt (13,0) Memfis (2,95)

Piše: Emir FULURIJA




tagovi

Golden Stejt VoriorsDalas MeveriksStef KariLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara