Nebojša Čović: Nije isključeno da se plasiramo na fajnal-for! Imamo budžet za tri prosečna fudbalera

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 10:52

“Neki osvoje jedan trofej za tri godine i na nebu su”, poručio prvi čovek crveno-belih

Kako fudbaleri, tako i košarkaši. Crvena zvezda i u drugom najpopularnijem sportu ima sezonu ispod očekivanja, posebno u Evroligi gde je sa četiri pobede daleko od zone plej-ofa, ali prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović veruje da sve može da se preokrene.

On je gostovao na Jutarnjem Programu RTS-a i govorio o aktulenim sportskim temama. Najviše košarkaškim. Priznao je da nije zadovoljan prolaznim vremenom ekipe Janisa Sveropulosa.

Izabrane vesti

“Ja nikad nisam zadovoljan, računajući da imamo i takve simpatizere i navijače. Da li je realno ili ne, od nas se očekuje da budemo prvi. Mislim da je košarkaški klub Zvezda od 2012. godine, do danas, naš najuspešniji sprotski klub sa 22 trofeja. Vidim da se neki diče što su za tri godine osvojili jedan trofej i na nebu su. Ono što me raduje to je ponašanje naših navijača, ponašanje na utakmica, a ne vređamo nikoga, ničije porodice, navijamo za svoj klub, a rezultati polako i postepeno dolaze”, rekao je Nebojša Čović.

Pričao je o budžetu Crvene zvezde.

“Što se tiče budžeta, nije mali, uz veliku zahvalnost državi, jer ništa ne bi postigli bez države, ali kad pogledamo druge sportove, naš budžet je tri fudbalera prosečna. Danas dolazi Mančester, zamislite koliko koštaju iako dolaze sa drugim ili trećim timom. Drugo, tu je još 12 sezona, ima onaj pristup, ko može bolje, ima otvoren poziv da dođe i da radi još bolje”.

Takođe, dotakao se i ambicija za ovu sezonu.

“Da osvojimo ABA ligu, domaću i Kup i da u Evroligi napravimo što bolji rezultat, da bilo je očekivanje F4, to nije isključeno još. Mi smo prošle godine u ovo vreme imali 7-6, pa se nismo planirali. Ove godine imamo lošiji rezultat, 4-9, ali, videćemo. Želim da pozovem naše navijače da u što većem broju dođu na meč sa Albom, vrlo brzo ćemo igrati sa Realom iz Madrida, onda sa Makabijem, ali imamo još jedan problem. Zvezda još nije ušla, na ostale selekcije, u male sale u Areni. Tu imamo probleme, ne možemo da ostvarimo dobre treninge za mlađe selekcije, ženske, nadam se da će se rešiti, ta hala je uzurpirana iako je gradska hala. U velikoj smo se dogovrili, ali se za male moramo dogovoriti. Ne izbacujemo nikog, mislim na Pratizan, ali moramo napraviti dogovor. To su gradske hale, a ne nekog privatnika”.



tagovi

Nebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara