Nebojša Čović ponovo udario na Savića: Zove klubove po Španiji, traži da nam oduzmu bodove...

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 17:12

“U pitanju je velika haranga na naš klub, Savić je zvao i Miliju Vojinovića”, poručio je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana

Crvena zvezda igra sjajno u Evroligi, ozbiljan je kandidat za plasman u plej-of, ali daleko od toga da je situacija na Malom Kalemegdanu idealna. Žiža javnosti usmerena je ka slučaju Kampacu, koji zbog kršenja finansijskih propisa od strane srpskog šampiona neće moći da igra u elitnom takmičenju do 28. februara.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović ponovio je u obraćanju javnosti kako ima sazanja da je sportski direktor Partizana Zoran Savić zvao ELPU kako bi se raspitivao o slučaju Kampaco, ali i Miliju Vojnovića zbog registracije mladog Topića u ABA ligi.

Izabrane vesti

On je dodao da je Crvena zvezda napravila propust, ali da kazna nije adekvatna.

“Smatram da je potrebno da se obratim kako bi se prekinula haranga na Zvezdu. Ispada da sve što ne valja u Evroligi, Zvezda je kriva. Tačno je da smo napravili propust, ali kazna nije adekvatna. Izrečene su brojne laži. Pojedini mediji žive da politizuju priču. Počevši od ugovora pa na dalje. Mi smo klub koji je objavio svoj budžet. Dva puta smo davali tabelarno sa okvirnim platama. Neka i drugi daju te tabele. Neprekidno idu ti napadi na Zvezdu”, na početku je rekao Nebojša Čović.

Potom je konkretno govorio o dugovanjima prema bivšim igračima i trenerima koji su uticali na suspenziju argentinskog suprstara Fakunda Kampaca.

“Mi smo 15.7 2022 dali izjavu Evroligi gde se potvrđuje da li se nešto duguje, to je standardni formular. Mi smo rekli da ne dugujemo ništa, uz to da smo imali neke dogovore i obećanja. U septembru se pojavljuje Nejt Voltera, potom Holins za 135.000 evra. Isplatili smo. Ostali smo dužni Dejanu Radonjiću gde je ostalo 243.000 po sporazumu, danas je isplaćena rata od 25.000”.

Potom je indirektno optužio sportskog direktora Partizana Zorana Savića.

“On je zvao ELPU. To da li će oni da priznaju ili neće, ako ne priznaju – onda lažu. Zvao je i Miliju Vojinovića u ABA ligi da pita kava je registracija”. On zove Valensiju, zove Baskoniju, predlaže da nam uzmu bodove. Kakvo je to ponašanje, šta je to?

Govorio je i o drugim klubovima.

“Mi sada u ovom trenutku ne dugujemo ništa. Da li ćemo nastaviti istom dinamikom, videćemo...Verovatno i Partizan duguje, kao i 99 posto klubova. Posle se čudi zašto se skandira vrati konju glavu”.

Crvena zvezda je pokušala da obori suspenziju Fakunda Kampaca na Sportskom sudu u Lozani, ali nije uspela.

“Kako to da Evroliga nikada nije kaznila Partizan za “Vučiću pederu”. Kako to da Evroliga nije kaznila crno-bele za povećanje poreskog duga. Mi smo se obratili Glikmanu zvanično, ali nikada nismo dobili odgovor. Tacno je da CAS nije prihvatio da privremena suspenzija bude skinuta”.

Imao je poruku i za direktora Evrolige Glikmana.

“Kaže gospodin Glikman da su menadžeri krivi sto su Kampaca doveli tamo, nismo mi tamo. Mi smo Crvena zvezda, imamo reputaciju. Očigledno je cilj da Kampaco ode, ali videli ste da nije. Nece on igrati samo ABA ligu, iako nam je ona vrlo bitna, zelimo da je osvojimo, kao i Kup”.

Dotakao se Čović i pomoći drđave i napravio komparaciju sa večitim rivalom.

“Zaključno sa 31. decembrom Zvezda je imala prosek od 2,5 miliona evra posezoni koju je dobila od države. Mi smo za 11 sezona prihodovali 28 miliona evra od države. Pitam se danas kako neko može da duguje sedam miliona evra poreza državi. Videćemo da li će na tu temu da bude primenjen fer-plej”.

Priznao je Nebojša Čović da je Crvena zvezda napravila grešku, ali da je kazna prekomerna. Osvrnuo se i na izjavu Majka Džejmsa, asa Monaka, koji je rekao da crveno-beli moraju da snose posledice i da mu nije jasno odakle pare za Kampaca i Vildozu.

“Ok, mi smo napravili grešku. Smatramo da je kazna prekomerna, ali šta kaže Evroliga za grešku koja naqm je naneta protiv Barselone. Šta mi imamo od suspenzije sudije”. Da li ja treba kao predsednik da ulazim u polemiku sa nekim igračem? Dobar igrač je Majk Džejms, nikada ga ne bismo uzeli u Zvezdu. Pokazali smo na terenu i sa 24 razlike i sa ljubljenjem grba... “.

Da li će biti navijaca Partizana na derbiju?

“Videćemo u ponedeljak. Da se ne zamenjuju teze, karte su bile puštene u prodaju i one su kupljene. Daćemo saopštenje na vreme”.


tagovi

Nebojša ČovićZoran Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara