Košarkaška lopta (©MN Press)
Košarkaška lopta (©MN Press)

Neizvesne utakmice izraelskih klubova u Evropi, stranci prebačeni na sigurnije mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 23:05

Neki klubovi su fleksibilniji po tom pitanju od drugih

Raketni napad Hamasa i veliki broj civilnih žrtava blokirali su kompletan Izrael. Putevi su blokirani, aerodromi zatvoreni, a prema informacijama iz te zemlje, u pitanje su dovedene i klupske evropske utakmice.

Svi sportski događaji u zemlji su prekinuti, dok je strancima dozvoljeno da napuste zemlju. Neki su već transportovani na sigurnije mesto.

Izabrane vesti

Izraelsko Ministarstvo kulture i sporta objavilo je da će svi sportski događaji biti odloženi do daljeg, a klubovima je zabranjeno da napuste granice svoje zemlje. I dalje nije poznato da li je u pitanju generalna zabrana u svetlu najnovijih događaja ili će se odlučivati od slučaja do slučaja.

Tamošnji mediji, konkretno Walla Sports piše da se Makabi Tel Aviv pridržava instrukcija vrhovne komande, što znači da možda neće ni otputovati u Milano na susret sa Olimpijom u okviru drugog kola Evrolige.

S druge strane, duel između Hapoela i Benfike u Jerusalimu na startu FIBA Lige šampiona biće verovanto prebačen na Lisabon, ali se čeka zvanična potvrda. Hapoel Tel Aviv trebalo bi da ugosti Vulvse u drugom kolu Evrokupa, ali sve tri strane prate situaciju zbog čega će konačnu odluku o sudbini ovog susreta doneti u utorak.

Izraelski klubovi dobili su dopise po kojima svi stranci koji još nisu napustili zemlju, a žele, mogu to da učine u noći između subote i nedelje specijalnim avionom koji će ih prebaciti u Grčku.


tagovi

KK Makabi Tel AvivHapoel Tel AvivHapoel JerusalimEvroligaEvrokupFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara