Jokić na Floridi (© AFP)
Jokić na Floridi (© AFP)

Neka brojevi budu sila kao što je Jokić protiv Adebaja: Utakmica 18, dabl-dabl 18 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 04:40

Denver u seriji od pet pobeda, protiv Majamija 27 razlike, zastrašujući trio Bruklina i veliki povratak Lejkersa ostao bez pozlate

Napreduje Denver na tabeli Zapadne konferecije NBA lige. Posle skromnog početka sezone nanizao je pet pobeda, od kojih je poslednja nad Majamijem bila kako igrački, tako i rezultatski, najubedljivija u nizu gostovanja. Tim Majkla Melouna slavio je na Floridi čak 27 razlike (109:82) i učvrstio se na četvrtom mestu, iza dva tima iz Los Anđelesa i Jute.

Započeto trijumfima nad Oklahomom u Koloradu, duplom nad Finiksom, te još jednom nad Dalasom (sve na strani), Nikola Jokić je produžio na terenu lanjskog finaliste. Opet je ostvario učinak za divljenje, pošto se nije spustio ispod 20 poena.

Izabrane vesti

Ovoga puta 21, uz devet pogodaka iz 14 pokušaja iz igre. Naš reprezentativac je bio sjajan pod košem, ne toliko kad je trebalo realizovati trojke (jednu od pet), ali je plenio skokom. Ukupno je zabeležio 11 uhvaćenih lopti, devet puta pod obručom Denvera, još dve u napadu, te uz tri asistencije (navikao nas je na više) i jednu blokadu predstavljao centralnu figuru susreta.

Potvrdio je i sebi i drugima da je sila, jedan od upečatljivijih košarkaša NBA. Nekad brojevi ilustruju veštije od reči. Ovo je bila 18. Nikolina utakmica ove sezone i 18. dabl-dabl. Prava poezija. Dugajlija iz Sombora je dobio direktni duel sa jednim od najboljih pojedinaca Hita, Bemom Adebajom. Ograničio ga je na 15 poena i sedam skokova i pokazao se veštijim u svim segmentima.

Između ostalog i zbog ovog poteza...

Osim Jokića, u pobedi Denvera efikasni su bili Majkl Poter Džunior (17), Džamal Mari (14), dok Majami nije mogao da računa na Džimija Batlera i Gorana Dragića, pa je Kendrik Nun sa 17 poena bio najbolji u poraženom sastavu.

Na Floridi nije bilo neizvesnosti, zato u Atlanti jeste. Zahuktali Bruklin je slavio u Džordžiji u revolveraškom obračunu 132:128, tek posle produžetka, pokazavši da je u sjajnoj formi, jer je pre ovog meča dvaput tukao Majami. Ponovo je blistao novoformirani triling Kevin Durent, Džejms Harden, Kajri Irving. Iskombinovali su 89 poena što se na kraju ispostavilo ključnim za sedmu pobedu na poslednjih osam gostovanja Atlanti.

Najefikasnji akter meča bio je Durent sa 23 poena i tačno 50 odsto šuteva iz igre (13 od 26), Harden je ubacio 31 (trojke pet od devet) i zabeležio čak 15 skokova, ali je junak bio Irving sa 64,7 odsto pogodaka iz igre (11 od 17). Za Atlantu, koja i dalje ne može da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića, Tre Jang se zaustavio na 28.

Prava drama viđena je u Filadelfiji, Siksersi su naneli prvi poraz Los Anđeles Lejkersima u gostima ove sezone. Presudio je Tobijas Heris, pogotkom za dva, preko ruke Aleksa Karuza – 107:106.

Na taj način Heris je zadovoljio pravdu, jer je domaćin sve vreme bio bolji, ali je u završni napad na utakmicu ušao sa zaostatkom, pošto je dozvolio neshvatljivo potonuće u poslednja četiri minuta. U tom periodu zvanični prvak je nadoknadio čak 14 koševa zaostatka i prešao u vođstvo minijaturom Lebrona Džejmsa i Antonija Dejvisa.

Džejms je brojao do 34, Dejvis do 23, važnu ulogu imao je Denis Šreder pogotovu u odbrani u trenucima kad se stizala razlika, ali je Filadelfija imala Džolea Embida (28 poena, šest skokova) i Bena Simonsa (17 poena, 11 skokova, deset asistencija), sposobne da učvrste ekipu na liderskoj poziciji Istočne konferencije.





tagovi

DenverDenver NagetsNikola JokićBem Adebajo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara