Nenad Čanak (©MN Press)
Nenad Čanak (©MN Press)

Nenad Čanak i naredne sezone u Lijetkabelisu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 20:49

Ostaje na mestu uspeha

Stigao je Nenad Čanak u Panevežis u novembru 2018. godine, samo par dana nakon što je napustio klupu Partizana. Polako je rastao sa Lijetkabelisom, a u nedavno okončanoj sezoni ga doveo i na prag istorijskog uspeha. Izbacio je Žalgiris u polufinalu i sprečio ga prvi put da se bori za trofej, ali je u finalnoj seriji ostao praznih šaka posle sudara sa Ritasom. Sjajne partije njegovog tima ubedile su upravu da mu produži saradnja, pa je i zvanično parafirao novi, jednogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Lijetkabelis je došao do velike pobede", stoji u saopštenju vicešampiona Litvanije.

Kako litvanski portal "15min" prenosi, za usluge srpskog stručnjaka interesovanje su pokazale brojne evropske ekipe, uključujući i podgoričku Budućnost, ali i nemački Ludvigsburg. Na kraju je bivši igrač i trener beogradskih crno-belih ipak odlučio da nastavi da radi u Panevežisu.

Za nepune četiri godine provede u klubu Čanak je dva puta bio treći u Kupu kralja Mindaugasa, dva puta je gubio u finalu. Pripale su mu i dve bronze u litvanskom prvenstvu, a u takmičarskoj godini za nama je napravio iskorak. Vodio je Lijetkabelis i do petog mesta u Grupi A Evrokupa, da bi u osmini finala dobro oznojio Virtus iz Bolonje, koji je na kraju i podigao pehar.

Iz kluba navode da su pod ugovorom sa klubom Karolis Giedraitis, Kristupas Žemaitis i Panajotis Kalaicakis, mada poslednje informacije ukazuju da će talentovani Grk put Panatinaikosa.

Sarađivao je srpski strateg u nedavno okončanoj sezoni i sa dva zemljaka - Đorđem Gagićem i Nikolom Radičevićem. Bivšem centru Paritzana je istekao ugovor, dok je nekadašnji bek Crvene zvezde i zvanično pojačao španski Bilbao.



tagovi

Nenad ČanakLijetkabelisKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara