Sad znamo kako izgleda Met Išbija (©AFP)
Sad znamo kako izgleda Met Išbija (©AFP)

Nesvakidašnji obračun Jokića i gazde Finiksa: Mene da kazne? Trebalo je njega da izbace (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 08:44

Na Jokićevoj strani i trener Nagetsa Majk Meloun

Nikolu Jokića je krenulo, nije želeo da ispadne iz ritma, ali... Vlasnik Feniksa Met Išbija imao je sasvim drugačije želje. I nije birao sredstva. Pa smo u četvrtoj utakmici serije između Denvera i Sansa videli i jedan zaista nesvakidašnji obračun NBA gazde i NBA asa.

I mada u takvim situacijama obično gazde pobeđuju, Jokić se nije libio da Išbiju spusti gde mu je mesto.

Izabrane vesti

Prvo i doslovce, jer ga je laktom oborio na stolicu nakon što je Išbija pokušavao da diktira tempo igre zadržavajući loptu van igre. A zatim i na konferenciji za novinare na kojoj su novinari pitali Jokića boji li se eventualne suspenzije, jer znamo svi da je NBA užasno stroga kada je reč o navijačima.

Išbija je sedeo tamo gde obično sede oni navijači sa najskupljim ulaznicama. Ali da li to znači da je on zaista navijač? Taman i ako jeste, da li je navijač bitniji od igrača? To su dileme o kojima je Jokić govorio.

Prvo dakle o samoj sudijskoj odluci na terenu – tehničkoj za Jokića?

Sudija mi je rekao da sam udario navijača laktom, a on je prvi stavio ruku na mene. Mislio sam da bi NBA liga prvo trebalo da štiti nas igrače“.

Da li je Nikola u tom trenutku znao da je reč baš o gazdi Finiksa?

Znao sam, ali ako tamo sedi onda je navijač, zar ne? Ko god da je, ne sme to da radi. Uticao je na igru zadržavanjem lopte“.

Pa ipak, vlasnici daju pare, plaši li se Jokić da će ga kazniti?

Zašto?“, odgovorio je Jokić kontrapitanjem, pre no se objasnio.

Da nije rekao da sam ga gurnuo? Neće da štite mene nego navijača? Mislim mene kao igrača, ne mene kao mene? Znam da mogu da rade šta hoće, briga ih, ali mislim da treba da štite igrače. Nije dao loptu, dakle, uticao je na igru. Trebalo je njega da isteraju ako je uticao na igru, a jeste jer je držao loptu“, branio se Jokić.

Doduše diplomatski. Njegov trener, Majkl Meloun nije bio tako smiren.

Potpuno je suludo što je Nikola dobio tehničku u toj situaciji. Išao je po loptu, a neki navijač je držao i hteo valjda da bude deo igre. Samo mu daj loptu čoveče“, rekao je Meloun, a kada su ga podsetili da nije baš navijač, nego vlasnik Sansa bio je sasvim jasan.

J..e mi se“, uzvratio je Meloun.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMajk MelounFiniks SansMet Išbija

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara