Zajon Vilijamson (©AFP)
Zajon Vilijamson (©AFP)

Neverica u Nju Orleansu, Zajon se opet povredio!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 00:53

Iako je vodio računa o oporavku...

Nema sreće za Nju Orleans i najviše prvu zvezdu Pelikansa Zajona Vilijamsona. Momak koji je bio označen kao naslednik Lebrona Džejmsa svoje vreme u NBA ligi provodi uglavnom u oporavku od niza povreda koje ga muče, a u moru svega što mu se već izdešavalo pretrpeo je novi peh.

Tačnije, Vilijamson je obnovio povredu zadnje lože!. Robusni košarkaš je van terena skoro mesec i po dana, a kako je potvrdio generalni menadžer Pelikansa Dejvid Grifin, pretrpeo je povredu zadnje lože desne noge i čeka ga još nekoliko sedmica pauze.

Izabrane vesti

“Definitivno ga neće biti na terenu još nekoliko sedmica. Videćemo posle pauze zbog Ol star vikenda kakva je situacija. U ovom trenutku nemamo vremenski rok kada bi mogao da se vrati, zaista je teško reći. Radimo sve da ga oporavimo, pratimo situaciju, a posle Ol stara će imati pregled“, rekao je Grifin.

Vilijamson je bio maksimalno oprezan da vodi računa o toku oporavka, ali...

“Ne mogu da kažem mnogo toga dobrog, jer je pratio program oporavka. Nažalost, ovo je povreda kod koje postoji velika šansa da se dogodi relaps. Nije uradio ništa loše kako bi se to desilo. Bio je obazriv u celom procesu“.

Snažni košarkaš je ove sezone odigrao samo 29 utakmica u kojima je za 33 minuta prosečno na terenu imao 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, uz šut iz igre od gotovo 61 odsto. Celu prošlu sezonu propustio je zbog preloma desnog stopala, ove nije igrao od 2. januara i meča sa Filadelfijom kada mu je stradala zadnja loža.

Otkako je ispao iz rotacije, Nju Orleans je izgubio 14 od 20 utakmica, uz seriju od deset poraza. Klub je uradio sve kako bi oko Vilijamsona napravio dobru ekipu, dovedeni su Si Džej Mekolum i Leri Nens iz Portlanda, koji su uz Brendona Ingrama bili označeni kao važni šrafovi Pelsa. Ingram je takođe propustio dva meseca sezone zbog problema sa palcem levog stopala, ali se vratio 25. januara. Njih dvojica su zajedno odigrali samo 10 utakmica iliti 172 minuta.


tagovi

Zajon VilijamsonNju Orleans PelikansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara