Erik Mekolum (©fiba.basketball)
Erik Mekolum (©fiba.basketball)

Neverovatni Mekolum trojkom s jedne noge o tablu srušio Galatasaraj usred Istanbula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 15:16

Karšijaka slavila poenima iskusnog Amerikanca

Ima 30 i kusur, ali i dalje je nezaustavljiv. Fantastični Erik Mekolum nije ostavio dublji trag u Evroligi, ali je zato u Evrokupu i brojnim šampionatima na Starom kontinentu dominirao. I ne planira da stane. Od ovog leta brani boje Pinar Karšijake i odmah je pokazao da će biti lider tima iz Izmira. Kako drugačije. Sa 22 poena je predvodio ekipu do pobede nad Manisom na premijeri (79:76). U subotnjem matineu je imao nešto skromniji učinak, ali je ogrnuo herojski plašt.

Trojkom u poslednjim sekundama, sa jedne noge, srušio je Galatasaraj usred Istanbula. Opalio je na nešto više od dve sekunde do kraja pri rezultatu 69:69 i pogodio o tablu. Na kraju 72:70 za tim iz Izmira koji je udario i drugu recku, dok je Galata pretrpela i drugi poraz (na premijeri izgubila od Efesa).

Izabrane vesti

Kako je domaćin otvorio meč, delovalo je da će oduvati Karšijaku. Poveo je sa 16:2, pa imao i 15 poena viška u prvoj deonici. Ipak, probudili su se gosti, sveli zaostatak na jednocifren broj poena, nakratko je četa Andreasa Pistiolisa povela sa +10, ali je usledila serija Pinara 12:1 za totalni preokret.

Sa dva poena viška tim iz Istanbula je otišao na veliki odmor, da bi po povratku usledila rezultatska klackalica. Posle serije preokreta na obe strane, Karšijaka je poslednjih 10 minuta dočekala sa +2. Gosti su uglavnom imali prednost u poslendjoj deonici, ušlo se u neizvesnu završnicu koju je Mekolum rešio neverovatnom trojkom.

Stariji brat zvezde Nju Orleansa Si Džej Mekoluma susret je okončao sa 15 poena, a isti učinak je imao i Mindaugs Kuzminskas. Ali Bariš ih je ispratio sa 13 poena, dok je 12 ubacio Džejlon Braun.

Kod Galate je najbolji bio bivši igrač Mege i Crvene zvezde Dilan Enis sa 18 poena, dok je četiri manje dodao naturalizovani bugarski reprezentativac Di Bost.



tagovi

TurskaKK GalatasarajPinar KaršijakaErik Mekolum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara