©AFP
©AFP

Nije bio spreman za direktan obračun, Nikola je prvi favorit! Embid napravio ključni kiks u MVP trci?

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 10:49

To pokazuju i kvote kladionice Mozzart. Kvota na Jokića je u ovom trenutku okruglo "dva", a na Džoela 2,10

Fantastični centar Filadelfije, Džoel Embid, pretrpeo je ozbiljne kritike na svoj račun nakon što se iz "predostrožnosti" nije pojavio u direktnom obračunu na terenu sa Nikolom Jokićem. Embid se uoči utakmice požalio na bol u listu, pa ga je Dok Rivers izostavio iz tima, pa se digla tolika prašina da je gotovo izvesno došlo do prelomnog momenta u MVP trci.

To uostalom pokazuju i KVOTE KLADIONCE MOZZART koje kažu da je u ovom trenutku Nikola Jokić prvi favorit sa kvotom dva, dok je na Embida 2,10. Sledi Janis Adetokunbo (5,50), a u prvih pet su i Džejson Tejtum (ktova 120) i Luka Dončić (300).

Izabrane vesti

Najoštriji u kritkama bili su verovatno najveći poklonici Embidove igre, poput Kendrika Perkinsa, koji je poručio da se ovakvi mečevi ne smeju propustiti, kao i da sad dobro zna kome će dodeliti MVP glas.

Iz Embidovog okruženja kažu da je sinoćna odluka bila prouzrokovan žestokim ritmom utakmica u poslednje vreme, ali je to bilo isuviše neubedljiv razlog da ostane van parketa. Denverovi navijači nisu propustili priliku da javno prozovu Embida, pa su se na tribinama našli plakati "traži se nestala osoba" sa slikom fantastičnog igrača. Svi su očekivali direktnu borbu, koja je mogla da prelomi bitku za "glavnu nagradu", a ovako borba je završena "par forfe", pošto je se jedan njen učesnik nije pojavio u zakazano vreme.

Embid i Jokić su uz Janisa Adetokunba glavni favoriti za osvajanje MVP nagrade, pošto su se odvojili od ostatka lige tokom regularne sezone. Ipak, sinoćna odluka bi mogla skupo da Džoela koji je očigledno promenio sliku o sebi u očima glasača

"Ne možete da propustite utakmicu kada dođu na red ovakvi mečevi. Imam glas za MVP-a, zapamtiću ovaj momenat", rekao je vidno razočarani Kendrik Perkins, koji je ranije osuđivan zbog svoje pristrasnosti Embidu i neprimerenih komentara na račun načina na koji se glasa u trci.

Vidno razočaran bio je i Kevin Garnet, koji je pitao da li je trka sada gotova?

"Zar je Džoel stvarno ovo presedeo? Mislio sam da 'gori' oko MVP tutule? Sada je gotovo?", rekao je legendarni as.

Odluka da iz predostrožnosti propusti okršaj sa Denverom za mnoge je predstavljala znak da Embid u ovom trenutku nije spreman da izađe Jokiću na "crtu", uprkos tome što je krajem januara bio dominantan u direktnom obračunu kada je ubacio 47 poena i imao 18 skokova.

"To nije bila teška odluka za nas. Svi žele da vide ova dva momka kako igraju jedan protiv drugog, ali mi ćemo usporiti i biti pametni. Želimo da on i ceo tim budu zdravi za plej-of", pravdao je Dok Rivers svoju odluku.

Dok ostali kritikuju, Jokić je sa maksimalnim respektom govorio o velikom rivalu na terenu, još jednom pokazavši kako je potpuno isključen iz kompletne euforije, što očigledno nije slučaj sa Embidom.

"Napadali smo reket jer im je nedostajao Džoel. On je sjajan igrač, ostaće upamćen kao jedan od najboljih u istoriji ove lige. Embid je zver, toliko je talentovan... Može da šutira trojke, utiče na igru na razne načine, a odličan je i u defanzivi", rekao je Nikola.

Denver je četvrtom vezanom praktično osigurao prvo mesto na Zapadu, pošto sedam utakmica do kraja ima četiri pobede više od drugoplasiranog Memfisa.


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara