Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Nikola Jokić će biti MVP: Od 101 američkog novinara, 90 glasalo za njega

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 21:24

Neverovatna dominacija srpskog centra

Ako se pitaju američki novinari, ne postoji nikakva neizvesnost oko toga ko je MVP sezone u NBA ligi. Nikola Jokić drži časove košarke od prvog podbacivanja lopte u sezoni do današnjeg dana. Pa ako se sudije prave da ga ne vide na terenu kada treba dosuditi faul nad njim, izveštači medija u SAD nisu slepi.

Čuveni ESPN je napravio veliku anketu na temu ko je MVP dosadašnjeg dela NBA sezone. Do zvanične dodele tog priznanja ostala su još dva meseca, ali dileme nikakve nema. Od 101 novinara koji je glasao u anketi, njih 90 je dalo glas Nikoli Jokiću! Surova dominacija kakva odavno nije viđena!

Izabrane vesti

Svaki novinar je glasao na petoricu, svako mesto na listi je dobijalo određeni broj bodova, kao, recimo, na evrovizijskom glasanju. Nikola Jokić je na listi kod svakog novinara. Njih 90 ga je stavilo na prvo, osmorica na drugo, dvojica na treće i jedan na četvrto. Sve kad se sabere, centar Denvera je dobio ukupno 969 bodova.

Drugoplasirani Džoel Embid je dobio 401 bod! Razlika je više nego duplo! Bila bi nemerljiva sramota da, posle svega, MVP trofej zaista ne završi u Jokićevim rukama.

Od preostalih 11 glasova za prvo mesto Embid je dobio pet, Demijan Lilard dva, isto koliko i Kris Pol, dok su po jedan dobili Kavi Lenard i Džejms Harden.

U prethodne dve sezone MVP nagradu odneo je Janis Adetokumbo, koji u ovom glasanju nijednom nije stavljen na prvo mesto.

Nikola Jokić igra fantastičnu sezonu, njegov prosečni učinak je 26 pooena, 10,9 skokova i 8,8 asistencija po meču. Prethodne večeri je ostvario 15. tripl-dabl u sezoni, a 56. u NBA karijeri, po čemu je na devetom mestu u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara