Nikola Jokić u prodoru (©MN Press)
Nikola Jokić u prodoru (©MN Press)

Nikola Jokić: Olimpijske igre su nešto posebno, srebro iz Rija je moja najveća nagrada

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.01.22. | 17:05

"A, da, i to MVP priznanje"

Video s dodele priznanja za najkorisnijeg igrača NBA lige prošle sezone izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama. Nejasno je mnogima kako je Nikola Jokić mogao da bude tako ravnoduštan u trenutku kada ga zvanično proglašavaju najboljim košarkašem sveta.

U novogodišnjem intervjuu za TV Arena Sport, srpski centar pokušao je da objasni svoj stav.

Izabrane vesti

"Nisam tom priznanju pridavao neki preveliki značaj, ali kad sam video i shvatio ko ga je sve osvajao pre mene, onda sam se probudio. To su sve igrači koji će ostati zapamćeni kao najbolji ikada, njih će se sećati do kraja sveta i zaista je velika čast biti u tom društvu", izjavio je Jokić.

Zamera se Nikoli Jokiću što se ne odaziva redovno u reprezentaciju, ali on tvrdi da mu igranje za nacionalni tim predstavlja posebno zadovoljstvo i da mu je srebro sa Olimpijskih igara u Riju 2016. najdraži trofej.

"Moja najveća nagrada u košarci koju sam dobio je srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Riju", rekao je Jokić, a onda zastao i dodao: "A, da, i to MVP priznanje... Ipak, Olimpijske igre su nešto posebno, Video sam tada naše vaterpoliste koji se drže zajedno, kako funkcionišu, kako su se okumili. Svaki put kad sam ušao kod njih u sobu unutra ih je bilo desetorica. To zajedništvo je neverovatno i zbog toga su verovatno najbolji na svetu".

Prisetio se Jokić i svog dolaska u NBA, kao i toga da je malo nedostajalo da umesto u Denver ode u Barselonu.

"Tokom karijere sam promenio svega dva kluba, a tek u drugoj godini boravka u Megi sam počeo da razmišljam kako bih možda mogao da živim od košarke. Došla je tada ponuda Barselone, ali sam ja odigrao jako loše protiv Cedevite i oni su želeli još malo da sačekaju. Sećam se da mi je na poluvremenu te utakmice trener Dejan Milojević rekao: 'Joka, j....e, koji ti je?'. Ali eto, ispostavilo se da je to bilo dobro, jer je onda došla ponuda Denvera", otkrio je Jokić govoreći za Arenu.

NEDELJA, 02.00: (3.35) HJUSTON (14.0) DENVER (1.40)

Početak u Sjedinjenim Američkim Državama nije bio lak. Između ostalog, nedostajala mu je koka-kola.

"Kad sam došao ovde odmah sam hteo da idem kući. Prva nedelja treninga, a oko mene snažni i jaki igrači, kucaju… Nisam znao jezik, morao sam da menjam navike i mislim da sam poslednju koka-kolu popio u avionu kad sam dolazio u Ameriku, a dnevno sam do tada pio dve ili tri litre. Mnogo mi je pomogao pomoćni trener Ognjen Stojaković sa kojim sam se u početku svađao, bilo je situacija kad nismo ni razgovarali, a danas znam da je on među najzaslužnijima za ovo što sam postigao".

U međuvremenu, Nikola Jokić je postao bolji od svih tik snažnih igrača koji "kucaju". Postao je vođa ekipe koja je jedna od najboljih u ligi.

"Ne smeš da razmišljaš o tome ko je naspram tebe. Gledaš samo dres i broj na njemu i ništa više. U suprotnom se izgubiš i zaboraviš sve što si znao. Počneš da se im se diviš, izgubiš želju da se takmičiš i prihvatiš da je taj neko bolji od tebe, a to nije dobro".

Jedan, ipak, zaslužuje divljenje.

"Uvek kažem da ako ne voliš Stefa Karija, onda ne voliš košarku. To šta on radi je strašno", zaključio je Jokić u intervjuu za TV Arena Sport.


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara