"Nikola Mirotić u okršaju sa Entonijem Toliverom"
"Nikola Mirotić u okršaju sa Entonijem Toliverom"

Nikola Mirotić debituje za Furiju na Evrobasketu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.15. | 17:22

Rođeni Podgoričanin dao "zeleno svetlo" selektoru Serđu Skariolu, a kako će Serž Ibaka verovatno propustiti prvenstvo, krilni centar Čikaga se nalazi na odličnom putu da zaigra za Španiju

Nikola Mirotić u okršaju sa Entonijem Toliverom

Posle godina provedenih u senci Serža Ibake došlo je vreme i da Nikola Mirotić prigrabi pet minuta reprezentativne slave, pošto će krilni centar Čikaga gotovo sigurno igrati za Španiju na predstojećem Evrobasketu (5.-20. septembar)!

Izabrane vesti

Rođeni Podgoričanin, koji je kompletnu reprezentativnu karijeru proveo u mlađim kategorijama Furije, poručio je da je spreman da zaigra na kontinentalnom šampionu, a ova informacija će zasigurno obradovati selektora Serđa Skariola, koji je već morao da se suoči sa gotovo sigurnim izostancima Rikija Rubija, Hozea Kalderona, Marka Gasola. Takođe, vrlo je verovatno da će prvenstvo Evrope propustiti i Serž Ibaka zbog brojnih povreda koje su ga zadesile u ovoj sezoni. 

Podsetimo, za reprezentaciju Španije nisu mogli istovremeno da igraju 24-godišnji krilni centar i udarna igla Oklahome, zbog toga što su obojica naturalizovani igrači.

Mirotić je sa mladom reprezentacijom Španije osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2010. u Zadru, da bi se sledeće godine u Bilbaou okitio zlatnim odličjem. U oba navrata bio je izabran u idealni tim turnira, a interesantno je da je u Baskiji bio izabran i za najboljeg igrača turnira pošto je prosečno beležio 27 poena (rekord) i 10 skokova.

Mirotić je u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi prosečno beležio 10 poena, pet skokova i jednu asistenciju, a umalo se okitio i zvanjem najboljeg rukija sezone. Međutim, nagradu je dobio mladi as Minesote Endrju Vigins.

Španija se nalazi u Grupi B koja se igra u Berlinu zajedno sa domaćinom grupe Nemačkom, potom i Srbijom, Italijom, Turskom i Islandom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serž IbakaRiki RubioNikola MirotićMark Gasolkošarkaška reprezentacija ŠpanijeHoze KalderonEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara