Zek Lavin (©AFP)
Zek Lavin (©AFP)

Niksi spremili vreću punu pikova za Lavina

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 02:10

Čikago bi mogao da se odluči za trejd svog najboljeg igrača

Imali su Čikago Bulsi priliku da do 21. decembra prošle godine produže saradnju sa Zekom Lavinom. Sjajni bek odrađuje ugovor težak 19.500.000 dolara po sezoni (oko 16.000.000 evra) i saradnja sa timom iz Vetrovitog grada ističe mu na leto 2022. godine. Nije dobio produžetak od uprave Čikaga, javnosti nije poznato ni da su dve strane pregovarale. Tako bi sjajni šuter već ove sezone mogao da promeni sredinu, pisalo se o interesovanju Lejkersa, ali kao daleko realnija destinacija u ovom trenutku deluju Njujork Niksi.

Bulsi su se trgli posle katastrofalnog početka sezone i trenutno imaju skor od sedam pobeda i deset poraza. Zauzimaju desetu poziciju na tabeli istočne konferencije, što, kada se sve uzme u obzir, i nije tako loše. Jasno je da najveće zasluge za bolje rezultate u poslednje vreme idu na račun Lavina, koji je pored sjajnih izdanja na terenu pokazao da može i da bude pravi lider. Brojke govore svoju priču, bivši bek Minesote na 17 nastupa ove sezone beleži 27 poena, 5,3 asistencije i 5,2 skoka po meču. Sa tim učinkom je osmi strelac lige u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Ipak, fokus generalnog menadžera Arturasa Karnišovasa, tvorca današnjih Denver Nagetsa, svakako je budućnost. Litvanac želi da napravi veliku generalku u Junajted centru i skroji ekipu po svojoj viziji, ali želi to da uradi kako treba. Plan je napravio i strpljivo ga sprovodi u delo. Osim što nije produžio ugovor Lavinu, odbio je da produži ruki saradnju talentovanom Lauriju Markanenu. Pošto gleda isključivo ka narednom letu, pred početak tekuće sezone nije želeo da opterećuje budžet, pa je angažovao samo Gereta Templa i to na godinu dana. Dakle, plan je da sa generalkom počne narednog leta.

Želi da ima otvorene opcije i felksibilan budžet, pa zato i nije ponudio Lavinu maksimalan višegodišnji ugovor. Nije tajna i da odlični bek želi u tim u kojem bi konačno mogao da se dokopa plej-ofa, a kako igra nema sumnje da bi brojne ekipe sa šampionskim ambicijama volele i da ga vide u svojim redovima.

Lejkersi nisu preterano jaki sa pikovima i to ih koči u želji da sa Lavinom dodatno ojačaju svoju poziciju u borbi za titulu, dok Niksi sa druge strane imaju raznovrsnu ponudu za Karnišovasa i njegove saradnike. Ekipa iz Medison Skver Gardena u svojim rukama ima pet pikova prve runde za naredna tri drafta, kao i veliki broj mladih igrača u svojim redovima.

Jedino je pitanje da li bi Niksi mogli da odgovore ambicijama 25-godišnjeg beka? Prvu i osnovnu dele, plasman u doigravanje. Utisak je da bi sa Lavinom za tako nešto možda bili sposobni i ove sezone. Trenutno su osmi na tabeli Istoka (8-11), ali se situacija ove sezone čini daleko boljom u timu iz Velike jabuke. Tom Tibodo je zategao redove, disciplinovao ekipu, Džulijus Rendl igra košarku života, pa bi sa još jednim superstarom u nastajanju, Njujork imao čemu da se nada i to u skorijoj budućnosti. Projekat koji obećava, samo je pitanje da li posle sedam sezona u najjačoj ligi sveta Lavin traži tako nešto ili bi radije u tim skrojen za najviše ciljeve, tim koji bi odmah mogao da se bori za vrh?


tagovi

Zek LavinČikago BulsNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara