Noa Vonle u dresu Denvera (©AFP)
Noa Vonle u dresu Denvera (©AFP)

Ništa od bivšeg košarkaša Mege, Panatinaikos se okrenuo ka NBA u potrazi za centrom

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 22:22

Šta će biti od Šengelija i Mirotića nije jasno, ali PAO izvesno traži još jedno pojačanje za reket

Zakomplikovala se situacija sa Tornikeom Šengelijom, iako je Panatinaikos postigao dogovor sa Gruzinom. Ipak, Virtus Bolonja tvrdi pazar i sada je budućnost iskusnog centra totalno neizvesna.

I dok je pitanje budućnosti Nikole Mirotića još otvoreno, što posebno interesuje Zelene prema pisanjima brojnih evropskih i grčkih medija, jasno je da klub iz Atine želi još jednog visokog igrača. Pominjao se Aleksandar Balcerovski, ali izgleda da je PAO bliži ideju da se pojača NBA igračem, piše Eurohoops.

Izabrane vesti

Naime, Panatinaikos je rešio da digne ruke od angažovanja bivšeg košarkaša Mege i poljskog reprezentativca, za kojeg je trebalo platiti klauzulu od 500.000 evra Gran Kanariji. Čak se navodi da će klub sa Kanara pokušati da ga zadrži povećanjem plate.

Zato se uprava grčkog velikana okrenula Noi Vonleu. U pitanju je 27-godišnji centar koji je prošle sezone branio boje Boston Seltiksa u NBA. Ima osam sezona u najjačoj konkurenciji na planeti iza sebe, ali i jednu u Kini, gde je nastupao za Šangaj Šarkse (2021/22).

Vonel je izabran kao deveti pik na draftu 2014. godine, a kako Eurohoops navodi, u startu je imao previsoke zahteve za Zelene, pošto je tražio sedmocifrena primanja.

Ipak, to izgleda nije u potpunosti odbilo Panatinaikos zbog činjenice da Vonle može da igra na pozicijama "četiri" i "pet", te da je u dobrim godinama. Minus je, naravno, što nikada nije igrao u Evropi.

Ostaje da se vidi kako će se završiti ova saga oko pojačanja na unutrašnjim pozicijama Zelenih. Ekspresno su odradili veći deo posla ovog leta, potpisali devet novih igrača, ali izgleda žele da stave tačku ojačavanjem konkurencije u reketu. Vonle bi mogao da bude šlag na torti.

U sezoni za nama je doduše upisao samo 23 nastupa sa zanemarljivom minutažom (7,4 minuta) i još manje bitnim brojkama (1,1 poen i 2,1 skok), ali iza sebe ima 362 utakmice u ligaškom delu NBA sezone, uz prosek od 4,7 poena i 4,9 skokova.

Podsetimo, u Panatinaikos su ovog leta stigli Džerijan Grent, Matijas Lesor, Kostas Adetokunbo, Kajl Gaj, Joanis Papapetru, Dimitris Moraitis, Luka Vildoza, Dinos Mitoglu i Kostas Slukas.


tagovi

KK PanatinaikosAleksander BalcerovskiKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara