Komentari na vest

Ništa od metle Voriorsa: Jokić ponovo monstruozan, ali imao i podršku saigrača, Denver je još živ!

T

Tole Lole

pre oko 2 godine

I da je bila metla i 4:0 opet Jokara ne bi igrao za repku jer je umoran. “Pobogu celu sezonu i plef of je odigrao sam bez pomoci saigraca”
@

@ssss

pre oko 2 godine

Posle dugo vremena sam pogledao jednu NBA utakmicu. Poprilično loša košarka. Denver zadnju četvrtinu gotovo da nije igrao odbranu. Jokara koliko god ga voleli odbranu ne igra uopšte. Puno nerezonskih napada i šuteva i sa jedne i sa druge strane. Ali dobro ukusi su različiti. Što se mene tiče moj glas ide za evropsku košarku.
G

Gost3

pre oko 2 godine

Dajte ljudi, smorili ste s tim poredjenjem NBA i EL košarke...to je kao da poredite mercedes i juga...prestanite da lupate gluposti o neigranju odbrane u NBA..Denver je takva ekipa i oni su izuzetak u plej ofu, tu su zahvaljujući Jokiću i to je to, a odbrana perimetra im je katastrofalna zbog naprosto loše selektirane ekipe...pogledaj ti jednu utakmicu serije Boston Bruklin pa onda pričaj o odbrani...inače EL košarka je konstantno u regresiji tj u nazadovanju jer sve što valja ide u nba još pre 20te godine što je pre 30 godina bilo nezamislivo i kako onda očekujete da se u EL igra bolja košarka, jeste vi normalni?...baš je i Pedja Drobnjak nedavno rekao u emisiji u Obruču, da se već 10 godina u EL vrte non-stop jedni isti igrači, polovni Ameri koji nisu prošli filter u NBA i kako onda druga liga može biti bolja od prve?? Kao kad bi sad počeli pričati da je LŠ lošija od LK u u fudbalu...naprosto koncentracija svetskih talenata u NBA je neuporediva s bilo čim drugim zbog jednog prostog razloga a to su astronomski ugovori i lova koja se tamo vrti...kraj priče...druga je stvar što se vi zbunjujete pošto ne vidite razliku izmedju regularne sezone i plejofa u NBA.. to je kao nebo i zemlja i tu postoji razlika, normalno je da niko ne može da zapinje 82 utakmice igrajući svaki drugi dan...ali PO u NBA je vrhunac sportskog takmičenja, atleticizma, veštine, talenta, inteligencije koji ne postoji ni u jednom drugom sportu a kamoli u smešnoj EL...pratim košarku 40 godina ozbiljno i oduvek je bilo tako...
@

@ssss

pre oko 2 godine

Gost3 kao što sam rekao ukusi su različiti. Verujem da Boston igra dobru odbranu kao i još neke ekipe. Kao što sam i napisao ovo mi je jedna od retkih utakmica NBA koju sam pogledao posle duže vremena i da ponovim bilo je tragikomično što se tiče Denverove odbrane. Što se tiče talenata naravno da su najveći u NBA. Naravno i da su najbolji svetski igrači u NBA, ali to ne znači da se tamo igra najbolja košarka. Pa pogledaj kod preuzimanja u zadnjoj četvrtini na Stefu Kariju. To je bilo presmešno. Svaki napad kod preuzimanja Jokara završi na Kariju. Hajde da se to dogodi jedanput, ali se to ponavljalo iz napada u napad.Što se tiče odbrane najbolji primer ti je Svetsko prvenstvo gde je Janis bio potpuno nemoćan, dok u NBA igra kako igra.Individualno je NBA kud i kamo jači od Evrope, ali se u Evropi više igra timska košarka što u NBA i nije baš slučaj izuzev nekih svetlih primera poput Bostona. I nije istina da Evropska košarka stagnira. Možda nema zvezda poput nekih ranijih godina, ali imaš puno dobrih ujednačenih timova. Najbolji dokaz zato ti je taj što recimo Zvezda koja igra dobro i ima dobru ekipu godinama unazad ne može u prvih osam. Evo čak i sada kada su izbačeni ruski timovi nije ušla u osam i pored toga što ima dobru ekipu i igra dobro kako sam već naveo.
G

Gost3

pre oko 2 godine

Cccc, tačno sam osetio..pomislio sam da repliciram ali me prošla volja kad si spomenuo cz kao relevantan parametar kvaliteta EL, tu je kraj svakoj ozbiljnoj diskusiji...
@

@ssss

pre oko 2 godine

Gost3 druže navijam za Partizan. Kao što sam već napisao svako ima pravo na svoje mišljenje ili misliš da si popio svu pamet ovog sveta pa smatraš da je jedino tvoje mišljenje ispravno? Meni lično je bolja evropska košarka, a tebi NBA i to je skroz legitimno. Samo sam stavio komentar kao neko ko prati košarku 40 godina da ono juče nije imalo veze sa ozbiljnom košarkom, bar kada je odbrana u pitanju. Analizirao sam ti malo i zašto tako mislim što ne znači da sam ja u pravu.
R

Robert me Diro

pre oko 2 godine

@Gost3 Ok, ne volim ni ja poredjenja po pitanju kvaliteta izmedju NBA i EL. Jer je odgovor koja je kvalitetnija, toliko ocigledan, da je apsolutno bezveze raspravljati. Ali je covek na kraju rekao da njegov glas ide evropskoj kosarci, sto apsolutno mogu da podrzim. Neko sam ko prati kosarku vec 30ak godina, cak i NBA toliko i to intenzivno (da ne objasnjavam sada kako sam pratio 90ih i pocetko 2000ih, ali sam gledao bar 50% ukupnih utakmica tada i gotovo svaku utakmicu play off-a), i jednostavno, sto sam stariji, to vise volim gledati evropsku kosarku od NBA. Cak poslednjih 5-6 godina, NBA do all star pauze uopste ne pratim (u smislu da pogledam neku utakmicu). Prodjem kroz rezultate, highlights-e i vidim sta rade evropljani i to je to. Koliko god je EL slabija od NBA, po meni se to nadoknadjuje kroz pozrtvovanje, igranje na visokom nivou kroz celu sezonu (a mozemo se sloziti da evropska kosarka polako, ali sigurno ide ka broju utakmica koji je slican NBA timovima), zatim navijaci koji zive za klub iz njihovog grada itd. Znaci nekako je po meni sve bitnije, svaka utakmica se igra na tucu i u svakoj utakmici ti je izuzetno bitno da dobijes (eto ti primer te Zvezde koju spominjes, potukli se ljudi u svakoj utakmici u EL, pa kome opanci-kome obojci). U NBA, odmah pre pocetka sezone znas ko tenkuje, ko nema apsolutne sanse da udje u play-off, ko iako udje ce ispasti u prvom kolu (kao sada recimo denver i atlanta), i ko mozda moze da iznenadi, ali se to desava jednom u 30 godina. Znaci jos jednom, ne poredim kvalitet izmedju NBA i EL (ili kompletne evropske kosarke), samo kazem da je meni trenutno draza evropska od NBA (znaci isto govorim sto i originalni komentar, da je stvar ukusa).
g

gost3

pre oko 2 godine

De Niro, razumem ja tebe, to što ti pričaš stoji samo ako se porede regularna sezona NBA i EL, a kada dodje plej-of u NBA igra se odbrana i gine se za svaku loptu kao što u EL nikada nije bilo niti će moći da bude, jer je i dobra odbrana isto stvar atleticizma i fizikalija pre svega drugog..pogledaj sada bilo koju utakmicu plejofa pošto možda nisi odavno i videćeš razliku....ja isto imam odvratnost prema pojedinim franšizama u NBA koje igraju divlju košarku kao što je Sakramento(poejdinačni slučajevi ekipa sa lošim menadžmentom i zato su medju poslednjima) npr i od gledanja njihovih utakmica možeš da dobiješ nagon za povraćanjem, tu se slažemo, ali donositi paušalne zaključke na osnovu pojedinačnih primera, kao što to čini @ssss, je neozbiljno... čak ni stereotip da su navijanje i atmosfera bolji i sa više žara u Evropi(izuzetak su samo utakmice Partizana, Olimpijakosa i Panatinaikosa) a da je u NBA pozorišna atmosfera je daleko od istine....kada dodje plej-of sve se menja iz temelja, i treba samo pogledati sada npr utakmice u Feniksu, Nju Orelansu ili npr Oklandu i shvatiti kakva je atmosfera...to nije stvar ukusa kako kaže @ssss, to je nepoznavanja činjenica, davanje prava sebi da komentariše nešto u šta je skroz neupućen, jer po sopstvenom priznanju uopšte ne gleda NBA...inače, što se tiče odbrane sa tzv preuzimanjem koju je pomenuo, jedino kako je bilo moguće da nešto odbrani ekipa Denvera je moglo na taj način, pošto ekipa GSW, to ceo svet zna, godinama forsira "small ball" košarku tj igranje sa 5 "malih" igrača, vrhunskih šutera, od kojih se svaki kreće "brzinom svetlosti" i kada nema loptu u posedu i sa strašnim protokom lopte u napadu, tako da i mnogo bolje ekipe od Denvera imaju problem a ne Jokić sa 213cm koji zbog biologije ne može da sačuva igrača koji je 30cm niži od njega...inače ko je gledao celu utakmicu video je da je odbrana Denvera čak na momente bila veoma dobra...medjutim čovek napiše da je utakmica bila daleko od ozbiljne košarke i ostane živ, ccccc, šta sve čovek ovde neće pročitati...ne, nego Branko Lazić igra vrhunsku odbranu i igrači iz NBA treba da dodju na seminar u Evropu da im dotični pokaže kako se to radi...hvala lepo, vi uživajte u čarima igre Nikite Kurbanova i ostalih asova evro lige a nas neznalice ostavite da se zamajavamo sa diletantima iz NBA..
L

Ljanmi88

pre oko 2 godine

Koja euroleague? Vise bih ja to nazvao tursko-spanska serija. Nekada mi je bilo interesantno da gledam ali sada nikako. Usudjujem se reci da ovo sto se prica o odbrani u nba u playoffu je samo zbog toga sto su ti igraci napadacki toliko mocni da ti deluje kao da se ne igra odbrana na njima, tolika je to sila da jednostavno ne mozes nista.
R

Robert me Diro

pre oko 2 godine

@Gost3 Ja upravo i poredim NBA regularnu sezonu sa EL. Play off je druga prica i naravno da ga sada pratim. Mislim da sam odgledao bar jedno 80% utakmica play off-a ove godine. Boston i Brooklyn su posebna prica, pogotovo Boston, ali nebitno. Komentarisanje odbrana i preuzimanja mislim da je nepotrebno, obzirom da su oni otisli toliko daleko sa small ball kosarkom, da ga gotovo cela liga igra, tako da nazalost odbrane zavise od toga. U jednom se ne bih slozio sa tobom, a to je navijanje. To nikako ne moze da se poredi. Ovde je to par nivoa vise, zbog gadnih rivaliteta, nekih desavanja u skorije vreme, a neki odnosi datiraju i vekovima unazad. Reci da samo Partizan, Oly i Pan imaju podrsku je... gde su tu turci? A ima ih 4-5 ekipa. Pa turci i grci, da nema gadnih obezbedjenja na tim utakmicama, bi se bukvalno poubijali zbog istorije ta dva naroda. Zvezda? Moras gledati to i tako da su tu uglavnom ultrasi (ili ajde da ih nazovemo fudbalski navijaci). Pa seti se samo situacije sa Zvezdom i Galatom, gde nastrada onaj decko. Posle toga, gotovo da nisi smeo da ides u tursku ili turci da dodju ovde. Imas onaj snimak sa Pejtonom i Garnetom, dok im Candace Parker prica o situacijama u Turskoj, Payton se krsti. Znaci ovde je to jednostavno visi nivo. Nije pevanje defence, clap, clap i vristanje kada tvoji daju kos. Za ostalo se apsolutno slazemo. Sportski pozdrav i sve najbolje.
S

Slaba odbrana

pre oko 2 godine

@ssss-Donosiš sud na osnovu jedne utakmice,bolje i da nisi gledao.U suštini ne bi ni gledao da se igrala utakmica od 2,3,4 ujutro nego sinoć se igrala od 21:30 idealno vreme,zato tvoj glas ide za evropsku košarku.NBA i evropska košarka ne mogu da se porede.U nba se igra 10 puta brža košarka,plus mnogi zanemaruju činjenicu da se u NBA igra 48 minuta naspram 40 u evropskoj košarci,dakle skoro 1 cela četvrtina više...Denver bez Nikole Jokića najgora odbrana u istoriji nba,sa njim to je sasvim druga priča,pitanje je da li ti to znaš,verovatno ne znaš jer ne pratiš često.Nisi prokomentarisao celu utakmicu već si odmah prešao na zadnju četvrtinu,gle čuda loša odbrana.Ljudi su vodili preko 38 minuta i igrali su dobro,stvorili su prednost,održavali i protiv ekipe kakva je Golden Stejt normalan je pad,pogotovo ako Kariju dune u glavu da šutira sa pola terena,tu nema odbrane,što je najače pogodi čovek,svaku utakmicu barem jedna udje sa pola terena kako da braniš to.Nikola igra mnogo bolje odbranu nego prethodnih sezona,to su stručnjaci koji su zaduženu za to izjavili.Ne može da igra čvrstu odbranu iz prostog razloga jer brzo udje u probleme sa faulovima a on im je glavni igrač,svi sem njega su imali po 4 faula,on tri,zato se nekada samo skloni,verovatno takve instrukcije dobije od trenera....Evropska košarka sve više liči na NBA,imaš Evroligu maltene isti sistem takmičenja 18 timova,8 ide dalje.Igra se isti stil,sve više se svodi napad ko ima loptu taj šutira,sve više se forsiraju trojke,ko da više u 95 posto taj i pobedjuje,centri isto forsiraju trojke,sve je to manje više isto stim da se u NBA igra 8 minuta više i pravila su drugačija,koraci itd....Naveo si primer Zvezde koja igra dobro i koja ima dobru ekipu,možda dobru za Aba ligu.Svake godine ista priča čim avion sleti neki bitan igrač se povredi,u startu sezone ti nemaš dva-tri igrača.Dobrić,Davidovac prvi deo sezone prespavaju,nema ih nigde e onda se povredi neko od igrača i onda se oni pojave,Lazić u napadu duplo golo,odbranu igra dobro,promašio sport,trebao je rukomet da trenira,itd da ne nabrajam pojedinačno znaš i sam ko koliko može u Zvezdi.U najvažnijoj utakmici sezone Zvezda je izgubila 25 razlike,dalje nema šta pričati...
@

@ssss

pre oko 2 godine

Slažemo se svi da je NBA liga najbolja liga. To niko ne dovodi u pitanje. Samo sam rekao da sam gledao utakmicu i bilo mi je za ne verovati kako Denver igra loše odbranu. Na tom nivou košarke mi je to ne shvatljivo. Rekao sam takođe da mi se više sviđa evropska košarka i to je sve.Imam poprilično godina. Verovatno više od vas i pamtim NBA ligu još od Džabara, Birda i Medžika, pa preko Bad bojsa iz Detroita i naravno Džordana. Tada sam pratio svaku NBA utakmicu. To sada nije slučaj. I kao što je neko pomenuo u komentaru što sam stariji sve više volim evropsku košarku.

Mile Stručnjak

pre oko 2 godine

Sledeći meč da se dogovore da Kazins polomi nogu Green u, kao slučajno...
S

Sowley

pre oko 2 godine

Ova utakmica je savrsen primer koliko Jokicu fale Porter a pogotovo Marej, bila su mu potrebna tri saigraca sa nadprosecnim poenterskim partijama samo da bi uopste mogli igrati egal sa ovim streljackim vodom iz GSW
B

Blef

pre oko 2 godine

Ne znam da li je neko primijetio trenutak koji odlučuje utakmicu posle poslednjeg tajm auta GSW. Igrači GSW se postavljaju za akciju iz auta, a Jokić sa klupe očigledno provaljuje šta igraju i pokazuje Riversu da pazi lob pas. Šta se dešava?! Rivers kida lob pas ka Wigginsu. Ko može neka vrati snimak.
K

Koprati

pre oko 2 godine

Ja video na nba stranici to...Neverovatnu kosarkasku inteligenciju ima taj covek...u malom prstu mu je kosarka
K

Kentakii

pre oko 2 godine

Ali koliko lkudi mase otvorene suteve nakon pasova Jokica dodje mi da pojedem onu loptu...Ceo zivot treniras i ne mozes otvoren sut da ubodes....hvala nogu Barton ubo onaj najvazniji sut na kraju...O Jokari je sve receno,genijalan igrac
b

bvate miui

pre oko 2 godine

pifef srpfki ki da si odrsla u džamiju