Novi problem za Gran Kanariju, zbog Evrolige bi cene karata skočile 70 odsto

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.06.23. | 22:13

Još je neizvesno da li će sastav sa Kanara igrati u elitnom takmičenju naredne sezone

Gran Kanarija je na terenu izborila pravo da se takmiči u Evroligi naredne sezone, ali je pitanje da li će ga iskoristiti. Bilo je govora o tome koliko bi finansijski zahtevi nastupanja u elitnom takmičenju opteretili klub sa Kanara, pa je ta priča donekle utihnula kada se pojavio novi sponzor - najveći u istoriji španskog tima (kompanija Drimlend).

Ipak, pojavio se novi problem. Naime, Gran Kanarija je obezbedila vlasnike sezonskih karata da bi zbog učešća u Evroligi cena ulaznica mogla da skoči za čak 70 odsto.

Izabrane vesti

U zvaničnom obraćanju stoji da "klub mesecima radi na stvaranju uslova na igranje na najvećoj kontinentalnoj pozornici, traženju potrebnih resursa, od zvaničnih, privatnih i javnih sponozora, kao i podrške navijača".

Gran Kanarija bi verovatno morala značajno da izmeni roster ukoliko bi želela da bude konkurentna u najjačoj konkurenciji na kontinentu, što bi zahtevalo velika ulaganja. Pritom veliki problem je i udaljenost od ostalih učesnika Evrolige, pa bi putovanja bila logistički veoma komplikovana, ali i iscrpljujuća za igrače.

Postoji mogućnost i da tim sa Kanara odustane od Evrolige i priključi se Ligi šampiona u kojoj sa mnogo uspeha već godinama nastupa komšijski Tenerife.



tagovi

Gran KanarijaKK Gran Kanarija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara