Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Novo poniženje Himkija

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.01.21. | 20:23

Anadolu Efes "zamrznuo" ruski tim na -39

Ovih dana madridske ulice su okovali sneg i led, ali je ekipu Himkija u istanbulskom Sinan Erdem domu uhvatio ogroman "minus" (99:60), daleko veći od onog kada ih je Anadolu Efes pobedio u Podmoskovloju (105:77)

Prva četvrtina nije nagoveštavala da bi ekipa Rimasa Kurtinaitisa oslabljena neigranjem Stefana Jovića,. mogla da pretrpi još jedno poniženje u Evroligi. To se nije naslućivalo ni u nekoliko uvodnih minuta druge deonice. Međutim, Vasilije Micić (8 poena, 6 asistencija) i društvo uhvatili su ritam od 30:29 i gotovo do kraja meča dizali razliku koja je u dva navrata bila čak 41 poen (97:56, 99:58).

Izabrane vesti

Spustio je nešto kasnije, sa linije slobodnih bacanja, Džordan Miki na -39, ali teško da će to obristai još jednu bruku Himkija, nesumnjivo najvećeg razočaranja u ovosezonskoj Evroligi.

Nije problem samo to što ruski tim ne zna za pobedu u evropskoj eliti gotovo dva meseca, tačnije od gostovanja Zenitu (88:83), nego što je ne mali broj poraza sa ogromnom razlikom, pretrpevši silna poniženja.

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Sanli sa 19, Larkin sa 15, te Tunčer i Danston sa 12 poena. Kod gostiju je Šved upisao 13, Buker 10, a Miki 14 poena.



tagovi

HimkiAnadolu EfesVasilije MicićStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara