Željko Obradović i Mihailo Pavićević pred start meča (©ABA LIGA - KK Mornar / Media Pro)
Željko Obradović i Mihailo Pavićević pred start meča (©ABA LIGA - KK Mornar / Media Pro)

Obradović: Nadam se da će Mornar ostati u ABA ligi; Pavićević kroz suze: Najteža utakmica u životu

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 20:39

"Ne znam kako sam ostao u dvorani", govorio je trener Mornara

Pobeda za kraj godine i mirnu glavu pred duplo kolo Evrolige naredne sedmice.

Partizan Mozzart Bet nadigrao je Mornar u punoj Topolici i nastavio poteru za Crvenom zvezdu koja je i dalje usamljena na vrhu tabele, a trener Željko Obradović naglasio je da je zadovoljan onim što je video od svojih igrača.

Izabrane vesti

"Utakmica u kojoj je trebalo da igramo ozbiljno i pokušavali smo sve vreme da igramo tako. Nije lako u ovoj situaciji pričati. Vidite ovu atmosferu (navijači Partizana na tribinama i dalje pevaju u vreme konferencije prim. aut), želim da se zahvalim navijačima što su došli i podržali nas u ovolikom broju", rekao je Obradović i nastavio:

"Da naglasim one zbog kojih su navijači tu, a to je familija Pavićević, koja je podigla Mornar. Moji su veliki prijatelji Đorđije i Mihailo, žao mi je što su došli u ovu situaciju, ali poželeo bih im srećnu Novu godinu, uz nadu da će sve biti u redu".

Nada se devetostruki šampion Evrope da će Mornar zadržati elitni status u regionalnom takmičenju.

"Najiskrenije bih voleo da Mornar ostane u ABA ligi, pošto su uložili ogromnu energiju, digli ovaj klub".

PAVIĆEVIĆ: NE ZNAM KAKO SAM OSTAO U DVORANI

Trener Mornara Mihailo Pavićević uputio je iskrenu čestitku crno-belima na pobedi.

"Čestitam Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Našem dragom prijatelju i najvećem treneru Evrope u istoriji ove igre Željku Obradoviću da se zahvalim na lepim rečima. Kada takve reči dolaze od pravih ljudi, one mnogo vrede, a oni koji nisu vredni pomena, neka se kriju u rupama. O utakmici ne mogu mnogo da pričam, čestitam svojim igračima na izuzetnoj borbi i želji. Bilo je perioda kada smo igrali pametno, ali Partizan je bolji", rekao je Pavićević.

Posle analize utakmice, trener Pavićević je izneo svoje emocije zbog hapšenja njegovog Đorđija, pod sumnjom za šverc cigareta.

"Što se mene tiče, ovo je bila najteža utakmica u mom životu. Iskreno, ne znam kako sam ostao u dvorani. Ovu dvoranu ne pune oni koji nisu vredni pomena, nego je punio Đoko Pavićević. Iako mi je brat, možda nije u redu, želim da mu se zahvalim što je priredio još jedan spektakl u ovom gradu. Vraćeno mu je na 'lep' način. Ovo je sport i držaću se sporta, a kada budem pričao o tome, oglasiću se javno i svi će čuti moje mišljenje. Ne bih želeo da zloupotrebljavam ovaj sportski, veličanstven događaj", poručio je kroz suze trener Mornara i dodao:

"Evo, sedam punih godina priređujemo gradu i državi košarkaške spektakle o kojima se uvek u superlativu priča. To je ono na šta smo više nego ponosni. Košarka će se igrati i posle nas, ali ostaće priča o jednom periodu gde će zlatnim slovima ostati upisan Mornar u istoriji sporta. Mornar je stekao simpatije ne samo u regionu, a ovaj klub može da se pohvali jednom činjenicom - navijači Partizana i Zvezde, dva najveća kluba na ovim prostorima, mi kažu jedno: 'Navijam za svoj klub, ali onda posle toga navijam za Mornar'. Većeg komplimenta od tog nema. Svuda smo lepo dočekani i sve smo lepo dočekali. Ostali smo dužni našim prijateljima iz Partizana večeru, oni su se vratili odmah za Beograd zbog zgusnutog rasporeda. Bolje je da sa ovim možda i završim, jer će me poneti emocije. Miševi treba da znaju da mi srca imamo dovoljno za sve. I za ljubav i za druge stvari".

Željko Obradović je iskazao nadu da će Mornar ostati u ABA ligi i posle ove sezone. Barani posle 14 kola imaju samo jednu pobedu.

"Daćemo sve od sebe i borićemo se dokle god budemo imali nade. Ona poslednja umire. Uvek volim da koristim sentencu da hrabre sreća prati. Nadam se da ćemo u tome i uspeti. Januar je odlučujući za nas, zbog rasporeda i utakmica protiv direktne konkurencije. Ako budemo igrali na ovom nivou, kao u nekim periodu utakmice sa Partizanom, sa sigurnošću imamo čemu da se nadamo. Ide ova 2023. godina, nimalo lepa, nadamo se da će sa narednom godinom biti mnogo bolje".



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanŽeljko ObradovićMihailo PavićevićKK MornarMornar BarABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara