Saša Obradović (©Crvena zvezda mts)
Saša Obradović (©Crvena zvezda mts)

Obradović o poslednjih 27 sekundi: Dogovor je bio da se pravi faul

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.12.20. | 08:49

Ali niko to nije uradio

Treneri imaju običaj da kažu da je ekipa “ispoštovala dogovor sa klupe“. Međutim, na žalost Saše Obradovića ta konstatacija ne može da se upotrebi posle poraza Crvene zvezde od Budućnosti u neizvesnoj završnici derbi meča Jadranske lige. Jer kako kaže šef stručnog štaba crveno-belih, onih poslednjih 27 sekundi nije trebalo da izgleda onako.

Podsetimo, Budućnost je tada imala vođstvo od 67:65 i napad i svi su očekivali da Zvezda faulom sebi obezbedi kakvu-takvu šansu. Umesto toga, odbrana je odlučila da ne pravi faul, Budućnost je naravno vreme iskoristila na najbolji način, pa se Zvezdin odgovor sveo na pokušaj Dejana Davidovca preko celog terena. To retko daje rezultat.

Izabrane vesti

Dakle, zašto Zvezda nije pravila faul?

Dogovor je bio da se pravi faul“, kao iz topa odgovara Obradović u razgovoru za Sportski žurnal pre no što pojasni šta je bila ideja.

Tačan plan je glasio zamka, pa ako to ne uspemo, jednom, dva puta da onda pravimo faul. Na kraju, niko ga nije napravio. U svakom slučaju, informacija sa klupe je bila jasna i precizna“, tvrdi Obradović.

Sad više i nije toliko bitno, barem široj javnosti, na stručnom štabu je samo da se osigura da u budućnosti ne bude takvih šumova u vezama.



tagovi

Saša Obradović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara