Željko Obradović (© ABA Liga)
Željko Obradović (© ABA Liga)

Obradović posle neočekivanog poraza: Neki moraju da podignu formu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 23:31

Trener Željko Obradović je pričao posle poraza od Studentskog centra u finalu ABA Superkupa

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Podgorice)

ABA Superkup je okončan na potpuno senzacionalan način. SC Derbi je osvojio trofej u dramatičnom finišu trojkom Borne Kapuste, mogao je i Partizan Mozzart Bet do pobede, ali morali su na kraju da pruže ruku protivniku koji je zasluženo slavio i nadigrao neuporedivo kvalitetnijeg protivnika.

Izabrane vesti

Ovoga je bio svestan i trener crno-belih Željko Obradović.

"Utisci su da smo prisustvovali sjajnoj košarkaškoj utakmici. Veoma dobra i zanimljiva utakmica. Čestitam Studentskom centru i mom kolegi Adndreju Žakelju na vrhunskom turniru i osvojenom trofeju. Utakmica je bila puna preokreta, imali smo priliku da je privedemo lako kraju, a onda smo napravili neke brzoplete greške u napadu i odbrani. Na kraju taj šut za tri poena je doneo pobedu. Imali smo poslednji napad, ali pričati o poslednjem napadu i odbrani nije nešto što je potrebno niti je odlučilo", počeo je Obradović na konferenciji za medije.

Partizan je imao napad za pobedu. Četiri sekunde vremena da se organizuje napad. Lopta je išla na Frenka Kaminskog koji je promašio iz izgledne pozicije.

"Nije bila inprovizacija, taj pas je bio rešenje, jedno od. Uvek ima više rešenja. On je uhvatio loptu i promašio ziver. To je sastavni deo igre. Idemo dalje".

Crno-beli nisu na ovom turniru mogli da računaju na Mateuša Ponitku koji je povredio rame.

"Ne bih o tome. On je prošao ceo pripremni period sa nama, ima povredu koja ga je sprečila da bude ovde. Ne verujem ni da će igrati turnir u Atini koji nas čeka, ali srećna je okolnost da ima još vremena do početka sezone".

Za kraj je imao poruku za igrače.

"Neki treba da se odmore, a neki da podigne formu kako bi ih videli da li možemo da ih koristimo u većoj minutaži. Takav je pripremni period dok ne počne ono najvažnije, a to su zvanične utakmice", dodao je Obradović.


tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara