Željko Obradović (MN press)
Željko Obradović (MN press)

Obradović poziva publiku da podrži nepobedivi Partizan protiv "razgoropađenih" Pantera

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 11:25

"Igramo protiv tima koji je u izvanrednoj seriji, poslednjih pet utakmica u ABA ligi su dobili. I ne samo što su pobedili, nego igraju zaista dobru košarku. Moramo da se vratimo na nivo odbrane koji nas je krasio sve ove utakmice, da imamo volju i želju kakvu smo pokazali na poslednjem meču protiv Huventuda"

Partizan je u strašnom naletu. Jedini je klub u dva najkvalitetnija evropska takmičenja koji nije pretrpeo poraz ni u lokalnom šampionatu, niti u Evropi. Nanizao je devet trijumfa, a protiv FMP-a (subota, 19 časova) želi da se domogne jubilarne, desete pobede.

Izabrane vesti

Rival, nekada veliki i Srbiji i u regionu, s kojim su crno-beli znali žestoko da se bore za trofeje u ABA ligi, KLS i Kupu Radivoja Koraća, doživeo je samo jedan poraz u sezoni. I to tesan, na startu regionalnog takmičenja od Budućnosti u Podgorici, a zatim je vezao pet pobeda, pokazujući obrise nekih slavnijih generacija ekipe iz Železnika.

"Igramo protiv tima koji je u izvanrednoj seriji, poslednjih pet utakmica u ABA ligi su dobili. I ne samo što su pobedili, nego igraju zaista dobru košarku. Mi moramo da se vratimo na nivo odbrane koji nas je krasio sve ove utakmice. Da imamo volju i želju kakvu smo pokazali na poslednjem meču protiv Huventuda. Od prve do poslednje sekunde da cenimo svaku loptu, da igramo pametnije u napadnu nego što smo to činili čak i veći deo utakmice protiv španskog tima. Još da pozovemo naše navijače da dođu i podrže ove mlade momke" poručio je trener Partizana Željko Obradović.

U mali srpski derbi 7. kola ABA lige bek Pantera Brajs Džons će ući kao najkosrinsiji igrač regionalnog takmičenja u oktobru, a Kevin Panter kao najkorisniji igrač u prva tri kola Evrokupa.

Zek Ledej je potvrdio da crno-beli mogu da se oslone i na njega. Alen Smajlagić je često znao da povuče crno-bele, Dalas Mur da probije odbranu protivnika kada je ona delovala kao granit, Balša Koprivica sve više "zauzima" reket...

S druge strane, Džons i društvo će pokušati da prekine neugodnu tradiciju koja kaže da FMP nikada nije uspeo da pobedi Partizan u ABA ligi kada su crno-beli bili domaćini (0-12).

"Igraju u veoma dobrom ritmu, pa će biti veoma teška utakmica. Mislim da treba da imamo dobar pristup protiv šuterski veoma kvalitetne ekipe. Mi kao tim rastemo iz utakmce u utakmicu. U poslednjem meču (sa Huventudom) smo je izvukli na kraju i iz njega imamo mnogo toga da naučimo. Energiju koju imamo u defanzivi treba da prenesemo i na duel sa FMP-om", kaže mladeri centar Partizana Balša Koprivica.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

20.00: (1,60) studentski centar (14,5) Borac (2,55)

Subota

17.00: (1,07) Cedevita Olimpija (25,0) Split (8,50)

19.00: (1,10) Partizan (23,0) FMP (7,50)

21.00: (1,70) Mornar (14,5) Igokea (2,30)

Nedelja

12.00: (2,70) Mega Mozzart (14,5) Budućnost (1,55)

18.45: Zadar - Crvena zvezda

Ponedeljak

18.00: Cibona - Krka



tagovi

KK PartizanFMPŽeljko ObradovićBrajs DžonsBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara