Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Tražio sam faul, očigledno neke stvari nisu dobre... Pitam se - šta dalje?

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.02.24. | 23:25

"Pozvao sam Kevina i rekao mu: 'Faul, faul, faul'. Šta da radim, nismo napravili. Isto u Bolonji smo izgubili na sličan način. Neka bude i ovaj poraz na mene, ne želim da svaljujem utakmicu na igrače", rekao je trener crno-belih

Neće, pa neće. Partizan je petim uzastopnim porazom, odnosno trećim u Evroligi sebi ozbiljno zakomplikovao situaciju pred završnih osam kola, jer samo pukom srećom već večeras Makabi i Valensija nisu napravili rastojanje od dve pobede.

Partizan Mozzart Bet je u krizi, sve ozbiljnijoj i toga je svestan Željko Obradović, koji podseća da se sličan rasplet dogodio i prošle sedmice u Bolonji protiv Virtusa.

Izabrane vesti

"Kao i utakmica protiv Bolonje, imali smo sve u svojim rukama i onda smo poraženi. Čestitam Bajernu jer je bio pametniji i iskoristio svoje šanse da dobije utakmicu", rekao je Obradović i nastavio:

"Imali smo sve u našim rukama, bilo je lako da dobijemo utakmicu, slično je bilo protiv Bolonje. Našim smo greškama izgubili utakmicu, kao i u Bolonju. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi, da se ovako padne. Da su igrači bili pod stresom, ne bi smo bili u prilici da vodimo gotovo ceo meč"

Na pitanje novinara zašto Partizan nije pravio faul u poslednjem napadu Bajerna, odnosno zašto na tome nije insistirano, Obradović je odgovorio:

"Otkud znate da nisam tražio? Pogledajte snimak. Pozvao sam Kevina i rekao mu: 'Faul, faul, faul'. Šta da radim, nismo napravili. Isto u Bolonji smo izgubili na sličan način. Neka bude i ovaj poraz na mene, ne želim da svaljujem utakmicu na igrače. Za neke očigledno nije dovoljna ni ovakva atmosfera koju su napravili navijači. Uvek ću preuzeti odgovornost".

Veliki problem crno-belima pravila je odbrana od pika u kojem su dominirali Serž Ibaka i Silven Fransisko, koji su i presudili na kraju.

"Nije baš da nisu mogli ništa da odbrane, ako se vidi koliki smo broj poena primili, nije to toliko loše. Uvek se vodi računa ko je na terenu i kako je. Bio je na terenu i Smailagić, koji pravi faul za dva penala. Zašto pravi faul u bonusu, ne znam. Imali smo dobre i loše momente".

Bajern u poslednjoj četvrtini nije izašao iz bonusa, da li to može da se podvede kao nedovoljna agresivnost Partizana ili nešto drugo?

"Može da se protumači na razne načine. Moram da pogledam snimak, verujem da smo pronalazili . Poslednji napad koji smo imali je napad u kojem smo uključili najnižeg njihovog igrača, Edvardsa, ostao je na Kaminskom i mi nismo probali da spustimo loptu. Nismo prepoznali ili mogli da spustimo loptu, a to je valjda suština, da tražiš takve situacije. A, kada se to desi ko je kriv – trener, naravno".

Kriza je produbljena, a šta je rešenje posle svega?

"Kada se izgubi pet zaredom, onda je to sigurno kriza, nema dileme. Osim Splita, u svim ostalim utakmicama smo bili u igri, kao i u Monaku gde smo primili suviše lako osam poena. Dođu momenti kada se zapitam – šta dalje? Šta bih više mogao da uradim da dignem moral igračima posle svega. Radili smo, pričali, ponavljali, radili satima... Sve se na kraju svede na moj posao. Verovatno ću celu noć sebi postavljati pitanja – šta dalje? Očigledno je da neke stvari nisu dobre i o tome ću ozbiljno da razmišljam. Pošto ovo što radim očigledno nije dovoljno dobro. Sešću sa ljudima iz stručnog štaba, kako bismo videli šta treba da se uradi da sepoboljša situacija. Imamo Laktaše, pa Kup. Uvek sam govorio da lopta u prvom minutu ima istu važnost kao i ona u poslednjem. Kevinov šut je bio dobar, za kratko vreme smo izgradili dobru poziciju. Pitaju se neki zašto je Kaboklo dirao loptu, a ona je već izašla iz koša. On je hteo najbolje, išao je na skok u napadu. Ovo je šesta utakmica koju gubimo na isti način. Jesmo analizirali, pričali, radili? Jesmo. Hajde sada da vidimo šta treba da se uradi da bi bilo dovoljno".

PABLO LASO: ZNAMO KOLIKO JE BILO TEŠKO DOBITI OVDE

Trener Bajerna Pablo Laso bio je izuzetno ponosan na svoje igrače zbog igre, ponašanja, koncentracije i na kraju pobede.

"Uradili smo odličan posao od početka do kraja. Znali smo da će biti jako teško, jer ovaj tim igra sa mnogo energije, pred navijačima koji uvek daju dodatni podsticaj. Znamo koliko je teško pobediti ovde", rekao je Laso i dodao:

"Kaminski se pojavio u prvom poluvremenu. Utakmica je bila teška, oba tima su se borila, ali Kaminski je doneo taj ekstra momenat. Ostali smo koncentrisani na svoj plan i kada je delovalo da smo gotovi, vratili smo se. I manje-više smo imali kontrolu, u redu, koliko se može imati kontrola u ovakvim utakmicama. Igrali smo solidnu odbranu, a Fransisko - teško je čuvati ga, ali igrači rešavaju utakmice. Panter je imao poslednji šut i zato je košarka ovako specifična. Jako sam srećan zbog pobede, ostali smo u trci za plej-of i nastavićemo da se borimo".

Atmosfera je i večeras bila izuzetna, ali je Bajern i u tim okolnostima uspeo da pobedi.

"Zašto je za mene bilo važno razumeti atmosferu? U mnogim slučajevima, mi smo mlad tim. Ne treba ja igračima da govorim koliko je Kaminski dobar, koliko je Panter dobar. Jak su tim, ali samo atmosfera te ne može izbaciti iz utakmice. Nisam trener koji govori da samo treba da rešimo atmosferu i to je to. Ne, treba da zaustavite i Pantera. Atmosfera je ovde jako važan deo meča".


 




tagovi

Željko ObradovićEvroligaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara