Željko Obradović (Foto: Starsport)
Željko Obradović (Foto: Starsport)

Obradović: Važna pobeda, odbranom smo okrenuli meč, prezadovоljan sam što imamo navijače i u Parizu

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 23:31

"Gde god da odemo navijači Partizana nas prate i bodre. To je mnogo važno za ekipu", istakao je trener Partizana

Pao je i Metropolitan (89:82). Veliku pobedu upisali su košarkaši Partizana u šestom kolu Evrokupa. Slavili su u dvorani u kojoj nijedna ekipa nije osetila slast trijumfa ove sezone. Prekinuli su i niz sastava iz Pariza od sedam vezanih trijumfa i još jednom pokazali zašto spadaju u red glavnih favorita za osvajanje takmičenja. Trener crno-belih Željko Obradović je očekivano bio zadovoljan, a istakao je da je odbrana bila od presudnog značaja.

Izabrane vesti

"Okrenuli smo utakmicu defanzivno, posle prvog poluvremena tokom kojeg smo lako primali poene i primili 53 poena, izašli smo na teren sa drugom idejom, šta treba da radimo i kako da se ponašamo. Zahvaljujući odbrani smo okrenuli utakmicu koja je bila neizvesna do poslednjih par minuta, uspeli da napravimo razliku i održavali je. To je nešto što raduje, s ozbirom da je mlada ekipa", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Imali su njegovi puleni i fantastičnu podršku sa tribina. Veliki broj navijača Partizana došao je u Marsel Serdan dvoranu i pesmom tokom čitavih 40 minuta davao vetar u leđa crno-belima.

"Prezadovoljan sam da imamo navijače i ovde u Parizu. Gde god da odemo navijači Partizana nas prate i bodre. To je mnogo važno za ekipu".

Svestan je važnosti pobede u Parizu i čestitao je svojim igračima na odličnoj partiji.

"Veoma važna pobeda. Očekivali smo ovakav meč, gledali smo njihove utakmice, dobili su vrlo lako dva evroligaša u prvenstvu Francuske, igrali smo protiv odlične ekipe, koja zna da igra i koju vodi sjajan trener Vensan Kole. Moram da čestitam svojim igračima na dobro obavljenom poslu, ali želim da se zahvalim i protivniku na gostoprimstvu, dobio sam i poklon pre početka što je bio zaista lep gest", zaključio je Obradović.

Kako je Partizan okrenuo sve u drugom poluvremenu, otkrio je Alen Smailagić.

"Pričali smo tokom poluvremena, shvatili šta je potrebno da uradimo i izašli na parket kao novi tim. Sve nam se otvorilo kada smo počeli da igramo svoju igru. Dok god smo igrali akcije trenera Obradovića, sve je bilo sjajno. Zato smo na kraju i pobedili. Protivnik je bio sjajan. Imao je dosta otvorenih šuteva, nismo imali rešenje za njihov napad, ali smo uspeli sve da preokrenemo u svoju korist", izjavio je centar crno-belih koji je meč okončao sa 14 poena.

Ubacio je dve važne trojke u trećoj deonici, ali ističe da u njima ne vidi ništa posebno. Kako kaže, samo je radio svoj posao.

"Ja to nisam ni primetio. Igrali smo, nastavili da igramo, bio sam u poziciji da šutnem, kao što bi i svaki naš otvoren igrač uradio".

Iskoristio je priliku da se zahvali i navijačima na sjajnoj podršci.

"Odmah smo znali da je ekipa jako dobra i da ćemo imati problema, ali smo na kraju počeli da igramo našu igru i priveli meč kraju u našu korist. Velika pobeda, moramo da nastavimo u pobedničkom ritmu. Tu su navijači da nas bodre, gde god da smo mi tu su i oni i to nam jako znači. Borićemo se i za nas i za njih".



tagovi

KK PartizanMetropolitanŽeljko ObradovićAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara