Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Obradović: Zamolio sam ljude da ne pričamo više o Evroligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 16:30

Posle bolnog poraza od Reala u Madridu, crno-beli se sada spremaju za finiš sezone u ABA ligi, prvi protivnik u plej-ofu je podgorički Studentski centar

Evroliga je prošlost, Partizan Mozzart Bet se sada isključivo fokusira na ABA ligu gde postoji jedan jedini cilj - titula. Prva prepreka je Studentski centar koji stiže sutra u Beograd na startu serije koja se igra na dve pobede. Ovaj meč crno-beli igraju u Pioniru zbog zauzetosti Arene, a meč broj dva je na programu već u četvrtak.

Izabrane vesti

"Primarni cilj je bila ABA liga i pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije koji je bio do sada, ako ne i većem. Studentski centar je uvek imao izvanredno pripremljene utakmice, tako će biti i sada. Oni su imali vremena da se pripreme, naravno želja je da serija počne i da krenemo sa plej-ofom", rekao je Željko Obradović.

Koliko god su crno-beli fokusirani na početak plej-ofa ABA lige, kod navijača je i dalje tema broj jedan serija protiv Real Madrida i propuštena velika prilika da se tim plasira na završni turnir Evrolige u Kaunasu. Podsećanja radi, crno-beli su imali dva brejka prednosti, ali sticajem neverovatnih okolnosti, od tuče pa do svega ostalog, čitava serija je vraćena u Madrid. Tamo je Partizan imao 18 poena prednosti, ali na kraju je upisan poraz.

"Dali smo igračima slobodan dan posle Madrida i onda smo krenuli da prićamo samo o ABA ligi. Zamolio sam i ljude u stručnom štabu da se ne vraćamo na Evroligu. To je završeno, sada je fokus samo na ABA ligi. Ja sam lično okrenuo list i sa najintimnijim prijateljima ne pričam o Evroligi. Nama je na početku sezone ABA liga bila primarni cilj".

Na treningu pred ovaj duel se nalazi i mladi Savo Drezgić koji je u mlađim kategorijama pokazao veliki kvalitet, pa je iz tog razloga dobio priliku da radi sa prvim timom.

"Tu je dete, trenira. Krećemo da ga uvodimo u naš sistem i biće sa nama do kraja sezone".

Detalj sa treninga koji je bio uočljiv vezan je za Uroša Trifunovića koji je trenirao sa zaštitnom maskom.

"Dobio je mali udarac... Sastavni deo treninga, samo preventivno nosi masku".

Upitan je Obradović da prokomentariše priznanje za Jama Madara koji je proglašen za najboljeg mladog igrača Evrolige.

"Ponosni smo, nadam se da će to da mu bude motiv da još vrednije trenira, njemu, a i svima ostalima", zaključio je trener Partizan Mozzart Beta.

Svoja očekivanja pred početak plej-ofa ABA lige izneo je i Danilo Anđušić.

"Vraćamo se ABA ligi, Studentski centar je pokazao da nije naivna ekipa. Mi sam pravom motivacijom i fokusom možemo da otvorimo seriju kako treba. Spremni smo, zaboravili smo sve što se dogodilo u prethodnom periodu i okrećemo se novim ciljevima", rekao je Anđušić.


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara