Momenat kontakta Adebaja i Sabonisa (©Printscreen)
Momenat kontakta Adebaja i Sabonisa (©Printscreen)

Odavno nije NBA liga kakvu pamtimo: Sabonis morao napolje zbog dodira sa Adebajom, Kingsi se osvetili pobedom

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 02:33

Sakramento stigao do prvenca u novoj sezoni, Majami nije iskoristio veliki poklon sudija koje su izviždane u Golden 1 Centru

Ko pamti NBA košarku devedesetih godina prošlog veka, dobro se seća koliko je fizički aspekt bio važan deo igre. Tuča na parketu, neretko i u pravom smislu te reči. Zato superzvezde tog doba s pravom tvrde da današnji asovi ne bi mogli da prežive u takvim uslovima. Posle svih velikih promena koje su se dogodile tokom protekle decenije, to više nije ni izbliza "fizička" liga kakvom se nekada smatrala. Ne samo da nije ni blizu onoga što smo gledali u vreme Šakila O'Nila, Dejvida Robinsona, Patrika Juinga, Čarlsa Barklija, Alonza Mourninga i ostalih, to je sada nešto sasvim drugačije...

Koliko se NBA košarka u tom smislu promenila osetili su navijači Sakramento Kingsa koji čudom nisu mogli da se načude razlogu zbog kojeg je Domantas Sabonis morao da napusti teren na šest minuta do kraja utakmice sa Majamijem. Litvanac je ceo meč imao probleme sa faulovima, zbog čega je u igri bio nepuna 23 minuta, a kada Bemu Adebaju tokom cele poslednje četvrtine nije uspelo da izvuče šesti faul od svog direktnog čuvara, dobio je neočekivani vetar u leđa od sudija. Adebajo je krenuo na dvokorak posle dobre saradnje sa Kajlom Laurijem, na putu mu se isprečio Sabonis u kontaktu koji bi po svim merilima i standardima mogao da se okarakteriše kao - dodir.

Izabrane vesti

Ni Sabonis, ni ceo Golden 1 Centar nisu mogli da veruju šta se dogodilo, za šta su arbitri svirali šestu ličnu, zbog čega su izviždani i dobili sočne uvrede... Čak ni veliki hendikep Kingsa u završnih šest minuta nije ih zaustavio na putu do prvenca u novoj sezoni i pobede rezultatom 119:113 (32:23, 39:26, 19:33, 29:31).

U trenutku Sabonisovog isključenja rezultat je glasio 104:100 u korist domaćina, ali je minus Adebajo prepolovio sa linije slobodnih bacanja. No, Kingsi su uspeli da se odupru i poslednjem naletu gostiju. U naredna tri minuta domaćin je odgovorio serijom 10:4 kojom je uspeo da se nađe nadomak nove dvocifrene prednosti, da bi Kevin Herter pre svih do kraja ostao hladnokrvan i sa linije slobodnih bacanja kažnjavao promašaje Majamija za trijumf posle četiri uzastopna poraza.

Igrači Hita pokušavali su da izrovare pobedu šutem sa distance, ali im nije išlo. Kada su ušli u seriju promašaja, Sakramento su do pobede pogurali Harison Barns i Kigen Mari, ali se dosta toga vrtelo oko Hertera. Nekadašnji igrač Atlante bio je ujedno i najefikasniji sa 27 poena uz impresivnih 7/8 za tri. Imao je i šest asistencija, uz tri skoka. Mari je pobedi doprineo sa 22 poena, dok je Dearon Foks uz 17 poena dopisao 13 skokova i pet dodavanja. Sabonis je i pored smanjene minutaže skupio 18 poena, sedam uhvaćenih i tri podeljene lopte.

Majamijev adut za Hertera bio je Tajler Hiro sa 34 poena i 5/8 sa distance. Adebajo je dodao 23, a Lauri 15 poena. Srpski internacionalac Nikola Jović odigrao je samo 50 sekundi u prvom poluvremenu i ostao je bez učinka.

******

Od danas opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude.

******

Zanimljivo, Majami je trenutno jedina ekipa koja je nadigrala Portland, a Sakramento je do zasad jedinog trijumfa stigao preko Hita...

NBA LIGA - rezultati

Sakramento - Majami 119:113

/Herter 27 - Hiro 34/

Šarlot – Golden Stejt 120:113 (107:107)

/Vašington 31 – Kari 31/

Bruklin – Indijana 116:125

/Irving 35 – Maderin 32/

Milvoki – Atlanta 123:115

/Adetokunbo 34 – Jang 42/

Čikago – Filadelfija 109:114

/Derozan 24 – Embid 25/

Juta - Memfis 124:123

/Markanen 23 - Bejn 32/

Dalas – Oklahoma 111:117 (99:99)

/Dončić 31 – Gildžes Aleksander 38/



tagovi

NBA ligaSakramento KingsMajami HitDomantas SabonisBem AdebajoNikola JovićTajler HiroKevin HerterKigen Mari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara