Oded Kataš (©MN Press)
Oded Kataš (©MN Press)

Oded Kataš: Nismo mogli da nađemo bolju drugu kuću od Beograda

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 23:43

”Jako mi je žao zbog svih nekošarkaških stvari koje su se desile. Ne tražimo izgovore, želimo da igramo kod svoje kuće, pred našom publikom i da se stvari vrate u normalu”, rekao je trener izraelskog velikana

Vođstvo od 24 razlike posle 12 minuta utakmice nije bilo dovoljno da Makabi iz Tel Aviva pobedi Partizan Mozzart Bet na kraju u prepunoj Beogradskoj areni.

Ekipa Odeda Kataša doživela je veliki pad u nastavku, promašila svih 16 šuteva za tri u drugom poluvremenu i posrnula pod velikim pritiskom crno-belih. Iako žali zbog poraza, Oded Kataš kaže da Partizan Mozzart Bet treba da pokupi sve zasluge za trijumf.

Izabrane vesti

“Dva potpuno različita poluvremena, samo su se okrenule uloge. Znali smo na poluvremenu da se Partizan neće predati i da će igrati agresivno. Žao mi je, jer smo počeli utakmicu jako fokusirano. Igrali smo jako dobro u oba smera. Ali, treba dati zasluge Partizanu, koji je uspeo da se vrati ponovo pred svojim navijačima. Da bi se to dogodilo moraš da budeš fokusiran do kraja. Nama ništa nije uspevalo kada se utakmica lomila. Ako sam dobro zapamtio, imali smo 0/16 za tri u drugom poluvremenu. Luda brojka, zaista je nemoguće dobiti tako. Ali, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali u prvom delu. Žao mi je igrača, težak poraz. Ali, još jedna lekcija za nas. Idemo dalje”, rekao je Kataš na konferenciji za novinare.

Makabi mesecima unazad živi i igra u Beogradu, situacija u Izraelu je i dalje nestabilna...

”Jako mi je žao zbog svih nekošarkaških stvari koje su se desile. Ne tražimo izgovore, želimo da igramo kod svoje kuće, pred našom publikom i da se stvari vrate u normalu. Ako me pitate o Beogradu, mogu da kažem da nismo mogli da nađemo bolje mesto, kad već ne možemo da budemo kod kuće. Neverovatan grad i uživamo ovde, svi su fini prema nama. Nismo mogli da nađemo bolji drugi dom od Beograda. Svaki put kada smo ovde, osećamo da je košarka na drugom nivou”.

Šta je razlog pada kakav je doživeo Makabi posle 24 poena vođstva?

”Ne mogu da kažem, mnogo toga se dešava pod uticajem atmosfere, jedne od najboljih u kojoj smo igrali. Imao je Partizan nekoliko povrataka na svom terenu, zato smo morali da ostanemo fokusirani svih 40 minuta. Iskreno, trebalo je da uzmem tajm-aut ranije, čekao sam televizijski tajm-aut, ali to je košarkaška utakmica. Partizan je tada već imao momentum. Na kraju su pogodili neke velike šuteve, imali su kvalitet da to urade, izgradili su tempo utakmice. Mi smo promašili neka polaganja”.

Da li vam i koliko nedostaju publika i atmosfera u Tel Avivu?

“Nedostaju nam navijači mnogo, fali nam atmosfera iz Tel Aviva. Ne želimo da koristimo to kao izgovor. Zaista nisu normalne okolnosti. Zanimljivo je da jedina utakmica naša kod kuće bila protiv Partizana. Bila je to sjajna utakmica za nas, sjajna atmosfera i to nam sve jako fali. Ali, takva je situacija”.



tagovi

KK Makabi Tel AvivOded KatašEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara