Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Nismo dobili na sreću, za više od 30 godina rada ovakve stvari nisam čuo

Vreme čitanja: 5min | pet. 12.01.24. | 23:29

Trener crno-belih proveo više od pola sata u razgovoru sa novinarima...

Više od dva sata trajala je utakmica u Beogradskoj areni u kojoj je Partizan Mozzart Bet uspeo da nadoknadi minus od 24 poena i napravi veliki podvig protiv Makabija pred više od 20.000 gledalaca.

Uprkos velikoj energetskoj i mentalnoj potrošnji, Željko Obradović je izdvojio više od pola časa za razgovor sa novinarima, da bi na kraju sve konstatovao kako je bilo “jako interesantno“. Pričalo se o mnogo čemu, a neka pitanja su posebno dirnula trofejnog stručnjaka u živac.

Izabrane vesti

“Čestitam igračima na velikom povratku, za motivaciju za koncentraciju u drugom poluvremenu. Hvala i navijačima na velikoj pomoći, kao što to rade u svakom meču“, rekao je Obradović i dodao:

“Početak drugog poluvremena je bio njihov posed, Doužer je imao problem sa faulovima, odluka je bila rezonska. Srećan sam zbog toga kako smo odigrali treću četvrtinu, ovo je timska pobeda. Dominirao je što se tiče pameti u napadu. Prelomila je odbrana, kada vratimo film u Istanbulu je bilo sve obrnuto, sada nam se vratilo. Pogledajte, mi smo u jednom trenutku imali timski rejting u minusu, što ne možeš da imaš ni kada se trudiš da to postigneš, a oni su imali +42. Na kraju je 102-77 za nas. To mnogo govori o nama i reakciji tima“.

Ponovio je Obradović ono što je rekao posle teškog poraza od Fenerbahčea.

“Isti igrači, isti ljudi reaguju na iste situacije drugačije. Ništa nije bilo drugačije protiv Fenera u Istanbulu, nego večeras, samo smo večeras bolje reagovali. Naneli je kreirao i poentirao, saigrači su mu se priključili. Igrali smo bolje i pametnije u napadu. Imali su neki igrači probleme sa faulovima, a mi smo rezultat napravili sa osam igrača. Ostaje nam još 13 utakmica u Evroligi, Imamo još sedam kod kuće, moramo da probamo da odigramo u ovom ritmu sve utakmice do kraja. Mnogo težak posao nas čeka do kraja ligaškog dela. Valjda, kada imaš izazov ispred sebe, moraš da daš sve od sebe“.

Da li je Partizan dokazao da može protiv svih priča da igra loše?

“Uvek sam govorio da svačije mišljenje poštujem. Dobar si onoliko koliko je dobra tvoja poslednja utakmica. Naravno, to nije tačno razmišljanje. Ne interesuju me komentari drugih, ni ko šta priča i piše. Pogotovo ne gledam društvene mreže, imam svoj posao i radim ga, dajem sve od sebe i nastaviću da dajem“.

Otkrio je Obradović detalj sa treninga dan pred utakmicu.

“Juče sam imao ozbiljan razgovor sa igračima, jer smo gledali najbitnije detalje utakmice iz Istanbula. Pokazao sam im one dobre stvari koje smo napravili, ali i loše. Zatim sam im rekao da je Makabi šansa da napredujemo kao tim i ljudi. Isto je to bila i šansa za mene da napredujem na isti način. Ne kažem da sam neko ko sve zna, svaki dan gledam po četiri sata snimaka, moji pomoćnici su uradili fantastičan posao u video analizi. Moji pomoćnici rade fenomenalno. Sve što sam napravio, zasluga je mog stručnog štaba. Biće padova i uzleta, zato hajde da svaki dan budemo bolji nego što smo bili. To želim igračima, sa kojima provodim svaki dan. I kada izgleda da se nerviram, znaju da je sve to deo posla“.

Da li je Partizan večeras opovrgnuo priče da ne može da igra kada Panter nije na svom nivou?

“Panter nije bio na nivou na kojem inače igra, ali ovo je dokaz da Partizan može da igra i kada on nije na nivou. U poslednjoj četvrtini je odigrao za tim, sasvim korektno. To je i on shvatio, tim je iznad svakog pojedinca. Setite se šta sam govorio koliko nam je Trifunović bitan u odbrani, on se vratio posle samo dva prava treninga. Smailagić nam je takođe jako važan, videli ste koliko nam fali kada nije tu. Pohvale za ceo tim“.

Da li Trifunović i Smailagić treba da budu primer za ostale igrače u timu?

“Insistiram na tome da uvek budemo agresivni. Toliko lakih poena smo primili u prvom delu i onda ne veruješ svojim očima. Slično je bilo u Istanbulu u drugom poluvremenu. Trifunović i Smailagić su dali primer kako mora da se bude agresivan. Srčanost i želja su velika stvar i treba drugi da se ugledaju na njih“.

Na pitanje da li je zadovoljan igrom Partizana protiv Makabija i generalno od poraza protiv Reala u Madridu Obradović je rekao:

“Sada ću da odem u kancelariju da se isplačem, pošto smo igrali katastrofa. Ne mogu da razumem neke stvari. Preko 30 godina radim ovaj posao, nikada nisam čuo ovako nešto, posle ovako pametne utakmice našeg tima, gde smo igrali prepametno. Pobedili smo, odigrali 20 minuta odlično. Posle Fenera sam se bavio lošim stvarima jer je to moj posao. Sada sam rekao igračima da su me učinili jako ponosnim“.

A, na pitanje da li smatra da je Partizan dobio Makabi na sreću uzvratio je:

“To samo vi mislite, evo pitajmo kolege da li misle isto. Ne misle? Eto“.

Da li je izostanak Tristana Vukčevića i Danila Anđušića trenerska odluka ili nešto drugo?

“Ne, nego mi je neko naredio“, odgovorio je Obradović i nastavio:

“Naravno da je trenerska odluka. Evo, uskoro će se vratiti Avramović, imaću 15 igrača u rotaciji, a ko će da igra to će biti samo moja odluka. Da li će odmarati Panter, Anđušić ili neko treći, nije mi bitno. Važan je tim“.

Da li ste ikada vodili svoj tim u lošijoj utakmici od one u Istanbulu?

“Protiv Baskonije sam vodio Fenerbahče u verovatno svojoj najlošijoj utakmici koju sam vodio. Bio je problem vremenske razlike, igrali smo u 22 časa po španskom vremenu, što je bila ponoć u Istanbulu. Bili su igrači pospani. Vratili smo se u Istanbul, pozvao me je predsednik kluba i rekao mi da ništa ne brinem, da ćemo da dobijemo derbi protiv Galatasaraja. I dobili smo sa 20 razlike i sledeći dan sam dobio novi ugovor na tri godine. To je bilo tri dana posle moje najlošije utakmice koju sam vodio“.

Šta vam donosi rotacija sa 15 igrača, koliko ćete ih imati kada se vrati Aleksa Avramovića?

“Daju nam nove mogućnosti, rotiraćemo naravno u skladu sa mogućnostima i u dogovoru sa kondicionim trenerom, jer moraju da se ispoštuju neke stvari u vezi rada u teretani i ostalo. Veći izbor igrača daće nam veće mogućnosti za rad, ali problem je u tome što nemamo vremena za pravi rad“.

Za kraj – atmosfera?

“Ovo se živi jednom u životu i pamtiću dok sam živ“.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara