Oglasili se iz Dalasa: Dante, dobrodošao

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 21:30

Doskorašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta se preselio u NBA ligu

Ono što je bilo poznato već neko vreme, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Dante Egzum je novi igrač Dalas Meveriksa. Posle sjajne sezone u Partizan Mozzart Betu, Australijanac se vratio u najjaču ligu sveta, sada će mu saigrači biti Luka Dončić i Kajri Irving,

Egzum je punih sedam godina igrao u NBA ligi. Najduže u Juti Džez koja ga je draftovala kao petog pika 2014. godine. Ipak, uprkos dobroj prvoj sezoni, povrede su dosta uticale na njegove partije. Trejdovan je 2019. u Klivlend, ali šansu je dobijao sporadično. Odlučio se za odlazak u Evropu kako bi povratio samopuzdanje i stekao minutažu, izbor je pao na Barselonu, ali kod Šarunasa Jasikevičijusa nije imao ulogu u kojoj bi zablistao i pokazao šta zaista ume na parketu.

Izabrane vesti

Ispostaviće se da je ključnu odluku napravo prošlog leta kada je prihvatio poziv Partizan Mozzart Beta i Željka Obradovića. U crno-belom dresu Egzum je imao izvanrednu sezonu, blistao je na poziciji plejmejkera i bio jedan od najzaslužnijih za povratak crno-belih na tron ABA lige.

Posle jedne sezone u crno-belom dresu dobio je poziv Dalasa koji je prihvatio.

Australijanac je dobio dvogodišnji ugovor od Dalasa, koji je vredan 6.100.000 dolara, ali prema pisanju ESPN-a, samo je prva godina ugovora zagarantovana, odnosno tri miliona dolara.



tagovi

Dante EgzumKK PartizanDalas Meveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara