Foto: Real Madrid twitter
Foto: Real Madrid twitter

Olimpija se vratila na pobedničku stazu: Serhio Rodrigez presudio Realu

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.01.21. | 23:00

Izvanredni organizator igre odigrao je bez greške u završnici, a bivšem klubu spakovao je 17 poena

Košarkaši Olimpije iz Milana drugi put ove sezone bili su uspešni u međusobnom okršaju sa Real Madridom. Popela se Olimpija na sedmu poziciju, prebrodila mini-krizu, a najzaslužniji za 10. trijumf u Evroligi i preskakanje Valensije na tabeli bio je Serhio Rodrigez. Vukao konce Rodrigez u završnici meča i gotovo uvek povlačio pravi potez - 80:76

Jedan od prelomnih trenuta meča dogodio se na minut i po do kraja. Brze ruke Kajla Hajnsa kumovale su lakim poenima Olimpije. Gotovo sa zemlje iščeprkao je centar gostiju loptu Džejsiju Kerolu i obezbedio Serhiju Rodrigezu lake poene. A onda su u prvi plan iskočili Trej Tompkins i Serhio Rodrigez. Uneo je Tompikns dramu trojkom i vratio meč u okvir jednog poseda, a trojkom na trojku odgovorio je Rodrigez. Pogodio je novu trojku Tompkins, ali igračima Olimpije nije zadrhtala ruka u završnici.

Izabrane vesti

Izabranici Pabla Lasa bolje su otvorili meč, ali je Olimpija okrenula vodu na svoju vodenicu početkom drugog kvartala. Ipak, u prvom poluvremenu nijedanom timu nije polazilo za rukom da ostvari značajniju prednost. Na snazi je bila rezultatska klackalica, a na veliki odmor Real madrid i Olimpija otišli su poravnati.

Strašnu treću četvrtinu odigrala je ekipa Olimpije. Raspucao se tim iz Milana, sipali su Mesinini izabranici iz svih pozicija. Napravila je Olimpija seriju 19:2 i stekla prvu opipljiviju prednost. Malkolm Dilejni i Kevin Panter namestili su ruku i ušli u prepoznatljiv momentum kada su nemilosrdni. Ništa drugo osim koša bekovi Olimpije nisu videli, a u pojedinim trenucima delovalo je kao da se međusobno nadmeću. Pritegao je Real u odbrani u finišu četvrtine, a Džejsi Kerol je trojkom presekao nalet gostiju u Vizing centru. Stabilizovali su se Blankosi, povučena je ručna i mač je ponovo ušao u nešto sporiji ritam.

Od kraja trećeg perioda počela je Olimpija da se muči, ispali su gosti iz šuterskog ritma nakon što je Real zaigrao agresivnije u fazi odbrane. Real je u život praktično sam vratio Džejsi Kerol. Igrao je fantastični šuter i jedan na pet, nije se libio da šutira iz svih mogućih pozicija i zahvaljujući njemu Blankosi su uhvatili priključak i vratili se iz deficita od 16 poena. Srljali su Panter i Dilejni u reket bespotrebno, a tamo ih je svaki put dočekao Edi Tavares. Jedini hladnokrvan kod gostiju bio je Zek Ledej. U maniru bekova pogađao je šuteve sa distance i ponajviše zahvaljujući njemu Olimpija je održavala prednost. U poslednja dva minuta bolje su se snašči gosti, a revolveraški okršaj Rodrigeza i Tompkinsa pripao je Špancu.

Najefikasniji u trijumfu olimpije bio je dugogodišnji igrač Blankosa - Serhio Rodrigez. Popularni Ćaćo ubacio je bivšem klubu 17 poena, Malkolm Dilejni dosao je 14, a Zek Ledej 12 poena. listu strelaca kod Real madrida predvodio je Džejsi Kerol sa 20 poena. Pratili su ga Valter Tavares sa 14poena i šest skokova i Trej Tompkins sa 13 poena i sedam skokova..

EVROLIGA - 18. kolo

Četvrtak:

Crvena zvezda - Fenerbahče 71:73

/O´Brajant 17 - Pjer 13/

Alba - Makabi Tel Aviv 73:85

/Fontekio 15 – Dorsi 25/

Panatinaikos – Zenit 77:89

/Papetru 14 - Gudaitis 25/

Barselona - Valensija 89:72

/Abrines 16 – Labejri 17/

Baskonija - CSKA 95:93

/Henri 18 - Džejms 20/

Petak:

Žalgiris - Himki 102:75

/Lovernj 29 - Šved 22/

Olimpijakos – Bajern 84:82

/Slukas 24 – Sili 26/

Asvel - Efes 80:102

/Kol 22 - Micić 23/

Real Madrid - Olimpija 76:80

/Kerol 20 - Rodrigez 17/



tagovi

EvroligaKK OlimpijaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara