©Star Sport
©Star Sport

Olimpijakos spreman za ofanzivu na Brauna

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 16:41

Američki plejmejker na ceni

Ustala je kompletna Grčka na noge posle najava tamošnjih medija da je Olimpijakos ozbiljno zainteresovan za Nika Kalatesa uz opravdani strah da bi mogao da se ponovi scenario Vasilisa Spanulisa - 2010. prešao direktno iz Panatinaikosa u Olimpijakos i postao klupska i legenda evropske košarke, mada je transfer izazvao erupciju dijametralno suprotnih emocija u Grčkoj i Atini, ali čini se da će gigant iz Pireja imati nešto skromnije planove za blisku budućnost.

Naime, nije samo Kalates koga žele odgovorni u Pireju, već se kazaljka ponovo okrenula u pravcu Lorenza Brauna. Vest inicijalno potiče iz Grčke, a prenosi je i specijalizovani košarkaški portal Crosarka, Olimpijakos je spreman da krene u ofanzivu na Brauna! Plejmejker Crvene zvezde ima aktivan ugovor samo do kraja sezone i praktično je već sada slobodan u izboru nove sredine, a Olimpijakos bi hteo da to iskoristi i uzme ga sa tržišta pre nego što se aktiviraju druge strane. Jasno je da je Kalates u ovom trenutku nedostižan za Olimpijakos, iako je plaćen 2.200.000 evra, a dok je sve izvesnije da će Kostas Slukas ostati u Feneru zajedno sa Željkom Obradovićem, Braun spada u red daleko realnijih meta za ovo leto. Klub je zbog posledica virusa korona rešio da ovog leta ne nudi visoke ugovore igračima, a Braun u Crvenoj zvezdi zarađuje ispod 500.000 evra...

Izabrane vesti

Podsetimo, Braun se tokom sezone nalazio i na radaru milanske Olimpije i Žalgirisa, ali su oba kluba izgubila interesovanje kada je Zvezda tražila milion evra na ime obeštećenja. Braun je u debitantskoj sezoni Evrolige na proseku od 12,3 poena na 37,3 odsto preciznosti iz igre, uz još 4,6 asistencija, 3,3 skoka i 1,1 ukradenu loptu.

Foto: ©Star Sport


tagovi

Lorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara