Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

Olimpijakosu prioritet bek: Petrušev razočaran zbog situacije u NBA, ali želi da se bori

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 19:50

Srpski reprezentativac još nije odlučio hoće li da se vraća u Evropu

Odluka Filipa Petruševa da posle dobre sezone u Crvenoj zvezdi ode direktno u NBA ligu delovala je na prvu loptu kao mudra, međutim brzo je srpski reprezentativac shvatio da mu dolazak u najjaču ligu sveta ne garantuje automatski minutažu i ulogu.

Zbog toga nije košarkašku javnost u Evropi mnogo iznenadila vest da se osvajač svetskog srebra sa Srbijom našao na meti Olimpijakosa, koji bi ga rado video u svojim redovima kao dodatnu konkurenciju Nikoli Milutinovu, Mustafi Falu, Aleku Pitersu i Luku Sikmi. Petruševu prvi meseci u NBA ligi nisu doneli mnogo toga iako je imao solidne nastupe u predsezoni. Iz Filadelfije je otišao vrlo brzo i završio u Los Anđeles Klipersima kao deo velikog trejda koji se vrteo oko Džejmsa Hardena. Istostavilo se da mu je LA bio samo usputna stanica na putu do Sakramenta gde mu je nedavno trener Kingsa Majk Braun omogućio debi u poslednjih desetak sekundi utakmice sa Los Anđeles Lejkersima... Jasno je da nije bilo previše smisla u tome da Petrušev praktično samo uđe na parket i nema nikakav kontakt sa samom igrom, ali to bi mogao da bude razlog više u eventualnoj odluci da se vrati nazad u Evropu.

Izabrane vesti

Ipak, kako javlja specijalizovani košarkaški portal Eurohoops, iako razočaran trenutnom situacijom, Filip Petrušev je spreman da se bori za svoje mesto, u Kingsima pre svega ili u klubu koji ga bude želeo. Isti izvor navodi da je Petrušev razočaran zbog toga što i dalje nije pronašao svoje mesto u elitnom takmičenju, ali da se nije predao.

U donošenju konačne odluke glavni faktor biće tim. Odnosno, da li u Kingsima ili negde drugo bude bilo mesta za njega, da dobije određenu stabilnost, minute i perspektivu za budućnost.

Kada je dolazio u NBA Petrušev jeste potpisao ugovor na dve godine, ali mu je plata garantovana samo do 7. januara sledeće godine. Odnosno, suma od 559.782 dolara mu je garantovana, ostalih 600.000 dolara ne, kao ni druga godina ugovora.

Eurohoops takođe navodi da je Olimpijakosu u ovom trenutku prioritetno dovođenje beka, što je potpuno logično uzimajući u obzir da se klub na početku sezone najviše muči upravo na tim pozicijama. Najdžel Vilijams Gos je povređen, kao i Šakil Mekisik, a kako se ističe, Naz Mitru Long iz Žalgirisa je neko ko se trenutno najviše pominje kao moguće rešenje. No, u Kaunasu ne zavise previše od njega, igra tek 11 minuta u proseku što bi bila olakšavajuća okolnost za Olimpijakos u ovom slučaju. Problem bi bio to bi pirejski velikan mogao da ga registruje za Evroligu tek na početku druge faze, u januaru.

Olimpijakos na tržištu gleda ka beku koji bi odmah mogao da pomogne, ali je stvar u tome što na pijaci nema adekvatnih rešenja...


tagovi

Filip PetruševNBA ligaEvroligaKK OlimpijakosSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara