Kajl Anderson (Foto: AFP)
Kajl Anderson (Foto: AFP)

Đorđević ipak dobio NBA pojačanje: Kajl Anderson napada Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 17:06

Kinezi jači za košarkaša Minesote koji je dobio i novo ime

Na prvom spisku kineske reprezentacije nije bilo njegovog imena, ali će ga selektor Aleksandar Đorđević rado dopisati. Kajl Anderson je dobio kinesko državljanstvo i braniće boje najmnogoljudnije zemlje sveta na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Košarkaš Minesota Timbervulvsa je dobio i novo ime uz pasoš: Li Kajer.

Izabrane vesti

"Pozdrav za fanove u Kini, ovde Li Kajer. Srećan sam što mogu da objavim da ću predstavljati Kinu na Svetskom prventsvu. Ponosam sam i počastvovan što ću nositi kineski dres", napisao je Anderson na kineskoj društvenoj mreži Veibo.

Kinezi su prilično striktni po pitanju pravila o izdavanju državljanstva, ali je Anderson ispunio sve uslove, jer mu je pradeda iz Kine.

Đorđević je tako dobio vredno pojačanje, košarkaša sa devetogodišnjim NBA iskustvom koji je u sezoni za nama beležio sasvim respektabilnih 9,4 poena, 5,3 skokova i 4,9 asistencija na 69 nastupa u najjačoj ligi sveta, braneći boje Timbervulvsa.

Na spisku Kine nalaže se još: Džao Đinvej, Džang Dženlin, Fu Hao, Čeng Šuajpeng, Ju Đihao, Sun Minghui, Džu Đunlong, Hu Đinćiu, He Šining, Džou Peng, Džao Rui, Hu Mingšuan, Du Runwang, Fang Šuo, Ženg Fanbo, Cuj Jongši, Wang Dželin, Džou Ći.

Selekcija srpskog stručnjaka će se pored Orlova u Grupi B boriti i sa Južnim Sudanom i Portorikom.


tagovi

Mundobasket 2023Aleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija KineKajl Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara